Храни

Сортирай по: Най-нови | Най-четени | Най-коментирани
Аспержи

Аспержите са многогодишно растение от семейство Зайчесянкови (Asparagaceae). Първите данни за съществуването на аспержите са от 2750 г. преди Хр., в Египет. През 15-ти век аспержите идват в Европа.

Авокадо

Авокадото е растение от семейство лаврови. Произхожда от Централна Америка. Названието му (ahuacatl) идва от езика нахуатъл, което в превод означава тестиси поради приликата на плода с този анатомичен орган.

Цвекло

Цвеклото е кореноплодно растение от семейство Amaranthaceae-Chenopodiaceae. произхожда от дивото цвекло, разпространено по Средиземноморското крайбрежие. Ще ви запознаем с три вида цвекло:

Морковите и техните ползи

Морковът е нискокалоричен, а същевременно съдържа целулоза и е богат с витамини и минерални соли, следователно е подходяща храна за намаляване на излишни килограми и регулиране на личното тегло

Какво прави морковите и сокът от моркови толкова ценни?

Морковът е нискокалоричен, а същевременно съдържа целулоза и е богат с витамини и минерални соли, следователно е подходяща храна за намаляване на излишни килограми и регулиране на личното тегло