Примерен хранителен план за жени

Примерен хранителен план за жени

Този хранителен режим е примерен и трябва да знаете, че няма универсален начин на хранене, който да даде еднакво добри резултати при различните хора. Всеки има различни генетични предпоставки, които определят развитието на тялото му. Затова Вие се нуждаете от специално изработен за Вас хранителен режим съобразен с начина Ви на живот, вашите цели и индивидуалните Ви нужди. 

 

Както споменахме по-горе, този хранителен режим е примерен и е само за един ден. За да стресирате метаболизма си и да го накарате да работи по-бързо, вие се нуждаете от различно количество калории и въглехидрати всеки ден.

Разликата в приема на въглехидратите всеки ден се нарича въглехидратно въртене или carb cycling. По този начин организма ви няма да свикне с едно и също количество храна всеки ден и няма да скаладира много мазнини, а ще поддържа  метаболизма ви бърз. Повече за въглехидратното въртене и разликата между него и cheat meal, може да прочетеш тук.

Трябва да приемате по четири - пет пъти храна на ден. По-честото хранене драстично ще ускори метаболизма ви. Ако нямате време да се храните толкова често опитайте се поне да хапвате плодове, ядки и други храни от списъка с междинни хранения, но не стойте гладни. Това е добър вариант да поддържате метаболизма си бърз.

Опитайте се да пиете по 3-4 литра вода на ден. Водата спомага за транспортирането на хранителни вещества, които консумирате. Ако не получавате достатъчно прием на вода всеки ден, не усвоявате на 100% хранителни вещества от храната.

От друга страна водата също помага за промиване на отпадъци и бактерии. Това е от съществено значение за премахване на токсините от тялото ви. Водата играе съществена роля във всички телесни функции, така че не я подценявай.

Много важно нещо е да знаете, че всички грамажи в режима са в сухо (сурово) състояние. Ако се опитвате да спазвате този хранителен режим, вие се нуждаете от везна за измерване на продуктите.

 

 

ПродуктиКалорииМазнини в гр.Белтъци в гр.Въглехидрати в гр.

Закуска

50 г овесени ядки 197,5 ккал 3,5 гр. 8,5 гр. 33 гр.
Обезмаслено кисело мляко - 100 гр. 74 ккал 2 гр. 6 гр. 8 гр.
Боровинки - 50 гр. 28 ккал 0 гр. 0 гр. 7 гр.
Общо за ядене 299,5 ккал 5,5 гр. 14,5 гр. 48 гр.

 

ПродуктиКалорииМазнини в гр.Белтъци в гр.Въглехидрати в гр.

Междинно хранене

Ябълка около 200 гр. 120 ккал 0 гр. 0 гр. 30 гр.
Общо за ядене 120 ккал 0 гр. 0 гр. 30 гр.

 

ПродуктиКалорииМазнини в гр.Белтъци в гр.Въглехидрати в гр.

Трето хранене - обяд

100 гр. пилешки гърди 111 ккал 3 гр. 21 гр. 0 гр.
50 гр. ориз (преди варене) 186 ккал 2 гр. 4 гр. 38 гр.
Или 200 гр. печени картофи 192 ккал 0 гр. 4 гр. 44 гр.
200 гр. краставици 24 ккал 0 гр. 1 гр. 4 гр.
Общо за ядене 221 ккал 5 гр. 26 гр. 42 гр.

 

 

ПродуктиКалорииМазнини в гр.Белтъци в гр.Въглехидрати в гр.

Четвърто хранене - преди тренировка

2 телешки кюфтека - около 150 гр. 220 ккал 12 гр. 28 гр. 0 гр.
50 гр. ориз (преди варене) 186 ккал 2 гр. 4 гр. 38 гр.
Или 200 гр. печени картофи 192 ккал 0 гр. 4 гр. 44 гр.
200 гр. краставици 24 ккал 0 гр. 1 гр. 4 гр.
Общо за ядене 430 ккал 14 гр. 33 гр. 42 гр.

