Креатин Хидрохлорид HCL

Най-популярни
Най-продавани
Най-голяма отстъпка
Най-евтини
Най-скъпи
Най-висок рейтинг
Показани 1 - 10 от общо 10 (1 Страници)

В човешкото тяло произвеждаме около 1 г креатин на ден, който се синтезира главно в черния дроб и бъбреците. Повечето запаси от креатин, се намират в мускулите и хората, могат да получат допълнително креатин чрез диета (храни като месо и риба) и хранителни добавки.

Има два основни фактора, които се взимат на предвид, когато се приема креатин, за да се реши коя форма да се използва:

Водна разтворимост: Това описва колко добре се смесва креатина и се абсорбира. По-долу е даден списък на често срещаните креатинови форми и техният относителен резултат за разтворимост (колкото по-голям е резултатът, толкова по-голяма е разтворимостта). Както ще видите, някои форми на creatine, като Креатин Хидрохлорид (HCL) имат много по-голяма разтворимост, поради което се изисква много по-ниска доза.

  • Креатин монохидрат : 1.0
  • Креатин цитрат: 2.8
  • Креатин пируват 5.9
  • Микрокристализиран: 0.9
  • Креатин Хидрохлорид: 39.3

Клетъчна проницаемост: в този контекст клетъчната проницаемост описва колко добре креатинът преминава чревната бариера. Някои форми на креатин имат лоша пропускливост, което означава, че по-голямата част от приеманото всъщност не се абсорбира, което води до отделянето му с урината. Креатин Хидрохлорид (HCL) има една от най-високите нива на абсорбция в момента на пазара.

Също така е важно да се отбележи ключовата връзка между креатина и водата. Определени източници на креатин изискват голямо количество вода, което е една от причините някои хора да изпитват проблеми с храносмилането и извънклетъчното задържане на вода (извън клетката), когато я приемат. Ето сравнение на две форми на креатин, креатин монохидрат (CM) и креатин HCL:

- Дозата от 5 г CM ще изисква приблизително 625 мл вода за максимално усвояване. 

- Еквивалентната доза Креатин Хидрохлорид ще изисква само 10 мл вода за максимално усвояване.

Необходимо количество: Първо, има голямо объркване в това какво е правилното количеството креатин, което трябва да консумирате. Този въпрос до голяма степен зависи от типа креатин, който използвате.

Въпреки това, често срещаните източници на креатин като креатин монохидрат трябва да бъдат около 5-10 г на ден. За разлика от други форми, като Креатин Хидрохлорид, които се нуждаят само от 2-3 г на ден. Количеството зависи от молекулния състав, бионаличността / абсорбцията и телесното тегло на индивида. 

Зареждане: Зареждането с креатин е дискутирана тема в общността на културизма. Отговорът на това дали трябва да зареждате креатин или не, може да зависи от източника и целта на индивида. Повечето източници на креатин не трябва да се зареждат и това не дава допълнителна полза, въпреки че зареждането може да ви помогне да наситите клетките седмица или две по-бързо.

Това означава, че наистина се свежда до индивида - ако искате да заредите креатин в началото, можете. Това обаче не е задължително, освен в ситуация, чувствителна към времето, като например атлетическо състезание или предварителна подготовка за състезания. 

Креатин НСL е хидрохлоридната сол на креатина и е доказано, че е значително по-разтворим във вода и следователно повече био-наличен в сравнение с традиционния креатин монохидрат. 

Препоръчителната доза на HCL е около 1500 - 2000 мг. За оптимални резултати приемайте една доза преди тренировка и една след нея. За по-добро усвояване, приемайте креатин хидрохлорид със сок или го добавяйте в след тренировъчния шейк.

Креатинът е естествена азотна органична киселина, която помага на вашата система да доставя енергия на работещата мускулна тъканна маса, така че физиологичното приспособяване към упражнения, анаболизъм и покачване на мускулна маса, могат да се случат по-бързо.

Креатинът е открит за първи път преди стотици години и е известен като една от водещите хранителни добавки в света. Всъщност креатинът има стотици научни проучвания, доказващи неговите ползи при спортни постижения, бодибилдинг и дори загуба на мазнини.

Качества и предимства на креатина

  • Повишена сила и мощност
  • Увеличена мускулна маса
  • Повишена загуба на мазнини
  • Подобрено възстановяване
  • Подобрени спортни резултати
Продуктът в момента е изчерпан. Въведете вашия имейл адрес по-долу и ние ще ви уведомим веднага щом продуктът е наличен.
Email
Телефон