Хранене

Сортирай по: Най-нови | Най-четени | Най-коментирани
Ръководство за кето диета. Видове кето диети, ползи, странични ефекти

Кетогенната диета е диета с ниско съдържание на въглехидрати, с високо съдържание на мазнини, която предлага много ползи за здравето. Многобройни проучвания показват, че този вид диета може да ви помогне да отслабнете и да подобрите здравето си. Кетогенната диета може дори да има полза при диабет, рак, епилепсия и болест на Алцхаймер

Какво е глутен? Списък с безглутенови храни

Глутенът е протеин, който се намира в някои зърна, като пшеница, ръж и ечемик .Глутенът е безопасен за повечето хора. Тези които имат заболявания като целиакия или чувствителност към глутен, трябва да го избягват, за да се предотвратят неблагоприятните последици за здравето.

Ниско-въглехидратна диета (НВД) срещу ниско-мазнинна диета (НМД)?

Ако искате да отслабнете кой вид диета ще предпочете, тази в която има картофи, ориз и хляб или тази с авокадо, мазна риба, ядки, сирене? В тази статия ще разгледаме коя диета е по-ефективна за изгаряне на мазнини - ниско-въглехидратната или ниско-мазнинната? Или пък комбинацията от двете?

Периодично гладуване или Intermittent Fasting (IF)

Хората използват периодично гладуване или Intermittent Fasting (IF), за да отслабнат, за да подобрят здравето си и да направят хранителния си режим по-лесен за спазване.

5 лесни съвета за ускоряване на метаболизма ви

Метаболизъм е скоростта, с която вашето тяло обработва храната, която приемате. Ако се опитвате да губите мазнини, увеличаването на скоростта на вашия метаболизъм ще ви помогне да свалите повече килограми, без да намалявате още калориите.