 

 

ПродуктиКалорииМазнини в гр.Белтъци в гр.Въглехидрати в гр.

Пето хранене - вечеря

200 гр. риба 295 ккал 15 гр. 40 гр. 0 гр.
Салата зеле и моркови - - - -
10мл. зехтин 90 ккал 10 гр. 0 гр. 0 гр.
Общо за ядене 385 ккал 25 гр. 40 гр. 0 гр.
Общо за деня 1520 ккал 48 гр. 112 гр. 160 гр.

 

 


Препоръчани хранителни добавки

Yamamoto® Nutrition Ai-BURN® 120 капсули

Yamamoto® Nutrition Ai-BURN®  е хранителна добавка за контрол на апетита и за намаляване на излишните мазнини. 

 

Yamamoto® Nutrition L-Carnitine 1000 , 90 таблетки

Yamamoto® Nutrition L-Carnitine преобразува мазнините в енергия и стимулира изграждането на мускулна маса.


Искате ли да изготвим за Вас персонален хранителен режим, да следим развитието Ви и заедно да постигнем желаните от Вас резултати?

 

 

 

Когато начинът ви на хранене е съобразен с начина ви на живот, вашите цели, тренировъчния ви стаж и свободното време, с което разполагате, вие ще постигнете желаните резултати. Затова вие се нуждаете от индивидуален хранителен режим, който е:

  • Съобразен с начина Ви на живот
  • Съобразен със заболявания ако имате такива
  • Съобразен с предпочитаните от вас храни
  • С препоръка за оптимален прием на хранителни добавки към режима
  • Комуникация и следене на резултатите в рамките на 30 дни

 

Трябва да знаете, че няма универсален начин на хранене, който да ви даде еднакво добри резултати при различните хора. Всеки има различни генетични предпоставки, които определят развитието на тялото му. Затова вие се нуждаете индивидуален хранителен режим съобразен с начина ви на живот, вашите цели, тренировъчния ви стаж и свободното време, с което разполагате.

Какво ще получите?

  • Хранителен режим с определен брой разнообразни хранения.
  • Описание на всяко едно хранене - какви храни съдържа и колко грама е всяка една храна в сурово състояние.
  • Примерни здравословни и вкусни рецепти съобразени с вашия хранителен режим. Химичен състав на храните - подробно описание на всяка една храна колко протеин, въглехидрати, мазнини и калории съдържа.
  • Индивидуално изчислен калориен баланс, с помоща на който ще постигате вашите цели по-лесно.
  • Списък с позволени и забранени храни. Ще си изградите навици за здравословен начин на живот, които ще са ви са от полза, не само докато сте на диета, а и за поддържане на постигнатите резултати в бъдеще.

 

 


 

За направата на всяка статия влагаме много труд, усилия и време, за да може да Ви поднесем достоверна и лесна за разбиране статия. Ако статията Ви е била полезна, моля да я споделите в социалните мрежи, за да достигне до повече хора. Не забравяйте да ни последвате в Instagram и да харесате нашата страница във Facebook.  Благодаря ви!

 

  • Хранителен режим

    Когато начинът ви на хранене е съобразен с начина ви на живот, вашите цели, тренировъчния ви стаж и свободното време, с което разполагате, вие ще постигнете желаните резултати. Затова вие се нуждаете от индивидуален хранителен режим.

  • Комплексна програма

    Когато тренировъчната програма, хранителният режим и точните хранителни добавки се комбинират със следене на резултатите и оптимизиране на процеса, резултатите ще се постигнат по-лесно и ефекта ще е много по-голям.

  • Тренировъчна програма

    Повечето хора имат изоставащи мускулни групи, на които трябва да се обърне по-детайлно внимание, за да се изгради красиво и симетрично тяло, затова вие се нуждаете от специално изготвена тренировъчна програма.

  • Супер Абонамент

    Супер Абонамент включва хранителен режим, тренировъчна програма, консултация за прием на хранителни добавки, всекидневни консултации, следене на резултатите и оптимизиране на процеса в рамките на 3 месеца.