Алфа Липоева киселина

Най-популярни
Най-продавани
Най-голяма отстъпка
Най-евтини
Най-скъпи
Най-висок рейтинг
Показани 1 - 20 от общо 45 (3 Страници)

Алфа-липоева киселина присъства в митохондриите на клетките в човешкия организъм. Има две основни роли:

  • Помага да превърнем храната си в енергия
  • Бори се със свободните радикали

Основната роля на алфа липоева киселина е да преобразува кръвната захар (глюкоза) в енергия с помощта на кислород, процес, наречен аеробен метаболизъм. Също така е мощен антиоксидант и неутрализира вредните съединения, наречени свободни радикали, увреждащи клетките на генетично ниво.

Свободните радикали се причиняват от химична реакция, наречена окисляване. Те атакуват нашите клетки, което води до състояния като преждевременно стареене, сърдечни заболявания, деменция и рак. Замърсяването и токсините увеличават нивата на свободни радикали, но те също се появяват като част от ежедневния процес, като хранене и движение.

Алфа-липоевата киселина е наистина уникална, тъй като е разтворима не само във вода, но и в мазнини. По този начин може да доставя енергия веднага или да я складира за бъдеща употреба.

r-ALA може да рециклира "използвани" антиоксиданти, включително глутатион, витамини С и E. Винаги, когато тези антиоксиданти неутрализират свободния радикал, те се дестабилизират и сами се превръщат в свободни радикали. R Алфа Липоева киселина помага за възстановяването им, като абсорбира излишните електрони и им възвръща стабилната форма.

Понякога се приемат таблетки Алфа липоева киселина под презумпцията, че може да подобри определени метаболитни функции, в това число изгаряне на мазнини, производство на колаген и контрол на кръвната захар.

Ползи за здравето

Универсален антиоксидант

Най-добрата Алфа липоева киселина е уникален антиоксидант поради свойствата и да неутрализира свободните радикали както във водата, така и в мастноразтворимите тъкани, като същевременно действа като „метаболитен антиоксидант“. Доказано е, че повишава активността и нивата на други важни антиоксиданти в организма, като глутатион и витамини С и Е. Като свързващо вещество за тежки метали алфа липоевата киселина има способността да се привързва към опасни токсични метали като живак, олово и арсен и помагат за извеждането им от тялото.

Защитава нервите

Невропатията е медицинският термин, използван за описание на болката, изтръпването и необичайните усещания, предизвикани от увреждане на нервите. Често вредите се причиняват от оксидативния стрес, поставен върху нервите от хронични заболявания като диабет, лаймска болест, херпес зостер, болести на щитовидната жлеза, бъбречна недостатъчност и ХИВ.

Много проучвания доказват, че р алфа липоева киселина има потенциална роля при няколко невродегенеративни заболявания, включително Алцхаймер, синдром на пареща уста, припадъци, мозъчни наранявания, множествена склероза, синдром на карпалния тунел и диабетни невропатии.

Твърди се, че алфа липоевата киселина предпазва нервите ни, като предотвратява увреждането на нашата ДНК. В мозъка това вещество е в състояние да пресече кръвната мозъчна бариера, където предотвратява окислителното увреждане, насърчава растежа на нови нерви, инхибира възпалението и намалява клетъчната смърт.

Помага за отслабване

Способността на алфа-липоевата киселина да стимулира изгарянето на калории и да насърчава загубата на тегло е доказана с доста изследвания.

В едно от тях изпитващите са приемали таблетки алфа-липоева киселина, вариращи в доза от 300 до 1800 мг дневно. Това е довели до бързото отслабване с 1,4 килограма в сравнение с плацебо групата.

Няма връзка между дозата на алфа-липоевата добавка и количеството загуба на тегло. Освен това изглежда, че продължителността на лечението влияе на индекса на телесната маса на човека. Казано накратко: дори и да не сваляте много килограми, ако приемате r-ALA, съотношението мазнини и мускули може да се промени, тъй като мастната тъкан постепенно се променя в чиста мускулатура.

Примерни дози

Повечето орални хранителни добавки се продават във форми, вариращи от 100 до 600 мг. Въз основа на повечето от настоящите доказателства, се счита, че максимална дневна доза до 1800 мг е безопасна при възрастни.

Ако приемате по-големи дози от порядъка на 1000 до 2000 мг на ден, е препоръчително да разделяте дозите на три четири пъти. Най-добре е да се приема на празен стомах преди всяко въглехидратно ядене и след тренировка. Таблетки с алфа липоева киселина могат да бъдат закупени на изгодна цена от нашия магазин.

Приемането на хранителни добавки с алфа-липоева киселина става все по-популярно, тъй като някои хора смятат, че може спомага за редуциране на теглото, диабет, загуба на памет, здраве на кожата и други здравословни състояния.

Alpha Lipoic Acid е от решаващо значение за храносмилането, усвояването и създаването на енергия. R Алфа липоева киселина помага на ензимите да превърнат хранителните вещества в енергия. Освен това има антиоксидантни свойства.

Тъй като хората могат да произвеждат r-ALA само в малки количества, много хора се обръщат към хранителни добавки, за да увеличат приема. В нашия магазин може да намерите най-добрата алфа липоева киселина на ексклузивна цена.

Безопасно ли е да приемате Алфа липоева киселина?

r-ALA е напълно безопасна за употреба от възрастни. Хората, които имат диабет, е препоръчително да следят нивата на кръвната захар, тъй като тя може да ги понижи. Ако приемате лекарства за диабет, обсъдете с лекаря си това взаимодействие.

Няма достатъчно изследвания за употребата от бременни и кърмещи жени, затова е препоръчително те да избягват употребата й.

Добавките с Алфа липоева киселина могат да попречат на лечението на заболяванията на щитовидната жлеза. Препоръчва се консултация със специалист преди употребата й.

r-ALA може да взаимодейства с някои лекарства като противораковите медикаменти.

За всички останали употребата на Алфа липоева киселина не крие никакви рискове.

Какво отличава капсулите и таблетките с Алфа липоева киселина?

И капсулите, и таблетките r-ALA са практични по отношение на дозировката и приема. Капсулите се състоят предимно от целулозна обвивка и насипна Алфа липоева киселина на прах.

Таблетките от своя страна са пресовани от r-ALA и понякога съдържат и други активни вещества. За някои хора те са по-лесни и приятни за поглъщане.

Вижте още: сайт за хранителни добавки

Продуктът в момента е изчерпан. Въведете вашия имейл адрес по-долу и ние ще ви уведомим веднага щом продуктът е наличен.
Email
Телефон