Н Ацетил Цистеин / NAC

Най-популярни
Най-продавани
Най-голяма отстъпка
Най-евтини
Най-скъпи
Най-висок рейтинг
Показани 1 - 10 от общо 10 (1 Страници)

N ацетил цистеин (NAC) е допълващата форма на аминокиселината цистеин. Добавката спомага за улесняване на основните биологични функции чрез свързване с две други аминокиселини - глутамин и глицин - за създаване на мощен антиоксидант, известен като глутатион.

Глутатионът играе основна роля за регулиране на многобройните клетъчни дейности и помага за поддържане на имунитета. Като антиоксидант, глутатионът помага за неутрализирането на свободни радикали, увреждащи клетките и тъканите на молекулно ниво.

Н ацетил цистеин (NAC) има множество потенциални ползи за здравето. Вашето тяло го използва, за да произвежда свои собствени антиоксиданти.

Понеже N ацетилцистеин (N Acetyl Cysteine) има свойството да увеличава производството на глутатион, някои практикуващи алтернативната медицина твърдят, че това вещество не само предотвратява състояния като рак и сърдечни заболявания, поддържайки целостта на клетките, но и подпомага лечението на някои заболявания.

Привържениците твърдят, че приемът на добавки с Н ацетил цистеин може да предпази от множество опасения за здравето, включително респираторни и чернодробни заболявания, психични разстройства, диабет, някои видове рак и химическа зависимост.

Основни ползи за здравето

  • Помага при диабет или от преддиабет
  • N Acetyl Cysteine (NAC) може да спомогне за по-добро контролиране на диабета, повишавайки инсулиновата чувствителност. От обратната страна, чрез повишаване на глюкозния толеранс, може да попречи на хората с предиабет да преминат към диабет.
  • Помага при високо кръвно налягане
  • Помага при мъжко безплодие

Възможни странични ефекти

Н ацетил цистеин се се понася добре и се смята за безопасен, ако се използва по подходящ начин.

Примерни дози

Повечето проучвания използват дневна доза между 1200-2400 мг NAC, приета в дози от 600 mg през деня. Най-добре ще усвоите NAC, ако го приемате на празен стомах, поне на час от храненето.

Вижте още: хранителни добавки онлайн

Продуктът в момента е изчерпан. Въведете вашия имейл адрес по-долу и ние ще ви уведомим веднага щом продуктът е наличен.
Email
Телефон