Витамин К2 / Vitamin K2

Най-популярни
Най-продавани
Най-голяма отстъпка
Най-евтини
Най-скъпи
Най-висок рейтинг
Показани 1 - 20 от общо 21 (2 Страници)

Около 40% от хората страдат от недостиг на витамин к2, без да си дават сметка за това. Дефицитът му обаче може да бъде опасен, защото той се грижи за съсирването на кръвта, здравето на кръвоносните съдове и белите дробове. И макар да е малко подценяван и не толкова известен, е добре да му обърнем особено внимание.

Какво представлява витамин К2?

Това е форма на витамин К, която организмът може да произвежда сам. В малки количества можем да го получим и от храната. Въпреки това, често страдаме от недостиг.

Защо това е така?

Някои състояния, като нарушена абсорбация на мазнините в червата, чернодробни заболявания, усложнения след чревни операции, както и след продължителен прием на антибиотици и някои антикоагуланти могат да причинят недостиг на витамин к2. Бедната на витамин К храна също може да доведе до дефицит.

Рисковете от дефицита на витамин K2?

Както казахме, vitamin к2 е необходим за съсирването на кръвта. При дефицит можете да страдате от внезапно кървене на носа и венците, а ако имате рани, те трудно да зарастват, защото кръвта не се съсирва. Този витамин поддържа стените на кръвоносните съдове еластични и здрави.

Витамин к2 е важен и за здравите кости, което означава, че неговият недостиг ще доведе до трудно възстановяване на натъртвания и фрактури. Отслабването на костите може да бъде много опасно, особено с напредването на възрастта.

Профилактика на остеопороза

Vitamin k2 е важен за костния метаболизъм и костната маса. Приемът на витамин к2 хранителна добавка намалява риска от костни фрактури и остеопороза. С напредването на годините губим костна маса, а самите кости стават по-крехки и чупливи.

При жените в постменопауза хранителните добавки с витамин k2 могат да бъдат изключително полезни като профилактика на остеопороза.

Профилактика на сърдечно-съдовите заболявания

Когато организмът разполага с достатъчно количество витамин к2, калцият се отлага в костната тъкан, а не в другите тъкани като стените на съдовете, сърцето, белите дробове. Това е важно за здравето на сърцето и доброто състояние на кръвоносните съдове.

Рискът от сърдечно-съдови заболявания намалява с 9% при прием на добавка vit k2, сочат изследванията.

Профилактика на диабета

Добрите нива на витамин к2 могат да ви предпазят от инсулинова резистентност и диабет тип 2. Витаминът е отговорен за активирането на остеокалцин - малък неколагенен протеинов хормон, който е много важен при някои заболявания. Този протеинов хормон регулира костната минерализация и влияе на кръвната глюкоза.

Как да изберем правилните таблетки

Когато разглеждате нашите продукти, ще ви направи впечатление, че на тях е изписано - MK-4, MK-6, MK-7, MK -9 и вероятно ще се запитате какво означава това. Това са различни форми на витамин к2, които имат различна продължителност на действие. МК-7 е мастноратворима форма, която ви гарантира 24-часова защита. Действието на МК-4 е от 4 до 6 часа след прием.

При нас ще намерите най-добро съотношение за хранителни добавки с витамин к2 цена/качество, и може да изберете най-подходящата за вас. Ние ви осигуряваме гарантирано добро качество.

Витамин к2 таблетки или капсули ще заздрави костите и зъбите ви, ще подобри състоянието на кръвоносните съдове, ще подпомогне дейността на сърцето и ще ви предпази от диабет тип 2 и остеопороза. А ако имате оплаквания от такъв характер, е добре да започнете лечение с хранителни добавки.

Разширените вени също се повлияват добре от приема на добавки. Ще се изненадате и колко по-рядко ще посещавате стоматолог, защото кариесите не рядко са причинени от дефицита му.

Изберете нашите хранителни добавки на топ цена, за да си осигурите най-добрата защита. Можете да разгледате и останалите ни продукти от категория витамини от а до я и да се погрижите за цялото си семейство.

Какви са предимствата на приемането на витамин К2 като хранителна добавка?

Приемането на витамин К2 като хранителна добавка може да бъде полезно, особено за тези, които не получават достатъчно витамин К2 от храната. Добавките с витамин К2 могат да помогнат за подпомагане на здравето на костите и сърцето, подобряване на минералната плътност на костите и намаляване на риска от сърдечно-съдови заболявания. Те могат също така да бъдат полезни при отслабването и укрепването на имунната система.

Какъв е препоръчителният дневен прием на витамин К2?

Препоръчителният дневен прием на витамин К2 може да варира в зависимост от възрастта, пола и специфичните нужди на индивида. Общо казано, препоръчва се приемане на около 45-180 микрограма витамин К2 на ден. Все пак, е важно да се консултирате със своя лекар или диетолог, за да получите индивидуализирано препоръчително дозиране на витамин К2 в съответствие със своите нужди и здравословно състояние.

Продуктът в момента е изчерпан. Въведете вашия имейл адрес по-долу и ние ще ви уведомим веднага щом продуктът е наличен.
Email
Телефон