Хранителни добавки и хапчета за простата

Най-популярни
Най-продавани
Най-голяма отстъпка
Най-евтини
Най-скъпи
Най-висок рейтинг
Показани 1 - 20 от общо 62 (4 Страници)

Простатата е жлеза с размерите на орех, която обгръща горната част на уретрата. Тя е част от мъжката репродуктивна система. Едни от най-често срещаните проблеми с простатата включват нейното уголемяване или възпаление, което може да повлияе негативно на репродуктивната функция, уринирането и цялостното здраве на отделителната система.

Клиничните изследвания в областта показват, че някои хранителни добавки за простата на билкова основа могат да помогнат за облекчаване на симптомите, свързани с възпалението и уголемяването на мъжката полова жлеза.

Какво представляват хранителните добавки за здравето на простатата?

Най-добрата добавка за простатата съдържа естествени съставки, взети директно от природата и, за разлика от конвенционалните лекарства с рецепта, не са свързани с нежелани странични ефекти.

Те промотират здравето на мъжката жлеза и предпазват от нежелани патологични състояния на пикочния мехур и пикочните пътища. Много от хранителните добавки за простатата изразяват и други благоприятни свойства.

Коя е най-добрата добавка за простата?

Сред от най-добрите хапчета за простата на билкова основа се нареждат тези, чието съдържание включва сао палмето, коприва, червена боровинка, сарсапарила корен, D-маноза, както и комбинации от тях.

Всички те са растителни представители, извлечени директно от природата. Наред с благоприятните свойства, които оказват върху здравето на простатата, тези природни дарове са високо ценени и заради множеството допълнителни здравословни ефекти върху цялостно благосъстояние на тялото, както физическото и психическото, така и емоционалното.

Сао палмето (Saw palmetto)

Продуктите със сао палмето са сред предпочитания избор на хранителна добавка за простата. Растението представлява вид малка палма, характерна за югоизточното крайбрежие на Северна Америка. Използва се за храна и лечение на различни болести от векове.

Сао палмето съдържа растителен стерол, известен като бета-ситостерол, който е свързан с множество ползи за здравето на мъжката жлеза и цялостната репродуктивна система.

Клиничните изследвания, в областта на урологията, показват, че редовният прием на сао палмето от порядъка на 300 - 500 мг. дневно, значително понижава риска от възпаления на простатата и доброкачествена простатна хиперплазия (доброкачествено уголемяване на простата).

Коприва корен (Nettle)

Коренът от коприва подобрява уринирането и намалява нощните позиви за уриниране. Понякога се използва заедно с други хапчета за лечение на симптоми на доброкачествена простатна хиперплазия (ДПХ).

В допълнение, този растителен представител изразява мощни противовъзпалителни и противоракови свойства и спомага за намаляване на нивата на естроген при мъжете, докато в същото време повишава активността на тестостерона.

Препоръчителната дневна доза е от порядъка на 350 - 700 мг. Преди употреба, прочетете внимателно указанията на производителя.

Червена боровинка (Cranberry)

Червената боровинка е особено известна със своя благоприятен ефект върху симптомите на инфекция на пикочните пътища, включително и за страдащите от уголемена простата или трудност при уриниране.

Червената боровинка е изключително богата на фитонутриенти, за които е известно, че са полезни за здравето на цялата отделителна система. Клиничните проучвания показват, че редовният прием на добавка с червена боровинка води до значителни подобрения в симптомите на доброкачествената простатна хиперплазия (ДПХ) и проблемите с уринирането.

Препоръчителната дневна доза е от порядъка на 800 - 3000 мг.

Сарсапарила (Sarsaparilla)

Сарсапарилата е вид дървесна лоза, която расте основно в тропическите райони на Южна Америка, Карибите, Мексико и Западна Индия. Растението е особено богато на сапонини - биоактивни растителни химикали, които оказват благоприятен ефект върху много области на човешкото тяло.

Редовният прием на хапчета за простатата със сарсапарила помага за намаляване на ставните болки, сърбежа по кожата и възпалението. Също така, клиничните изследвания доказват, че растението е особено полезно при проблеми с пикочните пътища, пикочния мехур, простатата и черния дроб.

Не са известни странични ефекти от използването на сарсапарила. Приемът на прекомерни големи количества сапонини обаче може да предизвика стомашен дискомфорт, гадене или отпадналост. Препоръчителната дневна доза е от порядъка на 450 - 900 мг.

D-маноза (D-mannose)

D-манозата принадлежи към семейството на простите въглехидрати (проста захар). Тя се среща в много плодове и в някои клетки на човешкото тяло. Също така се предлага и във вид на хранителна добавка с по-концентрирани количества.

Клиничните изследвания показват, че D-манозата може да лекува или предотвратява инфекции на пикочните пътища (ИПП), както и да предотвратява залепването на бактериите по стените на пикочния мехур. Това провокира вредните бактериите да напускат тялото чрез урината.

Установено е, че по-малкият брой неблагоприятни бактерии в пикочния мехур понижава значително риска от развитие на инфекции на отделителната система.

От гледна точка на толерантността, D-манозата се понася добре от хората. Трябва да внимавате с D-маноза, ако сте бременна или кърмите, тъй като при тези обстоятелства няма достатъчно проучвания за безопасността на захарида.

Също така, добавките с D-маноза трябва да се използват с повишено внимание, ако страдате от диабет или метаболитен синдром, тъй като веществото може да затрудни контрола на кръвната захар.

Приемът на прекалено високи дози D-маноза е противопоказен. Препоръчителната дневна доза е от порядъка на 700 - 1400 мг. Най-добре следвайте инструкциите на производителя или потърсете съвет от специалист.

Какви са препоръчителните дневни дози?

Различните хранителни добавки съдържат различни биоактивни вещества, в различни дози. Ето защо, дневният препоръчителен прием варира, като зависи от различни фактори.

За най-добри здравословни резултати, прочетете внимателно листовката преди употреба. Повечето продукти за здрава простата, които се предлагат под формата на капсули или таблетки, имат дневни препоръчителни дози от порядъка на 1 - 2 таблетки.

Съществуват ли странични ефекти от приема на хапчета за здравето на простатата?

Хранителните добавки под формата на хапчета и таблетки за простата обикновено са безопасни, тъй като съдържат изцяло естествени съставки. Техният прием не е свързан с нежелани странични ефекти при положение, че се спазват указанията на производителя.

Ако страдате от хронични заболявания или вземате редовно медикаменти е препоръчително да се посъветвате със специалист. Приемът на прекалено големи дози е силно противопоказен.

Имайте предвид, че не всички хранителни добавки, които се предлагат на пазара, притежават нужното високо качество и чисти съставки. Не прибягвайте към първото първото хапче за простата, което видите.

В нашия онлайн магазин може да намерите най-добрата хранителна добавка за простата на изгодна цена. За да ви осигурим максимална ефективност и качество, всички наши продукти са добре проучени и използват съставки в най-чиста форма. При нас можете да намерите билкови хапчета за простата, таблетки, капсули, и течни екстракти.

Продуктът в момента е изчерпан. Въведете вашия имейл адрес по-долу и ние ще ви уведомим веднага щом продуктът е наличен.
Email
Телефон