Цитрулин малат / Citrulline Malate

Най-популярни
Най-продавани
Най-голяма отстъпка
Най-евтини
Най-скъпи
Най-висок рейтинг
Показани 1 - 20 от общо 40 (2 Страници)

Цитрулин малат има потенциал да бъде следващата много ефективна хранителна добавка, която помага да се подобрят човешките атлетически резултати.

L-цитрулинът е естествената форма на цитрулин. Въпреки, че тялото ви естествено произвежда тази аминокиселина, консумацията на допълнителни количества от нея може да има големи ползи за спортуващите. Намерен естествено в плодове като диня, както и самостоятелно в някои хранителни добавки, цитрулинът играе важна роля в два важни процеса - повишаване нивата на азотен оксид и отстраняване на амоняка от кръвта.

Всичко това спомага разширяването на кръвоносните ви съдове, позволявайки повече кислород и хранителни вещества да бъдат доставени до мускулите ви и намаляване чувството на умора.

Приемът на L-цитрулин малат повишава производството на азотен оксид

Доказано е, че приемът на цитрулин малат повишава нивата на аргинин. Още по интересно е, че за да повишите нивата на аргинин е по-ефикасен приемът на хранителна добавка с citrulline malate, отколкото с аргинин.

Ако искате да се напомпвате повече по-време на тренировка, да подхранвате мускулите си с повече хранителни вещества, ще трябва да помислите за прием на хранителни добавки с цитрулин малат, които ще намерите на супер цена в магазин 4 Fitness.

Намалява млечната киселина и амоняка

Когато тренирате, независимо дали бягате, вдигате големи тежести или тренирате за издръжливост, телата ви произвеждат амоняк и други токсични странични продукти. Натрупването на тези странични продукти води до намаляване на атлетичните показатели. Цитрулин малат има важна роля в цикъла на уреята, помага да се премахнат тези странични продукти, повишава способността ви да тренирате по-дълго и интензивно и да преборите мускулната умора.

Увеличава възстановяването на АТФ и фосфокреатин

Смята се, че приемът на Citrulline Malate позволява на спортистите да достигнат по-високи прагове на издръжливост. Има данни и за подобрено възстановяване на фосфокреатина, след упражнения.

Коя форма е по-добра - цитрулин малат или L-цитрулин?

И формите на цитрулин имат своите силни страни, но цитрулин малат е по-ефективен. Основната разлика е способността на цитрулин малат е да увеличава както напомпването на мускулите, така и подобряване на издръжливостта, което означава повече повторения, по-качествена тренировка и по-добри резултати. Друго предимство на citrulline malate е, че не е необходимо да се прави зареждаща фаза с него, докато L-цитрулинът трябва да се натрупа в организма за да има за по-добър ефект. Следователно можете да приемете цитрулин малат точно преди тренировката.

Кога трябва да се приема?

Цитрулин малат е най-добре да бъде приеман на празен стомах за оптимално усвояване. Ние препоръчваме на вземате една доза половин час преди тренировка, а в почивните дни една доза сутрин на гладно.

Примерни дози

Ако използвате цитрулин малат приемайте между 5 до 8 грама на прием. А ако сте решили да пробвате L-цитрулин приемайте между 3 до 5 грама.

На кратко можем да кажем, че приемът на citrulline malate предлаган в нашия магазин на ексклузивна цена, води до по-дълги тренировки, по-малки мускулни трески, по-добро възстановяване.

Какви са възможните комбинации на цитрулин малат с други хранителни добавки?

Цитрулин малат е често срещана съставка на бустерите и другите добавки преди тренировка. Много спортисти, които тренират интензивно, добавят цитрулин малат към протеиновите си шейкове, ВСАА или други аминокиселинни добавки.

Добрите комбинации на цитрулин малат са:

  • Креатин
  • Бета-аланин
  • L – аргинин

Има ли Citrulline Malate странични ефекти?

Ако приемате цитрулин малат в много високи дози, могат да възникнат стомашно-чревни неразположения.

Хората с ниско кръвно налягане не трябва да си позволяват да злоупотребяват с количествата, тъй като цитрулин малат разширява съдовете и намалява кръвното налягане.

Ако приемате цитрулин малат отговорно и според препоръките на производителите, няма да усетите никакви странични ефекти.

Продуктът в момента е изчерпан. Въведете вашия имейл адрес по-долу и ние ще ви уведомим веднага щом продуктът е наличен.
Email
Телефон