Прегнил (човешки хорионгонадотропин-HCG)

Прегнил (човешки хорионгонадотропин-HCG)

 

ЧХГ (човешки хорионгонадотропин-hCG) е може би един от най-неразбраните и пренебрегвани препарати в културизма. Той представлява сухо вещество в стъклена ампула, което трябва да бъде разтворено с приложения разтворител, съдържащ се в другата ампула. Освен hCG сухата субстанция съдържа манитол, динатриев хидроген фосфат, натриев дихидроген фосфат и натриева карбоксиметилцелулоза. Разтворителя съдържа натриев хлорид (°Mg) и дестилирана вода (1ml).Съществува в дози 500, 1500 или 5000ME(международни единици) за ампула.

HCG не е стероид, а естествен пептиден хормон, който се развива в плацентата на бременните жени по време на бременност и служи за контрол на хормоните на майката. Неговото действие в мъжкото тяло е подобно на ЛХ (Лутеинизиращ хормон), стимулиране на Лайдиговите клетки в тестисите да произвеждат тестостерон дори в отсъствието на ендогенен ЛХ. Затова се използва по време на по-дълги или по-тежки стероидни цикли за поддържане на тестисите(размер и състояние), или да въвеждат атрофирали (смалени) тестиси обратно към първоначалното им състояние, при подготовката за след циклова терапия с Кломид. Този процес е необходим, защото атрофирали тестиси произвеждат намалени нива на естествен тестостерон, тази ситуация трябва да се поправи преди след цикловата терапия с Кломид. Това е основното предимство на този препарат.

Инжектирането на Прегнил е от особена важност най-вече след цикъл, когато целта е да се запази по-голямата част от качената мускулна маса. До 2 часа след поставяне на препарата концентрацията му започва да нараства. Пикът настъпва около 6 час и се задържа в периода на 36 часа. В границите на 2 до 4 дена настъпва втори пик. Последва спад, и 72 часа след инжектирането му е неоткриваем в организма.

Примерни дози на Прегнил

Типични дози от 2000IU до 5000IU на всеки 4 до 5 дни довежда до такова увеличение в нивата на естроген чрез ароматизация на тестостерон, че това е било причина за много случаи на гинекомастия.

От казаното по-горе стана ясно, че HCG се използва най-добре по време на цикъл за:
1) Да се избягва атрофия на тестисите
2) Да се отстрани вече съществуваща атрофия на тестисите.

По-малки дози, по-често по време на цикъл ще даде най-добри общи резултати с най-малко нежелани странични ефекти. Някъде между 500iu и 1000iu на ден ще е най-добре в продължение на около един период от две седмици. Тези дози са достатъчни, за да се избегне / поправи тестикуларна атрофия, без да увеличава нивата на естроген твърде много и рискувайки гинекомастия.

Важно за терапията с прегнил (HCG) да се изпълнени 6 или 7 дни преди началото на РСТ, за да се избегне инхибиране на Nolvadex и / или терапия с кломид. Също така, малка дневна доза (10-20mg) на Nolvadex нормално се използва във връзка с HCG, за да се предотврати естрогенни симптоми, причинени от внезапно повишаване на ароматизация.

 

За направата на всяка статия влагаме много труд, усилия и време, за да може да Ви поднесем достоверна и лесна за разбиране статия. Ако статията Ви е била полезна, моля да я споделите в социалните мрежи, за да достигне до повече хора. Не забравяйте да ни последвате в Instagram и да харесате нашата страница във Facebook.  Благодаря ви!

  • Хранителен режим

    Когато начинът ви на хранене е съобразен с начина ви на живот, вашите цели, тренировъчния ви стаж и свободното време, с което разполагате, вие ще постигнете желаните резултати. Затова вие се нуждаете от индивидуален хранителен режим.

  • Комплексна програма

    Когато тренировъчната програма, хранителният режим и точните хранителни добавки се комбинират със следене на резултатите и оптимизиране на процеса, резултатите ще се постигнат по-лесно и ефекта ще е много по-голям.

  • Тренировъчна програма

    Повечето хора имат изоставащи мускулни групи, на които трябва да се обърне по-детайлно внимание, за да се изгради красиво и симетрично тяло, затова вие се нуждаете от специално изготвена тренировъчна програма.

  • Супер Абонамент

    Супер Абонамент включва хранителен режим, тренировъчна програма, консултация за прием на хранителни добавки, всекидневни консултации, следене на резултатите и оптимизиране на процеса в рамките на 3 месеца.