Пет начина за натурално повишаване на хормона на растежа

Пет начина за натурално повишаване на хормона на растежа

HGH или човешки растежен хормон се секретира от предния дял на хипофизата в мозъка и играе жизнено важна роля за правилното функциониране на тялото ви. HGH възлага на костите и мускулите ви да растат по-големи и по-силни, докато той ускорява превръщането на излишните мазнини в енергия.

С други думи, той (HGH) е отговорен за младежта, жизнеността, енергията и всички ползи за здравето, които свързваме с младежта. HGH насърчава растежа при деца и играе важна роля в метаболизма на възрастните.

Тялото отделя хормонът. Количеството на хормон в тялото може да бъде измерено чрез нивата на IGF-1 (инсулин растежен фактор). Растежният хормон има дълбок ефект върху всички клетки на тялото, повече от всеки друг хормон, защото той е генератор на клетки.

Въпреки че количеството на хормона на растежа, което тялото ви произвежда е генетично определено, има няколко неща, които можете да направите, за да може хипофизната жлеза да произвежда повече хормон на растежа естествено:

1. Сън

Спейки по 7-9 часа на вечер е от жизненоважно значение за правилното функциониране на хипофизната жлеза. Около 90% от човешкия хормон на растежа се освобождава по време на съня. Ако не получавате достатъчно сън редовно може да намали количеството на хормона на растежа, което тялото ви произвежда дневно.

2. Тренирайте умно

Известно е, че тялото ви увеличава производството на HGH  с интензивни физически тренировки. Правете кратки и тежки тренировки (опитайте се да тренирате между 45-60 минути) . Тренировки в продължение на повече от 90 минути ще намали HGH и тестостерон поради увеличените нива на хормоните на стреса(Кортизол). Някои експерти казват, че дори и при интензивен сърдечно-съдови тренировка можете да увеличите хормона на растежа, но това зависи от дейността, която правим. Пример за това са баскетболистите.

3. Правилното хранене.

Яденето на много протеин ( месо, яйца, извара, риба), въглехидрати с нисък гликемичен индекс (плодове, зеленчуци) и здравословни мазнини (ядки, зехтин), могат да ви помогнат да увеличите HGH и тестостерона. Опитайте се да ядете доста протеин , около 2 часа преди и веднага след тренировка.

 

4. Хранителни добавки

Добър избор за хранителни добавки са аминокиселините. Те доказано увеличават нивата на HGH в хората. Конкретно тези аминокиселини могат да спомогнат за увеличение на нивата на HGH: - L аргинин, L лизин, L глутамин, глицин, L тирозин и GABA

 

Свързана статия: Връзката на аминокиселините с хормона на растежа (HGH)

 

5. Не яжте точно преди да си легнете

Тялото освобождава голямо количество от хормона на растежа по време на първите два часа на сън. Яденето на голямо количество храна точно преди лягане, особено нишестени въглехидрати, ще повиши нивото на инсулин и ще потисне тази по-висока продукция на хормона на растежа.

 

За направата на всяка статия влагаме много труд, усилия и време, за да може да Ви поднесем достоверна и лесна за разбиране статия. Ако статията Ви е била полезна, моля да я споделите в социалните мрежи, за да достигне до повече хора. Не забравяйте да ни последвате в Instagram и да харесате нашата страница във Facebook.  Благодаря ви!

  • Хранителен режим

    Когато начинът ви на хранене е съобразен с начина ви на живот, вашите цели, тренировъчния ви стаж и свободното време, с което разполагате, вие ще постигнете желаните резултати. Затова вие се нуждаете от индивидуален хранителен режим.

  • Комплексна програма

    Когато тренировъчната програма, хранителният режим и точните хранителни добавки се комбинират със следене на резултатите и оптимизиране на процеса, резултатите ще се постигнат по-лесно и ефекта ще е много по-голям.

  • Тренировъчна програма

    Повечето хора имат изоставащи мускулни групи, на които трябва да се обърне по-детайлно внимание, за да се изгради красиво и симетрично тяло, затова вие се нуждаете от специално изготвена тренировъчна програма.

  • Супер Абонамент

    Супер Абонамент включва хранителен режим, тренировъчна програма, консултация за прием на хранителни добавки, всекидневни консултации, следене на резултатите и оптимизиране на процеса в рамките на 3 месеца.