Бета аланин

Най-популярни
Най-продавани
Най-голяма отстъпка
Най-евтини
Най-скъпи
Най-висок рейтинг
Показани 1 - 20 от общо 44 (3 Страници)

Какво е бета-аланин?

Бета аланин (beta-alanine) е заменима аминокиселина, която се синтезира по естествен път в човешкото тяло. Предлага се и под формата на добавка, особено популярна сред спортистите и фитнес ентусиастите.

Тази аминокиселина дължи своята широка популярност на това, че спомага за производството на карнозин. Карнозинът е съединение, което играе съществена роля в мускулната издръжливост и възстановяване при упражнения с висока физическа натовареност.

Как бета-аланинът работи в тялото?

Обръщайки внимание по-конкретно на това какво прави бета-аланинът в тялото, ние трябва да задълбаем повече на връзката му с карнозина. Именно чрез директният ефект на бета-аланин, карнозинът наистина оказва своето влияние, така че наистина е ключът към разбирането на тази добавка.

Карнозинът играе ролята на буфер, забавяйки изграждането на млечна киселина, причиняваща мускулна умора. Бета-аланин определя нивата на карнозина поради простата причина, че е негов прекурсор. Изследвания показват, че суплементация с бета-аланин увеличава концентрацията на карнозин, който пък намаля умората при атлети и увеличава работоспособността на мускулите.

При по интензивни тренировки нашето тяло започва да натрупва голямо количество йони на водорода, които след това ще доведат тялото до по-киселинно състояние. Увеличаването на водородните йони ще допринесе до натрупването на млечната киселина в организма, което след това ще предизвика чувство за мускулна умора.

Ако започвате да натрупвате голяма количество млечна киселина по време на тренировките си, това със сигурност ще бъде ограничаващ фактор на цялостното ти представяне с течение на времето, определено ще повлияе на резултатите.

Когато карнозинът присъства в организма, той ще работи като вътреклетъчен буфер , което ще помогне за стабилизирането на pH и ще поглъща водородните йони, които се отделят по време на физически натоварвания. Колкото повече карнозин във вашия организъм, толкова по-малки нива на млечна киселина, причиняваща мускулна умора.

С добавянето на бета-аланинът, ефективно ще повишите нивата на карнозин в организма. Най-големи резултати ще имате след 12 седмична употреба. Поради факта, че карнозинът се усвоява много слабо, когато го приемете, тялото го хидролизира (разгражда го) отново в бета-аланин и хистидин. След това го синтезира обратно в първоначалната му форма. Тялото на един здрав човек има достатъчно хистидин, затова има логика да се нуждаете само от бета-аланина.

Комбиниране на креатин и бета-аланин

Ефективността на креатинът е добре известна. Креатинът увеличава чистата мускулна маса, повишава силата и ви дава повече енергия по време на интензивни тренировки.

Изследване разкрива, че група мъже, които комбинират креатин и бета-аланин, придобили повече чиста мускулна маса и загубили повече телесни мазнини отколкото група, ползваща само креатин. Заслужава да се отбележи, че това проучване е било извършено от специалисти, а не от неопитни билдъри. В допълнение на това изследователите отбелязват, че креатин използван с бета-аланин повишава издръжливостта и силата.

Какви са ползите от приема на beta alanine таблетки?

Бета аланинът играе важна роля за подобряването на спортните постижения и издръжливост. Това е една от основните съставки на карнозина, който се съдържа в мускулната тъкан. По-високите нива на карнозин позволяват на мускулите да работят по-дълго време, преди да се уморят, тъй като възпрепятстват натрупването на млечна киселина - основна причината за мускулната умора.

При нормални обстоятелства, нивата на хистидин в мускулите обикновено са високи, а нивата на бета-аланин ниски, което ограничава производството на карнозин. Ето защо е необходим приемът на таблетки beta alanine, които може да закупите на супер цена от нашия магазин.

Научните изследвания в областта на спорта доказват, че добавките с бета аланин стимулират производството на карнозин в мускулите с до 80% и допринасят за повишени спортни резултати.

