Ластици за тренировка и фитнес

Най-популярни
Най-продавани
Най-голяма отстъпка
Най-евтини
Най-скъпи
Най-висок рейтинг
Показани 1 - 20 от общо 89 (5 Страници)

Трябва ли да използвате ластици за тренировка? Независимо дали сте начинаещ, опитен силов атлет или се възстановявате от контузия, отговорът е ДА! Но защо трябва да ги използвате и как?

Преди да разгледаме предимствата от употребата на фитнес ластик или лента, нека разгледаме основните видове, за да можете да разберете кои вид е най-добрия за вас.

Какво са ластичните ленти и тренировъчни ластици?

Ластичните ленти и ластици за фитнес са средство за укрепване и / или разтягане на мускулите ви, било то за естетика, атлетични показатели или физиотерапия.

Видове ленти и ластици за тренировки

Ластици с ръкохватки – този вид фитнес ластици се използват предимно за трениране и изграждане на мускулна маса и сила. Дръжките осигуряват здрав захват и позволяват изпълнението на различни упражнения, като тези, които може да правите във фитнес залата със свободни тежести или машини.

Има ластици за трениране с ръкохватки, които са с карабинери, за да позволят на потребителя да комбинира ленти заедно, за да увеличи / намали нивото на съпротива при необходимост. По този начин може да ползвате няколко ластика с една ръкохватка за цел по-голямо натоварване на мускулите.

В нашия сайт може да намерите такъв професионален комплект от 11 части на марката ARMAGEDDON SPORTS. В комплекта са включени 5 ластика с различно съпротивление, всеки от които е с карабинери с цел обединение на много ластици с една дръжка.

Две ръкохватки, система за закрепване на ластиците към всякакъв вид врати, 2 ленти за захващане на глезените, за да може да правите упражнение за дупе, глутеус и други. Освен това към комплекта фитнес ластици за тренировка на изгодна цена, съставен от 11 части е включена водонепромокаема чанта за пренасяне и съхранение.

Освен цели комплекти от ластици за спорт, ние предлагаме и единични ластици с ръкохватки с различни нива на съпротивление. Всеки ластик за тренировки идва с механизъм за закрепване на врати, за да може да изпълнявате голям набор от упражнения.

Терапевтични ленти - Тези ленти най-често се използват за физиотерапии. Те са широки и плоски, което ги прави лесни за употреба, а също така може да бъде нарязана на по-малки парчета или използвана за разтягане. Тези ленти се използват и в програми за пилатес за допълнителна съпротива и могат да се използват за обща тренировка за сила.

Loop Bands - Тези ленти са подобни на терапевтичните ленти, но са по-малки и образуват затворен контур. Те се използват предимно за трениране на краката и задните части. Ще ги намерите в повечето фитнес зали и кабинети за физиотерапия.

В нашия магазин може да намерите комплект от 5 броя тренировъчни ластици подходящи за тренировки на бедрата и дупето. Те намират приложение в случаи на рехабилитация и тренировки, като фитнес, йога, пилатес, кросфит, разтягане, скачане и в още куп спортове. Всяка лента е с различно съпротивление. Благодарение на това ще може да си нагласяте трудността на тренировката ви.

Силови ленти и ленти за мобилност – Тези ленти са най-популярни за кросфит тренировки и в тренировките за сила. Те се използват и за разтягане и коригиране на проблемите с мобилността, добавяне на променлива съпротива при тренировките с тежести и помощ при вдигане.

Предимства от използването на лента или ластици за тренировка

Разбира се, фитнес залата е пълна с гири и машини и тежести от всякакъв вид. Но един хубав ластик за тренировка предлага много предимства, които стандартните тежести не могат:

  • Еднаква мускулна активност, но по-малък шанс за контузии - тренировките с ластици осигуряват подобна, а понякога и по-голяма мускулна активност като тренировката с тежести. Една от основните разлики е, че включва по-малко натоварване върху ставите, което означава, че повече стимулация ще има върху мускулите и шанса на контузии ще е по-малък.Това е много добра новина за всеки, които има съществуващи контузии или болки в ставите, защото с ластик за тренировка могат да ви позволят да продължите да тренирате и да изпълнявате упражнения, които не можете с дъмбели.
  • По-добра стимулация на мускулите - Една от основните разлики между свободните тежести и качественият ластик за фитнес е променливото съпротивление, приложено през целия обхват на движение на едно упражнение. Със свободни тежести всъщност има части от движението, когато мускулите не изпълняват много работа поради липса на гравитация, като например в горната част на бицепсовото сгъване. Това означава, че когато се използват ленти или ластици за тренировка, мускулът получава по-голямо съпротивление в най-силната си точка в обхвата на движение и следователно получава по-адекватно съпротивление за по-добро стимулиране на мускулите.
  • Увеличават силата и атлетичните показатели – добрият ластик за трениране е изключително ефективен за атлетични тренировки поради увеличеното натоварване, променливото съпротивление и нестабилността (трябва да активирате цялото си тяло, за да сте стабилни).

