За корем

Повдигане на краката от вис (Hanging knee raise)
0

Повдигане на краката от вис (Hanging knee raise)

Повдигане на краката е едно от най-добрите упражнения за долната част на коремните мускули. Може да се прави както от начинаещи така и от напреднали. Има няколко варианта на изпълнение (повдигане от вис, повдигане на успоредка и други). Желателно е да присъства във всяка една ваша тренировка за корем.

 

Варианти на изпълнение

  • Повдигане от вис-това е най-добрият и най-трудният вариант на изпълнение. Когато изпълнявате това упражнение е желателно да имате партнъор, който да ви предържа за да не се клатите. Ако се изпускате, когато правите това упражнение е добре да ползвате фитили,които ще предотвратят това.
  • Повдигане на успоредка-това управнение се препоръчва за по-начинаещи билдери, защото се изпълнява по-лесно. При него не е необходимо да имате партнъор,защото го изпълнявате на успоредка.

 

Техника на изпълнение

Вариант от вис

  1. Хванете се за лоста(ако се изтървате използваите фитили),така че краката ви да не опират на пода.
  2. Вдигнете нагоре краката колкото можете
  3. Опитайте се да задържите в горно положение 1-2 секунди
  4. След което се върнете в изходна позиция като пускате плавно надолу краката

 

Приложение

Повдигане на краката е едно от най-добрите упражнения за долната част на коремните мускули. Може да се прави както от начинаещи така и от напреднали. Желателно е да присъства във всяка една ваша тренировка за корем.

 

 

povdigane-na-krakata-za-korem

 

Трябва да знаете, че няма универсален начин на трениране, който да даде еднакво добри резултати при различните хора. Всеки има различни генетични предпоставки, които определят развитието на тялото му. Затова вие се нуждаете индивидуална тренировъчна програма съобразена с начина Ви на живот, вашите цели, тренировъчния Ви стаж и свободното време, с което разполагате. Ние може да изготвим специално за вас тренировъчна програма. За повече информация, пишете ни на лично съобщение в контактната форма или на е-мейл info@4fitness.bg

Ако статията ви е била полезна, моля да я споделите в социалните мрежи, за да достигне до повече хора. Благодаря ви!