Предимства:

  • Увеличава мускулната издръжливост - научните изследвания доказват, че бета аланинът може да увеличи силата и обема на тренировките и да намали умората и чувството на изтощение.
  • Повишава нивата на карнозин - карнозинът оказва редица ползи за издръжливостта и здравето като цяло. Карнозинът изразява мощни антиоксидантни, противосъстаряващи и имуностимулиращи свойства. Изключително полезен е и за сърдечния мускул.
  • Повишава мускулната маса - бета аланинът увеличава обема и времетраенето на тренировките, с което насърчава мускулния синтез.
  • Помага за увеличаване на времето до изтощение - проучванията показват, че бета-аланиновите добавки увеличават времето до изтощение с 13 - 15%, само след четири седмици суплементиране.
  • Понижава загубата на мускулна тъкан, свързана с напредването на възрастта - редовният прием на beta alanine, под формата на таблетки, поддържа мускулатурата и намалява загубата на мускулна маса, дължаща се на напредването на възрастта.
  • Стимулира изгарянето на мазнините - клиничните изследвания показват, че приемът на бета-аланинови добавки води до повишаване на метаболизма и ускорено топене на мазнините.
  • Предотвратява натрупването на млечна киселина - по време на интензивни анаеробни тренировки, мускулите разграждат глюкозата до млечна киселина, която се превръща в лактат. Лактатът, от своя страна, произвежда водородни йони, които повишават киселинността в организма и водят до чувство на умора и отпадналост.
  • Ускорява възстановяването след тежки физически натоварвания - изследванията индикират, че редовният прием на добавки с beta alanine води до по-бързо възстановяване на мускулите след интензивни тренировки.

Странични ефекти

Приеман под формата на хранителна добавка, бета аланинът обикновено е безопасен и при повечето хора не се наблюдават странични ефекти. Тези от вас, които приемат други лекарствени продукти, трябва да се консултират с личния си лекар, преди да преминат към употребата на бета аланинови добавки.

Приемът на прекалено високи количества бета аланин може да причини изтръпване на кожата, в областта на лицето, шията и дланите. За най-добри резултати, прочетете внимателно упътването и указанията на производителя.

Дневна доза

Стандартната доза бета-аланин е 2 - 6 грама дневно, разделени на 3 - 4 равни части. Най-добре е да се приема 30 до 60 минути преди тренировка. Имайте предвид, че препоръчителните дози и начин на приемане при различните хранителни добавки могат да варират. За най-добри резултати, следвайте инструкциите на производителя или потърсете съвет от специалист.

Приемът на бета-аланин по време на хранене може допълнително да повиши нивата на карнозин. Клиничните изследвания индикират, че бета-аланиновите добавки действат по-добре за повишаване на нивата на мускулен карнозин, отколкото приемането на самия карнозин.

В нашият онлайн магазин можете да намерите най-добрите добавки с бета аланин на топ цена. Всички наши продукти са добре проучени и използват съставки в най-чистата им форма, за да ви осигурим максимално качество и ефективност. Богатият ни асортимент включва бета аланин на прах, капсули, таблетки, както и под формата на шотове.

Как може бета аланин да ми помогне в спорта

Бета-аланинът е една от най-популярните фитнес добавки сред спортистите. Той е аминокиселина, която играе ключова роля във възстановяването и издръжливостта по време на тренировките. Както спортсмените знаят, издръжливостта и силата са от решаващо значение за постигане на върхови резултати. Бета-аланинът подпомага увеличаването на нивата на карнозина в мускулите, което води до по-дълги и по-интензивни тренировки. Това означава, че можете да повишите капацитета си за тренировка, да увеличите мускулната издръжливост и да преминете границите на предишните си постижения.

Кога да приемам бета-аланин, за да постигна най-добрите резултати?

Бета-аланинът има най-голяма полза, когато се приема редовно и в правилната дозировка. Един от най-ефективните начини е да се приема преди тренировка. Това ще увеличи нивата на карнозина в мускулите, което ще ви помогне да издържите по-дълго и да тренирате по-интензивно. Важно е да се съобразите с препоръките на производителя и да не превишавате препоръчителната дневна доза.

Как бета-аланинът помага за изграждане на мускулна маса?

Бета-аланинът играе важна роля в изграждането на мускулна маса. Когато приемате бета-аланин, нивата на карнозина в мускулите се повишават. Карнозинът работи като буфер за водородните йони, които се образуват по време на тренировка и водят до умора и изтощение на мускулите. Повишените нива на карнозин помагат да се отложи появата на умора и да се удължи издръжливостта на мускулите. Това води до по-дълги и по-интензивни тренировки, които в своя ред допринасят за по-ефективно изграждане на мускулна маса.

Продуктът в момента е изчерпан. Въведете вашия имейл адрес по-долу и ние ще ви уведомим веднага щом продуктът е наличен.
Email
Телефон