Хранителни добавки за стави

Най-популярни
Най-продавани
Най-голяма отстъпка
Най-евтини
Най-скъпи
Най-висок рейтинг
Показани 1 - 20 от общо 351 (18 Страници)

Обикновено много хора не полагат грижи за здравето на ставите си превантивно, а взимат хранителни добавки за стави или други мерки в краен случай, след като вече е доста късно и изпитват сериозни болки. Това не трябва да бъде така. Вие трябва да се грижите за ставите си редовно и превантивно. Те ви помагат да станете от леглото сутрин, да се движите през целия ден, да играете с децата си, да ходите в парка и да живеете живота си според собствените си нужди и потребности.

Вашите стави са изградени от съединителна тъкан и хрущял, които изпълняват много важна роля. Те носят напрежението на ежедневния живот. Понякога това води до болки в ставите и скованост, които могат да бъдат причинени от множество различни фактори - от нараняване до възпаление.

Какво представляват хранителните добавки за стави?

Когато ви болят коленете, кръста или някоя друга част от тялото, най-вероятно първото нещо, което правите е да изпиете един ибупрофен или аспирин. Проблемът е, че тези лекарства са по-скоро временно решение, така че не искате да ги приемате за продължителни периоди от време. Всъщност хроничната употреба може да доведе до сериозни здравословни проблеми.

Някои хранителни добавки за стави, като глюкозамин и хондроитин, съдържат вещества, естествено присъстващи във вашия хрущял - тъканта, която омекотява ставите ви. Други добавки, като куркумин (активното съединение в куркумата), помагат на тялото ви по естествен начин да управлява възпалението. Трети пък като хиалуронова киселина и колаген помагат за смазване на ставите, като предотвратяват болката и сковаността.

Глюкозамин / Хондроитин

Вашето тяло естествено произвежда глюкозамин и хондроитин сулфат. Често ще ги намерите в една и съща хранителна добавка за стави, защото и двете са структурни компоненти на хрущяла. Глюкозамин / хондроитин се счита за безопасен и проучванията показват, че могат да подпомогнат възстановяването на вашите стави и тъкани.

Омега-3 мастни киселини

Омега -3 мастните киселини имат редица ползи за здравето. Една от тях е свързана с облекчаване на болките във ставите, като намалява сковаността и възпалението. Рибеното масло, криловото масло и маслото от черен дроб на треска са богати източници на EPA и DHA - две омега-3 мастни киселини, за които е доказано, че помагат за овладяване на възпалението.

Метилсулфонилметан или MSM

Метилсулфонилметанът или MSM се среща естествено в човешкото тяло. Употребата му като хранителна добавка за възстановяване на стави е свързана със способността му да намалява възпалението и болката в ставите. Ако страдате от остеоартрит, приема на MSM ще ви облекчи болките. Освен това ще помогне за образуване на съединителна тъкан и ще заздрави сухожилията и връзките ви.

Куркумин

Куркуминът е активното съединение в куркумата и проучванията показват, че куркуминът естествено поддържа възпалителната реакция на тялото ви.

Колаген

Колагенът често се нарича лепилото, което държи тялото ви заедно и то с основателна причина. Той е съединителната тъкан в структури като кожата, косата, ноктите и костите ви. Вашето тяло естествено произвежда колаген, но производството се забавя с напредване на възрастта. А колагенът може да помогне на изграждане на съединителна тъкан, да заздрави сухожилията ви и да облекчи болката ви във ставите.

Сковаността на ставите, често се дължи на намаляването на синовиална течност. Колагенът има способността да възстанови тази важна смазваща ставите течност. Освен това колагенът има способността да изгради нов хрущял. За оптимално резултати комбинирайте колаген с други добавки за стави като глюкозамин и/или хондроитин.

В нашия магазин 4Fitness Shop може да намерите колаген както на прах, така и на капсули на много добра цена. Ако искате да имате гъвкави стави и здрави кости, приемът на колаген или други хранителни добавки за стави е препоръчителен.

Хиалуронова киселина

Друга популярна и считана от някои специалисти за най-добрата хранителна добавка за стави е хиалуроновата киселина. Тя помага за правилното смазване на ставите ви. Освен това има противовъзпалителните и свойства и предпазва хрущяла от увреждане. Ако си "скърцат" коленете или лактите, редовния прием на хиалуронова киселина ще ви помогне да се справите с този проблем като смаже добре ставите ви.

Накратко

Комплексните формули за възстановяване стави, които съдържат няколко компонента могат да ви помогнат да заздравите и подсилите ставите като в резултат на това да се чувствате по добре. Някои добавки може да са по-ефективни от други и е добре да експериментирате и да видите какво работи най-добре за вашето тяло. В крайна сметка вашите стави са важни, защото ви помагат да правите това, което искате през целия ден - и грижата за ставите ви е един чудесен начин да се грижите за вас.

Хранителните добавки за стави действат най-добре когато се натрупат, затова е хубаво да се пият по-продължително време, примерно две - три месеца. За оптимални резултатите правете поне по един курс превантивно веднъж годишно за около три месеца, за да сте спокойни и да се чувствате прекрасно.

Продуктът в момента е изчерпан. Въведете вашия имейл адрес по-долу и ние ще ви уведомим веднага щом продуктът е наличен.
Email
Телефон