Протеинови барове и десерти

Най-популярни
Най-продавани
Най-голяма отстъпка
Най-евтини
Най-скъпи
Най-висок рейтинг
Показани 1 - 20 от общо 452 (23 Страници)

В днешно време голяма част от хората имат забързано ежедневие, изпълнено с много ангажименти. Повечето от тях нямат време да се хранят редовно и здравословно. Пропускат основни хранения или ги заместват с нещо бързо и не здравословно. Нещо което хапват на крак. Нередовното хранене или храненето с вредни, не качествени храни, води до здравословни проблеми.

Напоследък нашумяха така наречените протеинови барове, които могат да ви заместят едно хранене и то без да ви отнема време. Не случайно въпросните протеинови десерти можем да ги намерим на всякъде. От търговските вериги, бензиностанции, лавки, та чак до кварталните магазинчета.

Високопротеиновите хранителни барове са удобното решение за бързо хранене за тези, които искат да свалят килограми, спортисти, културисти и други, които търсят да задоволят различни диетични, здравословни или енергийни цели. Фактът, че тези протеинови барове са много вкусни, ги прави още по-привлекателни.

Предимства на протеиновите барове

Добър източник на протеин

Най-добрите протеинови барове са лесен начин за получаване на необходимия дневен прием на протеин. Изследванията показват, че по-голямата част от хората не получават толкова протеин, от колкото имат нужда. Повечето хора имат забързан начин на живот и няма време да си приготвят храната вкъщи, да не говорим, че трябва да я носят в кутии и да я претоплят. Протеиновите барове са малки и удобни за носене.

Подходящи за преди и след тренировка

Протеиновите десерти и енергийните барове да подходящи за преди тренировка, за да снабдят тялото ви с енергия. Те също така са добър източник на хранителни вещества, необходими за възстановяване на мускулите след тренировка.

Намаляват апетита

Протеиновите барове засищат, създават усещане за ситост и потискат желанието за сладко.

Ефективен заместител на храненето

Когато се стремите да намалите калориите и следователно контролирате порциите си, високопротеиновите храни помагат за балансирането на обикновените порции храна, като същевременно ви предпазват от резки сково на кръвна захар, което е свързано с желанието към нездравословни храни.

Какво да гледаме когато си избираме протеинов бар?

В зависимост от начина ви на живот и целите ви, ще трябва да четете етикети и да правите правилния избор за вас. Едно от важните неща е да гледате съотношението въглехидрати към протеини, което ще ви е необходимо. В идеалния случай трябва да се стремите към следното: 

  • 1:2 ако искате да сваляте килограми, без почти никакви захари
  • 2:1 ако искате да изградите мускулна маса, но пак е желателно да са с малко захар
  • 4:1 ако сте слаб и много трудно качвате килограми

Един протеинов бар трябва да съдържа минимум 20 грама протеин, в най-добрия случай може да достигне до 30 грама. Има протеинови барове с малко въглехидрати, други с повече въглехидрати, но с малко захар, трети с много въглехидрати и много захар. Затова трябва да изберете протеинов бар според вашите цели и нужди.

Идеалните количества калории варират от под 200 до 400 в зависимост от вашите цели, пол и тегло. Ако използвате протеинови барове като заместител на хранене, съответно трябва да е по-хранителен и с повече калории. Съответно ако сте на ниско калорийна диета или ползвате бара като междинно хранене, той трябва да е по-ниско калоричен и с по-малко въглехидрати.

Друго важно нещо, което трябва да гледаме в съдържанието на протеинови десерт е източника на протеин и въглехидрати. Не е важно колко протеин има, а от какъв източник е протеина. По същия начин са и въглехидратите. Избягвайте протеинови барове, които съдържат много соев протеин, изкуствени подсладители.

И не на последно място, източника на мазнини също е от голямо значение. Избягвайте протеинови барове с повече от 15 грама общи мазнини на бар, от които не повече от 2 грама наситени мазнини, Освен това избягвате трансмазнините идващи от хидрогенирани масла.

Фибрите в един протеинов бар или десерт също са от голямо значение. Те ви засищат и потискат желанието за сладко. Фибрите могат да намалят резките скокове на кръвна захар след храна с високо съдържание на въглехидрати.

Здравословно ли е да приемате протеинови барове всеки ден?

Ако сте физически активни и ежедневно се натоварвате, можете да приемате протеинови барове и всеки ден. Те ще ви дадат енергия, ситост и протеини, които ще ви окажат подкрепа през натовареното ежедневие.

Въпреки това, не приемате повече от един протеинов бар дневно, ако те присъстват ежедневно в менюто ви.

Добра закуска ли са протеиновите барове?

Протеиновите барове са бърз и лесен начин да си набавите калории и протеин сутрин, когато обикновено нямате време за закуска. Те могат да ви предпазят от гладуване и последващо преяждане.

Можете спокойно да включите нашите протеинови барове в закуската си и да се насладите на приятния старт на деня.

Продуктът в момента е изчерпан. Въведете вашия имейл адрес по-долу и ние ще ви уведомим веднага щом продуктът е наличен.
Email
Телефон