За бицепс

Сортирай по: Най-нови | Най-четени | Най-коментирани
Концентрирано сгъване(Concentration Curls)

Концентрираното сгъване е перфектно упражнение за оформянето на бицепсите. Натоварва най-вече техния връх.Упражнението се прави само с една ръка. Лакътят се подпира във вътрешната страна на бедрото, близо до коляното, и остава неподвижен по време на упражнението.

Бицепсово сгъване с дъмбели от стоеж (Dumbbell Curl)

Сгъването на ръцете с дъмбели е много-добро упражнение за изграждане на мускулна маса на бицепсите. Движението става само в лактите, като другите стави остават неподвижни. Може да правите упражнението с една или с две ръце, от седеж, стоеж, лег или полулег. Хватът може да бъде успореден, прониран, супиниран или променящ се.

Скотово сгъване с щанга за бицепс

Скотовото сгъване е отлично упражнение за масата и оформянето на бицепсите. Натоварва най-вече долната им част, близо до лактите. Упражнението представлява сгъване на ръцете, като мишниците са облегнати и неподвижни. За да изпълнявате това упражнение, ще Ви е необходима специална пейка, чийто създател е самият Лари Скот - първият Мистър Олимпия.

Бицепсово сгъване с щанга от стоеж (Barbell Curl)

Сгъването на ръцете с щанга се смята за едно от най-ефективните упражнения за изграждане на масата на бицепсите. То представлява сгъване на ръцете в лактите, като другите стави остават неподвижни. Старайте се по време на изпълнението лактите да стоят близо до тялото и да не се раздалечават.