Пробиотици

Най-популярни
Най-продавани
Най-голяма отстъпка
Най-евтини
Най-скъпи
Най-висок рейтинг
Показани 1 - 20 от общо 66 (4 Страници)

Пробиотици - това са бактерии или дрожди, които са полезни за човешкия организъм. Изчислено е, че една здрава храносмилателна система може да приюти между 300-500 различни разновидности на добри бактерии и цялата микрофлора в храносмилателната система може да съдържа 10 пъти повече бактерии, колкото има човешки клетки в цялото човешко тяло (има 37,2 трилиона клетки в човешкото тяло)!

Пробиотиците могат да тежат общо 4-6 килограма. Те са живи малки същества, които се нуждаят от нашите грижи, за да ни поддържат здрави, силни и психически щастливи.

Пробиотици – ползи върху тялото

Да имаш здрави черва е първата стъпка към това да имаш здраво тяло, ум и дух. Без подходяща микрофлора в червата не бихте могли да усвоите повечето хранителни вещества от храната си. Добрите здравословни пробиотици подпомагат усвояването на хранителните вещества като витамини, минерали и др.

Микрофлората може да помогне за детоксикация на организма, като помогне за отстраняването на тежки метали като живак. Елиминирането на токсичните отпадъци от тялото, както и усвояването на хранителни вещества, също облагодетелства функционирането на нервите и мозъка.

Здравата микрофлора подпомага транспортирането на невротрансмитери като допамин и серотонин, които помагат за предотвратяване на стрес, депресия и тревожност.

Пробиотици и здравословно черво

70% от имунната ви система се намира във вашия храносмилателен тракт, на всичкото отгоре, това е и вторият ви мозък, тъй като е дом на много нервни окончания. Ако имате проблеми с храносмилателната система, най-вероятно в червата ви липсват жизненоважни добри и здрави бактерии.

В идеалния случай червата трябва да съдържа 85% здрави бактериални култури. Това може да се като приемате от предлаганите в нашия магазин хранителни добавки с най-добрите пробиотици на изгодна цена.

Основни видове пробиотици

  • Лактобацилус (Lactobacillus) - секретира голямо количество млечна киселина заедно с оцетна и мравчена киселина. Тези секрети помагат за превръщането на храносмилателния тракт в негостоприемна за чужди микроби (патогени и лоши бактерии), както и предотвратяване или намаляване на въздействието на хранителни отравяния. Този хубав пробиотик се намира в края на тънките черва
  • Lactobacillus acidophilus - полезен срещу патогени и лоши бактерии - чрез производството на бактериоцини. Действа като антибиотик с антибактериални свойства
  • Lactobacillus bulgaricus
  • Бифидобактерии (Bifidobacteria) - секретира голямо количество млечна киселина заедно с оцетна и мравчена киселина. Тези секрети помагат за превръщането на храносмилателния тракт в негостоприемна за чужди микроби (патогени и лоши бактерии), както и предотвратяване или намаляване на въздействието на хранителни отравяния.
  • Saccharomyces boulardii - повишава нивото на sIgA - който е имуноглобулин, който играе ключова роля в имунната система. Увеличава производството на ензими. Спомага за възстановяването и изграждането на лигавичния слой на червата
  • Стрептококов термофилус (Streptococcus thermophilus) - произвежда витамини от група В. Помощ при храносмилането и усвояването на храната. Намалява лошите бактерии в храносмилателната система. Помага за предотвратяване на диария
  • Enterococcus faecium
  • Leuconostoc

Каква е поддържащата доза пробиотик и кога да го приемаме?

Въпреки че 10 милиарда може да са често препоръчителна поддържаща доза, тя винаги може да бъде повече или по-малка, в крайна сметка това е препоръка. Приемайте по една доза пробиотик 30 минути преди хранене.

Различните видове пробиотици се срещат в храни, които са естествено култивирани или ферментирали, включително кисело мляко, кефир, кисело зеле. Ако не ядете редовно ферментирали храни, може да помислите за прием на хранителна добавка с хубав пробиотик.

Продуктът в момента е изчерпан. Въведете вашия имейл адрес по-долу и ние ще ви уведомим веднага щом продуктът е наличен.
Email
Телефон