За трицепс

Сортирай по: Най-нови | Най-четени | Най-коментирани
Разгъване на дъмбел зад глава

Това е едно от добрите упражнения за трицепс. То е идеално за натоварване на дългата глава на трицепсите. За да извлечете максимална полза от него, старайте се да го изпълнявате правилно. Тежестта трябва да е такава, че да "запали" трицепсите, но не чак толкова тежка, че да не можете да изпълните движението правилно.

Изтласкване на щанга от лег с тесен хват

Изтласкването на щанга от лег с тесен хват е базово упражнение за покачване масата на трицепсите. Изпълнява се на лежанка или пейка при хоризонтален лег.

Кофички на пейка(Bench Dips)

Перфектно упражнение за изграждане на мускулната маса на трицепса е кофички на пейка. За да изпълнявате това упражнение ви трябват две лежанки - едната за да си сложите ръцете, а друга за краката. Предмишниците са почти перпендикулярно на пода и трябва да останат така по време на изпълнението.

Френско (Triceps Extension)

Това е едно от най-ефективните упражнения за изграждане на мускулна маса . За да го изпълнявате, се нуждаете от лежанка . Щангата за изпълнението на това упражнение е наречена EZ лост. Ширината на хвата е максимално близка до тази на раменете.

Кик-Бек

Кик-бека е упражнение използвано основно за оформяне на външните и вътрешните глави на трицепса. Изпълнява се с една или две ръце при наклон напред с дъмбел. Самото движение се състои в разгъване на ръката в лакътната става. Старайте се ръцете Ви да бъдат близо до тялото.