Комбинирането на обикновените тренировки с тежести и ластици, в дългосрочен план води до увеличаване на силата и мобилността.

Много хора използват лента или ластик за тренировка при основните базови движение като мъртва тяга, клякане с щанга и изтласкване на щанга от лег. Това е довело до увеличаване на силата и мобилността.

  1. Не са скъпи и не заемат място - поради факта, че можете да изпълнявате различни упражнения с една лента или ластик, както е споменато в горните примери, това означава, че нямате нужда от толкова много тежести и машини. Ако тренирате у дома, с няколко ластика и ленти ще ви спести пари от скъпи тежести, които също заемат място.
  2. Идеални за рехабилитация - доказано е, че резистентните ленти и ластици подобряват силата, размера и функцията на мускулите при възрастни хора, както и при тези, подложени на рехабилитация. Лентите могат да осигурят много леко или силно съпротивление, което може да се използва по целесъобразни начини за специфични мускули, които също защитават ставите.
  3. Повече сила и подобрена мобилност - всеки тип ластик за упражнения е чудесен както за разтягания след тренировка, така и за мобилност преди тренировка. Обикновено сте ограничени по време на разтягания от нивото си на гъвкавост и обхват на движение, а много ефективни разтягания дори изискват друг човек да окаже натиск върху мускула. Вместо това можете да използвате ленти, за да си помогнете с разтягане, за да разширите обхвата си и да осигурите натиск, като например при легнало разтягане на коляното. Силовите ленти също са отлични за работа с мобилност, когато се увиват около здрав предмет, като подобряване на подвижността на глезена и тазобедрената става при клекове.
  4. Чудесни за пътувания и почивки - може да е трудно да се впишете в тренировки или дори да намерите фитнес зала, когато пътувате. Лентите са перфектен вариант, който ви позволява да тренирате в хотелска стая или на открито без тежка екипировка. Те нямат да ви натоварят както ако тренирате във фитнеса, но все пак ще ви дадат ефективна тренировка за цялото тяло. По същата причина те са идеални за културисти и състезатели по фитнес, както и за модели, които трябва да напълнят мускулите си преди шоуто или фотосесията. 

Кой трябва да използва ластици за тренировка?

След като прочетете предимствата на групите, вероятно става все по-ясно, че всеки може да използва съпротивителни ластици, за да постигне своите фитнес цели. Ето някои конкретни групи, които трябва да ги използват и защо:

Всеки, който тренира за покачване на мускулна маса - ако искате да качите мускулни маса, размери и сила, можете да използвате ленти вместо гири и машини, за да осигурите нов и предизвикателен стимул на мускулите си за растеж. Можете също да ги добавите към упражнения със щанга като мъртва тяга, клякане, лежанка, за да увеличите интензивността и нервно-мускулната ефективност.

Всеки, който иска да свали излишните мазнини - отслабването е най-лесно, когато комбинирате здравословна диета, кардио и силови тренировки. Добавете фитнес ластик към тренировъчната си програма, като и в кръговата си тренировка. Правете суперсерии и тренирайте по-интензивно. Това ще изгори калории и ще изгради мускули едновременно, което ще ви помогне да отслабнете в дългосрочен план.

Хората на възраст могат да използват ластици за разтягане - За възрастни около или над 60-годишна възраст стандартните тежести във фитнеса могат да бъдат предизвикателни и сурови за тялото.

Резистентните ленти помагат да поддържат силата и мускулната маса, без да се прекалява. Изследванията показват, че тренировъчните програми, използващи еластични ластици, са практично и ефективно средство за повишаване на силата при възрастни на възраст над 65 години.

Подходящи за бременни жени - Тренировките са важни по време на бременност за подобряване на енергията, съня, настроението и подготовката за раждане. Резистентният тренировъчен ластик в високите повторения (15-20) е чудесен за леко тонизиране на мускулите. Използването на една лека и една средна лента ще ви позволи да натоварите всичките си основни мускули без напрежение.

От прочетеното до тук може би ви стана ясно, че ластици за тренировка на крака и цяло тяло, предлагани на супер цена в нашия магазин са подходящи за всякакъв тип хора като спортисти, възрастни, деца и чак до бременни жени.

Другото важно е, че имат много приложения като силови тренировки, тренировки за мобилност, разтягане и стречинг, издръжливост, тренировки за стягане и отслабване, рехабилитация и много други. Освен това са чудесен вариант за тренировка когато сте на път и не заемат никакво място. И не на последно място могат да ви предпазят от контузии и ви позволяват да правите движения, които не можете с тежести.

Продуктът в момента е изчерпан. Въведете вашия имейл адрес по-долу и ние ще ви уведомим веднага щом продуктът е наличен.
Email
Телефон