Кофеин

Най-популярни
Най-продавани
Най-голяма отстъпка
Най-евтини
Най-скъпи
Най-висок рейтинг
Показани 1 - 20 от общо 42 (3 Страници)

Кофеинът е основна съставка в добавките за изгаряне на мазнини или отслабване. Консумирането на повече кофеин е свързано с по-голяма загуба на тегло и по-добро поддържане на отслабването. Той също е свързан с по-нисък риск от диабет. Но как работи, в какви количества трябва да го приемате и има ли странични ефекти?

Независимо дали получавате кофеин от хапчета или таблетки, зелен чай, кафе или енергийни напитки, ето един поглед върху 5 неща, които трябва да знаете за кофеина и загубата на тегло.

Как кофеинът работи за загуба на мазнини?

Кофеинът се абсорбира в кръвта и телесните тъкани, като достига пикови нива на концентрация между 15-120 минути след консумацията.

Тъй като стимулира нервната система, казва на мозъка да разгражда мастните клетки. Кофеинът също задейства освобождаването на хормон, наречен епинефрин, който подтиква отделянето на адреналин. След като тези химикали проникват в тялото, има увеличено търсене на мастните клетки, които се използват за енергия.

Ускорява метаболизма

Кофеинът увеличава изгарянето на калории с около 1 калория на мг кофеин, до приблизително 100 калории на ден. Това са калориите в яйце и половина или 1 супена лъжица масло.

Има няколко начина, с които да принудите тялото да изгаря повече калории - като накарате сърцето му да бие по-бързо или чрез повишаването на телесната му температура, но след определен момент това ще е опасно.

Така че доколкото кофеинът има значителни ефекти върху загубата на тегло, вероятно не е чрез изгаряне на много калории.

Дава ви повече енергия по време на тренировка

Доказано е, че приемането на кофеин на таблетки преди спорт, значително подобрява ефективността по време на самата тренировка. Кара хората да се чувстват по-бодри и свежи и да имат повече енергия.

Доказано е, че увеличава общите атлетически показатели с 11-12%. Приемането на чаша кафе, зелен чай или кофеин на хапчета преди тренировка наистина може да премахне тези мастни натрупвания.

Увеличава изгарянето на мазнини по време на тренировка

Кофеинът не допринася за изгарянето на много повече калории по време на тренировка. Всъщност той прави така, че да изгаряте повече мазнини за енергия. По този начин имате повече енергия по време на тренировка.

Когато тренирате, тялото ви изгаря определен брой калории. Тези калории могат да идват от съхранени въглехидрати или от складирани мазнини. Колкото по- здраво тренирате, толкова повече въглехидрати и по-малко мазнини изгаряте като процент от общите си калории.

Консумацията на 3 мг кофеин на килограм телесно тегло, прави така, че да изгаряте повече калории от мазнини за енергия, вместо съхранените въглехидрати.

Ако сте на диета с ниско съдържание на въглехидрати и искате да правите интензивни упражнения, това може да е наистина чудесно, защото ще помогне на тялото ви да използва мазнини за енергия и при положение, че приемате достатъчно въглехидрати. Може да е полезно и за атлети за издръжливост, които искат да станат по-адаптирани към мазнини. С други думи, това може да ви помогне да бъдете по-издръжливи, което е добре за отслабване и просто за общо здраве.

Предотвратява връщането на свалените килограми

Кофеин на таблетки или хапчета, приети сами, без никакви промени в диетата / упражненията, не причиняват загуба на тегло според повечето проучвания.

Но от друга страна, това проучване установи, че кофеинът пречи на жените да си върнат свалените килограми обратно. Това е чудесно, защото повечето хора когато отслабват, след това не могат да поддържат същите килограми. Най-често те просто си възвръщат всичко и често наддават повече килограми.

Потиска апетита

Много хора пият кафе, за да не ядат много, за да потискат апетита. Потискащият апетита ефект на кофеина може да зависи от теглото ви, по специално от телесния ви състав. Ако сте с наднормено тегло потискащия апетита ефект ще е по-голям, отколкото за хората, които вече са със здравословно тегло.

Повечето проучвания са използвали около 3 мг кофеин на килограм телесно тегло, за да получат тези ползи, въпреки че някои стигнаха до 5. Това е между 150-300 мг на ден за повечето хора (много приблизително 1-3 чаши на кафе). Не надхвърляйте 400- 500 мг кофеин на ден, особено преди сън. Нарушеният сън води до наддаване на килограми.

Кога трябва да приемам кофеин като хранителна добавка?

Приемът на кофеин като хранителна добавка зависи от целите и предпочитанията на всеки човек. Мнозина използват таблетки кофеин преди тренировки, за да повишат енергията и фокуса си. Други го приемат през деня за повишаване на бодростта и продуктивността. Важно е да се отбележи, че кофеинът може да има влияние върху съня, затова трябва да се избягва приемът му близо до лягане.

Мога ли да комбинирам кофеинът с други хранителни добавки?

Кофеинът може да се комбинира с други хранителни добавки, но винаги е препоръчително да се консултирате със своя лекар или фармацевт. Някои комбинации може да имат взаимодействия или да предизвикат нежелани ефекти. Затова е важно да получите професионален съвет.

Продуктът в момента е изчерпан. Въведете вашия имейл адрес по-долу и ние ще ви уведомим веднага щом продуктът е наличен.
Email
Телефон