Имуностимулатори

Най-популярни
Най-продавани
Най-голяма отстъпка
Най-евтини
Най-скъпи
Най-висок рейтинг
Показани 1 - 20 от общо 238 (12 Страници)

Със студеното време идва студен сезон. Цялото кихане, кашляне и болки е достатъчно, за да ви изпрати в търсене на начини за повишаване на имунната ви система. На пазара се предлагат различни имуностимулатори, но не всички работят.

За наше щастие има много хранителни добавки, които помагат за предпазване на имунната ни система от много заболявания като вируси, инфекции, алергии и др. Най-добрите и ефективни имуностимуланти са селен, цинк, витамини Ц, витамин Д, витамин Е, ехинацея, коластра и др. В нашия онлайн магазин ще намерите голямо разнообразие от имуностимулатори за възрастни на най-добрата цена.

Нека първо се запознаем какво точно е имунната система. Имунната система по същество е сложна мрежа от клетки, тъкани и органи, които работят синергично за отблъскване и борба с различни патогени и натрапници, които влизат в тялото чрез външни средства, които могат да причинят заболяване, например бактерии, гъбички, вируси, паразити, алергени, микроби и др.

Ролята на цинк и селен като ефективен имуностимулатор

Както бе споменато по-горе, нашата имунна система се нуждае от определени фактори, за да остане силна и да може да се бори с патогените. Сред най-важните са цинкът и селенът.

Цинк. Цинкът е жизненоважен минерал, който естествено присъства в почти всички клетки на човешкото тяло, той се намира в някои видове храни, например яйца, морски дарове и хранителни добавки.

Цинкът е много жизненоважен фактор за регулиране на клетъчния метаболизъм и играе основна роля в активността на 100+ ензими, образуването на протеини, антиоксидантната активност, заздравяването на рани, възстановяването на ДНК , разбира се, функционирането на имунната система. Освен това помага за поддържане на здрави и сияещи тъкани на косата, кожата и ноктите, а също така поддържа здрава бременност при жените.

Още преди 40 години учените са установили, че хората с недостиг на цинк са страдали от множество инфекции и лоша функция на имунната система, които водят до заболяване.

Способността на цинка като ефективен имуностимулатор да засили функцията на имунната система при определени разстройства е подкрепена от многобройни проучвания през последните няколко десетилетия. Ето защо мнозина се считат за „имунен модулатор / регулатор“.

Селен. Селенът е по същество друг микроелемент, естествено присъстващ в човешкото тяло и в различни храни главно от животински произход, например червено месо, риба / морски дарове, яйца и гъби.

Селенът се състои от протеини (селенопротеини), които играят основна роля в репродукцията, метаболизма на щитовидната жлеза, образуването и възстановяването на ДНК, окислителното увреждане и борбата с телесните инфекции.

Някои проучвания изследват неговата роля като силен имуностимулатор за повишаване на функцията на имунната система по различни начини и резултатите са много обещаващи. Установено е, че диетичният селен (взет от диетата или хранителните добавки) играе роля в имунното лечение на вирусни и бактериални инфекции.

Други силни имуностимуланти

Витамин D3. С напредването на възрастта в човешкото тяло се усвоява все по-малко и по-малко витамин D3. Затова е нужен допълнителен прием чрез храни или под формата на хранителни добавки.

Витамин D3 се трансформира в хормон в тялото и циркулира в кръвообращението, за да помогне за усвояването на калций и фосфор. Това е може би една от най-жизненоважните функции, които витамин D3 изпълнява. Калция е жизненоважен за здравето и развитието на костите и зъбите. В допълнение, калцият играе роля в производството на хормони в тялото, като предава нервни импулси към мозъка.

Също така витамин D3 сe използва като добър имуностимулатор за възрастни за укрепване на имунната система и поддържане на цялостното здраве на организма. Дефицитът на витамин D3 причинява отслабване на имунната система, влошаване на инсулиновата чувстителност и нарушение на половите хормони като тестостерон и естроген.

Големи проучвания показват, че хората с ниски нива на витамин D са по-склонни да преживеят вирусни инфекции. Комбинацията от ниска цена и голяма полза прави витамин D задължителна хранителна добавка.

Витамин С. Витамин С е най-широко продаваната хранителна добавка за повишаване на имунната система, с много изследвания на тези твърдения. Съвсем наскоро изследователско проучване разгледа употребата на витамин С за предотвратяване и лечение на обикновената настинка. Резултатите показаха, че витамин С може да предотврати и намали продължителността и тежестта на настинка. 

За да извлечете максимална полза от витамин С, трябва да се приема преди появата на настинка. Това означава, че вероятно трябва да използвате витамин С непрекъснато. Друго проучване показа, че приемането на допълнителни дози витамин С при появата на симптоми на настинка може да съкрати продължителността на настинката ви. Приемането на витамин С през устата е сравнително евтино, така че това може да е добър вариант за вас, ако често страдате от настинки. 

Ехинация. Как ехинацеята действа като мощен имуностимулант? Проучванията сочат, че echinacea стимулира клетките в тялото, чиято основна функция е да се бори с нахлуващи частици и организми. Белите кръвни клетки и клетките на далака се увеличават, когато се приема ехинацея. Основната телесна температура се повишава. 

Има редица сложни вещества, наречени фенолни съединения, в ехинацеята, които изглежда действат в комбинация за получаване на тези усилващи имунитета ефекти. Компонентите на корена, листата и цветята съдържат имуностимулиращите съединения.

Продуктът в момента е изчерпан. Въведете вашия имейл адрес по-долу и ние ще ви уведомим веднага щом продуктът е наличен.
Email
Телефон