Есенциални / незаменими аминокиселини

Най-популярни
Най-продавани
Най-голяма отстъпка
Най-евтини
Най-скъпи
Най-висок рейтинг
Показани 1 - 20 от общо 52 (3 Страници)

Какво представляват есенциалните аминокиселини

Тялото се нуждае от 20 различни аминокиселини, за да поддържа добро здраве и нормално функциониране. Аминокиселините условно се делят на такива, които тялото може да произведе по естествен начин (заменими или неесенциални) и такива, които тялото ви не може да синтезира (есенциални или незаменими). Има една група от девет аминокиселини, които са от изключително значение за човешкото тяло.

Тъй като есенциални аминокиселини не могат да бъдат произведени в организма по естествен път, хората трябва да ги приемат чрез храната или под формата на хранителни добавки. Всяка от незаменимите аминокиселини има отделна роля в организма, и по тази причина симптомите при дефицит с различни.

Аминокиселините изграждат мускулите, предизвикват химични реакции в организма, транспортират хранителни вещества, предотвратяват заболяванията и извършват други функции.

Недостигът на аминокиселини може да доведе до понижен имунитет, храносмилателни проблеми, депресия, проблеми с фертилитета, по-ниска психическа бдителност, забавен растеж при деца и много други здравословни проблеми.

Качества и предимства на незаменимите аминокиселини

Спортистите разбират стойността и важността на протеините в диетата си. Протеинът осигурява градивни елементи, от който нашите тела имат нужда да растат и да поправят щетите, причинени от тренировки с висока интензивност. Освен това, протеинът е нужен и за засилване на работата на имунната система, а също и за подпомагане производството на невротрансмитери и хормони за изграждане на мускули като тестостерон.

По време на тренировка мускулните ви влакна могат да се увредят и разпаднат. Този процес е познат каро катаболизъм. От голямо значение е след тренировка да възстановите мускулите си и да им създадете условия за растеж. Тогава идват на помощ есенциалните аминокиселини, защото се използват синтез на протеини.

Есенциални аминокиселини са едни от най-използваните и доказани хранителни добавки от десетилетия насам. Повишен протеинов синтез, намален разпад на мускулната маса, и по-бързото възстановяване са само част от функциите на незаминимите аминокиселини.

Има девет незаменими аминокиселини, които трябва да получите чрез диетата си или от хранителни добавки. Те са жизненоважни за функции като синтез на протеини, възстановяване на тъканите и усвояване на хранителни вещества. Някои от тях също могат да предотвратят загубата на мускулна маса и да подобрят настроението, съня, атлетичните показатели и загубата на тегло.

За щастие, в нашия сайт може да откриете огромно разнообразие от есенциални (незаменими) аминокиселини на супер изгодна цена.

Как да избера най-подходящата форма на есенциалните аминокиселини за мен?

Изборът на подходящата форма на есенциалните аминокиселини зависи от вашия начин на живот, нуждите и предпочитанията ви. Те са налични в различни форми, като капсули, таблетки, прах или течност. Ако предпочитате удобството на прием на хапчета, таблетки или капсули, те са подходящи за вас. Ако предпочитате да ги добавяте в напитки или храна, прахът или течността могат да бъдат подходящи. Важно е да се консултирате със специалист или да прочетете препоръките на производителя за правилното дозиране и прием.

Какви са най-добрите начини за прием на есенциалните аминокиселини?

Най-добрите начини за прием на есенциалните аминокиселини включват вземането им чрез храната или допълнителни добавки. За да осигурите достатъчно количество от тези аминокиселини, трябва да се включват в менюто ви храни като месо, риба, яйца, млечни продукти, ядки и зърнени храни. Ако желаете по-лесен и удобен начин за прием, можете да изберете хранителни добавки, които съдържат незаменими аминокиселини. Те са налични в различни форми и концентрации, което ви дава възможност да изберете най-подходящия за вас продукт.

Вижте още: магазин за добавки

Продуктът в момента е изчерпан. Въведете вашия имейл адрес по-долу и ние ще ви уведомим веднага щом продуктът е наличен.
Email
Телефон