Изключително богата комбинация от пилешко, спанак и паста. Препоръчваме да сервирате с хрупкав хляб и салата.
Време за приготвяне |
55 минути |
Порции |
4 |
Необходими продукти:
|
2 с.л. зехтин 2 скилидки чесън – ситно нарязани 4 половинки пилешки гърди – обезкостени и без кожа 2 чаши пресни листа спанак 130 гр. сос Алфредо – микс 2 с.л. сос Песто 250 гр. паста 1 с.л. настърган кашкавал |
- Загрейте зехтина в голям тиган на средно висока температура. Добавете чесъна, запържете леко в продължение на 1 минута; след това добавете пилето и пържете в продължение на 7-8 минути от всяка страна. Когато пилето е почти готово (вече не е розово отвътре), добавете спанака и задушете всички заедно в продължение на 3 до 4 минути.
- Междувременно, подготвят алфредо сос според указанията на опаковката. Когато приключите, разбърква в 2 супени лъжици сос песто.
- В голяма тенджера с подсолена вода сварете пастата. Изплакнете със студена вода и се отцедете.
- Добавете пилето и соса . Разбърква се добре, в началото с кашкавал и сервирайте.
За направата на всяка статия влагаме много труд, усилия и време, за да може да Ви поднесем достоверна и лесна за разбиране статия. Ако статията Ви е била полезна, моля да я споделите в социалните мрежи, за да достигне до повече хора. Не забравяйте да ни последвате в Instagram и да харесате нашата страница във Facebook. Благодаря ви!