Хранителни добавки за енергия

Най-популярни
Най-продавани
Най-голяма отстъпка
Най-евтини
Най-скъпи
Най-висок рейтинг
Показани 1 - 20 от общо 53 (3 Страници)

Основната функция на храната е да снабдява тялото ни с енергия. Тя е необходима за нормалното протичане на телесните функции, реакции и процеси. Дишането, сърдечният ритъм, физическата дейност, мисловната дейност, дори и самото разграждане на хранителните компоненти изисква енергия.

Колкото повече физическа или умствена работа извършва тялото, толкова повече енергия му е необходима. За средностатистическия човек, със средно ниво на физическа и умствена активност, енергията от храната би била достатъчна.

Но за хората с високо ниво на физическа активност, като спортистите, фитнес любителите и тези, чиято работа е свързана с тежки натоварвания, енергията от храната не е напълно достатъчна.

За щастие съществуват множество хранителни добавки за енергия и сила, към които можете да се обърнете, така че да постигнете желаните фитнес резултати и да се чувствате на отлично физическо ниво.

С какво са полезни добавките за енергия и издръжливост?

Фитнес добавките за тонус и издръжливост предлагат чудесна възможност да презаредите тялото си с така нужната енергия за вашата трениворвка или физически занимания. Те стимулират енергийните нива, увеличават силата, повишават издръжливостта, промотират растежа на мускулна маса и ускоряват възстановителните процеси на тялото.

Качествените хранителни добавки за енергия и тонус под формата на хапчета и таблетки са идеален помощник, както във фитнес залата, така и за всякакви други физически упражнения, било то на открито или закрито.

Ето и някои от най-изразените ползи от приема на добавки за енергия:

 • Повишават енергийните нива по време на интензивни физически натоварвания
 • Увеличават концентрацията и психическия фокус
 • Стимулират функцията на имунната система
 • Понижават чувството на умора и изтощение
 • Стимулират топенето на мазнините и загубата на излишните килограми
 • Допринасят за максимално използване на наличния кислород
 • Понижават риска от образуване на мускулни спазми
 • Ускоряват възстановяването след физическо натоварване
 • Ускоряват метаболитните процеси
 • Промотират деленето на мускулни клетки
 • Повишават желанието за извършване на физически упражнения

Кои са най-ефективните вещества за повишаване на силата, енергията и издръжливостта?

На пазара за енергийни фитнес добавки съществуват редица продукти с различни активни вещества, които допринасят за повишаване на енергията, тонуса, силата и издръжливостта.

Много от тях имат доказано действие, но има и такива, за които резултатите от клиничните изследвания са противоречиви. Ето защо, преди да пристъпите към закупуването на определена фитнес добавка за повече енергия и сила, е препоръчително да се заредите с нужните знания.

Ето и някои от най-ефикасните биоактивни вещества, които стимулират производството на енергия, увеличават силата, повишават издръжливостта и подпомагат възстановяването.

Кофеин

Кофеинът е натурално биоактивно вещество, което стимулира централната нервна система. Той е един от най-широко използваните агенти във фитнес добавките за повишаване на концентрацията, енергията и издръжливостта.

Клиничните изследвания показват, че кофеинът е идеален за упражнения с висока интензивност и силови активности. За най-добри резултати, приемайте 30 до 60 минути преди тренировка.

Гуарана

Гуараната е Южноамериканско растение, с мощни енергизиращи свойства. Приемът на екстракт от гуарана засилва метаболизма, повишава енергията и промотира загубата на мазнини, по напълно естествен начин. Фитнес добавките с гуарана осигуряват продължителен приток на енергия, забавят процесите на умора, подпомагат храносмилането, детоксикират организма и стимулират оптималната функция на имунната система.

Инозин

Инозинът се среща естествено в човешкото тяло. Позволява на тялото да използва кислорода по най-ефективния начин. Хранителните добавки с инозин увеличават атлетичните способности на тялото, повишават синтеза на енергия в митохондриите на клетките и водят до по-задоволителни резултати във фитнес залата.

В допълнение, клиничните изследвания показват, че инозинът спомага за намаляване на умората, промотира сърдечната дейност при физическо натоварване, подобрява концентрацията и увеличава мускулната активност.

Инозитол

Инозитолът е захарид, който играе жизненоважна роля в химичните реакции, свързани с производството на глюкоза и синтеза на енергия в тялото. Оказва благоприятен ефект върху транспорта на нервните сигнали, подпомага горенето на мазнините, увеличава концентрацията и повишава издръжливостта. 

Инозитолът намира широко приложение в енергийните фитнес добавки и води до отлични спортни резултати. Използва се от професионални спортисти, фитнес любители и всички останали, които желаят да подобрят физическите си възможности.

Таурин

Тауринът е вид натурално биоактивно вещество, известно още като аминосулфонова киселина (вид аминокиселина). Среща се естествено в човешкото тяло, където изпълнява редица важни функции. Най-много таурин има в мозъка, ретината, сърдечния мускул и тромбоцитите.

Среща се в някои хранителни източници, като месото, рибата и яйцата. Количествата от тези храни обаче не са достатъчни за да извлечете максимума от неговите ползи. Ето защо специалистите препоръчват приема на фитнес добавка с таурин.

Тауринът е идеален помощник във фитнес залата, тъй като стимулира синтеза на енергия, повишава силата и издръжливостта, подобрява концентрацията и намалява чувството на умора.

Пчелно млечице

Пчелното млечице е натурално веществото, отделяно от пчелите работнички. Използва се ексклузивно за изхранването царицата майка и нейните ларви.

Поради своя богат набор от полезни хранителни компоненти, пчелното млечице намира широко приложение в хранителните добавки за сила, тонус, енергия и издръжливост. Смятано е от много спортисти за отлична добавка, която води до страхотни фитнес резултати.

В нашия онлайн магазин 4fitness.bg можете да намерите най-добрите хранителни добавки за повишаване на енергията, силата и издръжливостта, на най-добрите цени.

Нашите добавки се радват на високо качество и се използват както от мъже, така и от жени. Богатият ни асортимент от фитнес добавки включва енергийни хапчета, таблетки и шотове.

Преди употреба се запознайте добре с упътването на производителя и следвайте инструкциите на продукта.

Продуктът в момента е изчерпан. Въведете вашия имейл адрес по-долу и ние ще ви уведомим веднага щом продуктът е наличен.
Email
Телефон