Храносмилателни ензими

Най-популярни
Най-продавани
Най-голяма отстъпка
Най-евтини
Най-скъпи
Най-висок рейтинг
Показани 1 - 20 от общо 70 (4 Страници)

Случвало ли ви се е да се храните здравословно, да спортувате редовно и в същото време да нямате тонус, да ви е подут корема и просто като цяло да не се чувствате добре. Причината за това може да бъде липсата на храносмилателни ензими, които да ви помогнат да усвоите храната, която приемате.

За тези от вас, които не знаят какво представляват т.н. ензими за храносмилане - те са вещества в храносмилателната система на тялото ви, които разграждат храната чрез химични реакции. Без храносмилателни ензими е невъзможно да усвоите храната, която консумирате.

Трябва да отбележим, че всяка храна се разгражда по различен начин. Стомаха ви използва над 20 вида храносмилателни ензими и различни методи, за да разгради храната до малки молекули, които тялото ви може да услови като хранителни вещества. Всеки ензим има една работа: той разгражда само един вид хранителни молекули, като мазнини, въглехидрати, лактоза, протеини и др.

С възрастта, повишения стрес или неправилното хранене забавя производството на ензими - а това означава, че храната, която ядете, не се усвоява правилно. За щастие има много ензими за добро храносмилане под формата на таблетки. Хубавото на хранителните добавки е, че те не потискат собственото производство на храносмилателни ензими, а само помагат на организма да усвои по-добре храната по естествен начин.

В нашия онлайн магазин може да намерите голямо разнообразие от храносмилателни ензими на изгодна цена.

Ползи за здравето на храносмилателните ензими

По-добро усвояване на хранителни вещества

Наличието на най-добрите храносмилателни ензими в необходимото количество, гарантира, че ще усвоите по-голяма част от храната, която ядете и че ще получите всички жизнено важни хранителни вещества.

Всички онези плодове, зеленчуци, протеини, които консумирате са полезни, а не просто средство за временно запълване на стомаха.

Възпаление на стомаха

Лошото храносмилане води до възпаление на стомаха и често е резултат от инфекция. Лекарите предлагат приемането на храносмилателни ензими като част от диетата ни, тъй като това е ефективен и естествен метод. Диетата ни винаги трябва да съдържа основните ензими, които са необходими вътре в тялото ни, за да улесни процеса, когато става въпрос за функцията на храносмилателния ни тракт, както и за поддържане на баланса на добрите и лошите бактерии.

Възпалението на стомаха също може да доведе до диария или запек. Добре е да спазваме хранителен режим, който е пълен с ензими за добро храносмилане, за да можем да избегнем възпаления и други здравословни инфекции или усложнения.

Синдром на пропускливи черва

Трябва да ядем храна с високо съдържание на протеазен ензим, защото подпомага храносмилането на протеини.

Неусвоените протеини ще пътуват през чревната ни стена и ще се натрупват само в кръвообращението ни, което ще доведе до състояние, известно като синдром на пропускливи черва. Наличието на синдром на пропускливи черва включва коремна болка, алергични реакции и треска. За да избегнем напълно всички симптоми и да доразвием мускулната и клетъчната тъкан, винаги трябва да сме сигурни, че правилно усвояваме протеина.

Имунна система

Силният и засилен имунитет играе основна роля в поддържането на цялостното ни здраве и това е една от важните причини да приемаме ензими. Това е основният източник, който помага на тялото ни да усвоява хранителни вещества и всяка отделна част от тялото ни трябва да функционира добре, особено имунната ни система.

Ако нямаме здрава и силна имунна система, организма ни може да бъде изложен на редица рискове или опасни за здравето фактори като ракови клетки, свободни радикали и инфекциозни бактерии. Трябва да се научим да вземаме предпазни мерки и да поддържаме имунитета си по всяко време.

Костно здраве

Храносмилателните ензими ще помогнат на организма ни да усвоява ежедневно нужното количество витамин D и калции, като същевременно ще предотврати възможни проблеми с костите като остеопороза.

Възпаление на ставите

Хората на средна възраст са склонни да имат ставни проблеми. Проблемът със ставите идва от различни причини и лекарите силно препоръчват да се приемат храносмилателни ензими на таблетки, както и да се консумира храна с високо съдържание на протеаза, за да помогне за облекчаване на болката.

Сърдечно-съдово здраве

Липазата има силата да поддържа нашето сърдечно-съдово здраве като помага на мазнините да се усвояват и да не се натрупват в кръвоносните съдове и в артериите. Натрупването на мазнини спира притока на кръв, което може да доведе до сърдечни усложнения като сърдечен удар или инсулт. 

Здраве на черния дроб 

Черният дроб е филтъра на нашето тяло. През него минава всичко, което приемаме. Затова трябва много добре да се грижим за него. Черният дроб изисква хранителни вещества, за да предпази тялото ни от токсини и други химикали. Ако не усвояваме достатъчно хранителни вещества, това ще доведе до проблеми с черния ни дроб. Наличието на слаб черен дроб може да причини дефицит на желязо и липса на витамин В12.

Диабет

Храносмилателните ензими помагат за развитието на здраво тяло. Добре балансираната диета има ензими за храносмилане, които ще улеснят и подобрят цялостното ни здраве и здравето на тези, които имат диабет.

Отслабване

Редица лекари препоръчват прием на храносмилателен ензим липаза, който помага за разграждане на мазнините. Той помага за усвояването на мазнините по плавен и ефикасен начин, за да се предотврати натрупването им като подкожна мазнина.

Здрава кожа

Всички искат здрава и светеща кожа. Ако се храните по здравословен начин ще имате гладка и чиста кожа. Храната, която ядем, се отразява и на лицето ни, поради което хората, които имат акне и пъпки, трябва да намалят приема на захарни напитки и преработени храни.

Лошото състояние на кожата само ще ни подложи на стрес и да гледаме какво консумираме ежедневно е от ключово значение. Добрата диета съдържа изгодни ензими и свойства. Ензимите ще могат да осигурят хранителни вещества, които водят до сияйна кожа.

Кога трябва да приемам добавки с ензими за храносмилане?

Ензимите могат да се приемат с вода малко преди основно хранене - особено такава с високо съдържание на мазнини или фибри. Ако правите междинни хранения, няма нужда да приемате ензими преди тях, тъй като обикновено са малки хранения.

Както видяхте ползите за здравето от приема на ензими за добро храносмилане е голям, Затова ако не успявате да си ги набавите чрез храната, помислите за прием на таблетки с храносмилателни ензими съдържащи амилаза, протеаза, липаза, бромелаин, папаин, пепсин. В нашия онлайн магазин може да намерите най-добрите храносмилателни ензими на супер цена.

Продуктът в момента е изчерпан. Въведете вашия имейл адрес по-долу и ние ще ви уведомим веднага щом продуктът е наличен.
Email
Телефон