Хранителни добавки

Сортирай по: Най-нови | Най-четени | Най-коментирани
Осем билки и подправки, които подпомагат отслабването

Билките и подправките могат да ви помогнат в борбата с излишните килограми. Билките и подправките носят полза за здравето, тъй като съдържат антиоксиданти, минерали, витамини и уникални лечебни свойства. Те засилят обмяната на вещества и подпомагат намаляването на теглото.

Канела - помага за изгарянето на мазнините

Канелата предизвиква намаляването на теглото с помощта на тези два механизма: Канелата контролира нивото на кръвна захар: Поддържането на нивото на кръвна захар е съществен момент, когато решите да сваляте килограми. Канелата също е известна с термогенни ефекти.

Йохимбин - употреба, предимства и странични ефекти

Проучване от 1991 г. обхваща период от 3 седмици, проведено на 20 жени със затлъстяване на строга 1000 калорийна диета, показва, че 20 мг йохимбин подпомага и увеличава загубата на тегло с 3 кг. Йохимбин потиска апетита. Той също така увеличава притока на кръв в мастната тъкан, предотвратявайки задържане и натрупване на мазнини. Йохимбин е сексуален стимулант.

Глюкозамин - важен ли е за спортуващите?

Глюкозаминът е комбинация от глюкоза и глутамин. Той възстановява хрущяла, а хондроитин сулфат е структурен компонент на хрущяла. Взети заедно, тези две вещества могат да имат силни положителни ефекти върху здравето на ставите. Приемайки тези две съставки заедно ще ви помогнат да се чувствате по- здрави и ще ви направят по ефективен спортист.

Кафеин

Кофеина не само стимулира психиката, но и вследствие на тонизиращия си ефект той подобрява силовите постижения и тонизира костите. Комбиниран с тирозина възстановява нервно мускулната проводимост, която страда по време на тренировка. Резултата при културистите е, че подобрява тренировъчната интензивност, което от своя страна допринася до повече мускули.