Глутамин / L Glutamine

Най-популярни
Най-продавани
Най-голяма отстъпка
Най-евтини
Най-скъпи
Най-висок рейтинг
Показани 1 - 20 от общо 157 (8 Страници)

Глутамин е важна аминокиселина с много функции в организма. Той е градивен елемент на протеина и критична част от имунната система. Нещо повече, glutamine има специална роля за чревното здраве.

Тялото ви произвежда естествено тази аминокиселина, а също така се намира в много храни. И все пак е препоръчително да използвате хранителни добавки, които съдържат глутамин, тъй като той никога не е достатъчен, особено при интензивни физически натоварвания.

Ползи от приема на Л глутамин

Важен е за имунната система

Една от най-важните функции на глутамин е неговата роля в имунната система. Той е много важен източник на гориво за имунните клетки, включително белите кръвни клетки и някои чревни клетки. Въпреки това, нивата му в кръвта могат да се понижат поради големи наранявания, изгаряния или операции.

Има специална роля за чревното здраве

В човешкото тяло червата се считат за най-голямата част от имунната система. Причината за това са многото чревни клетки с имунни функции, както и на трилиони бактерии, които живеят в червата ви и влияят на имунното ви здраве. Глутаминът е важен енергиен източник за чревните и имунните клетки.

Глутаминът стимулира мускулния растеж, възстановяването и производителността

Тъй като L glutamine е градивен елемент на протеините, някои изследователи са тествали дали приемът на глутамин като хранителна добавка помага за качването на мускулна маса или за повишаване на издръжливостта при физически упражнения.

Глутаминът е най-често използваната хранителна добавка, когато става въпрос за покачване на мускулна маса, намаляване на мускулната треска, възстановяване на мускулите и подобряване на издръжливостта.

Хранителните добавки с л глутамин, които можете да намерите при нас на изгодна цена, насърчават положителен азотен баланс и предотвратяват загубата на мускулна маса. Така че, ако решите да сваляте излишни мазнини, приемът на glutamine е задължителен, за да не губите мускулна маса, а само мазнини и подкожна вода.

Примерни дози, безопасност и странични ефекти на L Glutamine 

Глутаминът се произвежда естествено от човешкото тяло, също така се набавя от много храни, които ядем, така че ако приемате тази важна аминокиселина в нормални дози, няма да имате никакви странични ефекти. За нормална доза се има в предвид между 10 и 30 грама на ден. Трябва също да знаете, че дозата зависи от това колко килограма сте. Има едно неписано правило, че трябва да приемате по 0.2 гр Л-глутамин на килограм телесно тегло. Това ще рече, че ако сте 80 килограма, трябва да приемате около 16 грама glutamine на ден. 

Приемът на glutamine е добре да се разделя на 2 -3 части през деня, като всяка доза трябва да е около 5 грама. Най-доброто време за приемане на л глутамин е сутрин, след тренировка и вечер преди лягане. 

Защо трябва да приемаме тази добавка?

Л-глутаминът е много важна хранителна добавка за всички, които вдигат тежести като културисти, бодибилдъри, трибойци, щангисти и др. . Глутаминът е от съществено значение за поддържането на чревната функция и подпомага и имунната система.

Как да изберем най-добрия Глутамин? 

Не всички видове L-glutamine са еднакви. Качеството на глутамина зависи от суровините. Голяма част от глутамина, който се предлага на пазара се извлича синтетично от човешки косми, птичи пера и миди. Този вид суровини са с по-ниска цена и съответно по-малко ефективни. 

Най-добрия и ефективен глутамин на пазара в днешни дни е ферментиралия, което го прави "чист фармацевтичен продукт". Този вид l-glutamine е извлечен чрез процес на ферментация от растения, а не от птичи пера и човешки косми. Той е веган, без ГМО и е тестван за забранени вещества. Ферментиралия глутамин навлиза в кръвния поток много по-бързо от синтетично извлечения и е много по-ефективен.

Кой може да приема глутамин?

Глутаминът е важна аминокиселина, която би донесла редица ползи за всеки човек. За следните категории обаче глутаминът е особено важен:

  • Бегачи;
  • Хора, които искат да увеличат своята издръжливост;
  • Хора, които се занимават с тежки, силови тренировки;
  • Желаещите да подкрепят имунната си система;
  • Хората, които имат проблем със заздравяването на раните;
  • Хората, които искат да укрепят общото си здраве.

Можете ли да отслабнете с глутамин?

Ако приемате хранителни добавки с глутамин в продължение на 4 седмици, имате реален шанс да отслабнете. Проучване показва, че това може да се случи, дори без да променяте диетата си и да правите упражнения.

Глутаминът е безопасен и ефективен в подпомагането на загубата на тегло. Той подобрява метаболизма на глюкозата, намалява апетита и ви дава повече енергия. Ако сте с наднормено тегло, се нуждаете от повече глутамин, за да не загубите твърде много мускулна маса по време на отслабването.

Продуктът в момента е изчерпан. Въведете вашия имейл адрес по-долу и ние ще ви уведомим веднага щом продуктът е наличен.
Email
Телефон