Суроватъчен протеин изолат

Най-популярни
Най-продавани
Най-голяма отстъпка
Най-евтини
Най-скъпи
Най-висок рейтинг
Показани 1 - 20 от общо 532 (27 Страници)

Човешкото тяло се нуждае от витамини, минерали и протеини, за да функционира правилно. От всички протеини, суроватъчният е от голямо значение.

Протеинът е важно хранително вещество за изграждането и възстановяването на нашите тела (кости, хрущяли, кожа, кръв, коса, нокти, ензими, хормони и други химикали на тялото), помага за възстановяване на мускулите след упражнения, снабдява организма с важни хранителни вещества и дори помага за поддържане на мускулния растеж.

Какво е суроватъчен (whey) протеин и за какво се използва?

Както подсказва името суроватъчният протеин се произвежда от млечна суроватка. Суроватката е остатъчният продукт в производството на сирене.

Суроватъчният протеин е един от най-популярните източници на протеини, не само заради бионаличността си, но и защото съроватъчните протеини са богати на аминокиселини, които помагат на тялото да изпълнява много важни телесни функции. Едни от най-важните аминокиселини, които се съдържат в суроватъчните протеини са т.нар. BCAA.

Това са аминокиселини, които тялото не може да произвежда самостоятелно и трябва да си ги набавя, чрез храната или чрез хранителни добавки. Тези важни аминокиселини съдържащи се в суроватъчния протеин подобряват усвояването на протеините от храната, помагат за по-бързото възстановяване на мускулите след тренировка, предпазват от загуба на мускулна маса.

Суроватъчният протеин също се поддава лесно на добавени аромати, като шоколадови и ванилови протеинови прахове. Благодарение на състава си, суроватъчният протеин се разтваря лесно в шейк или пюре и придава богата текстура, за разлика от други източници на протеини, които понякога могат да бъдат влакнести или гъсти.

Какви са основните видове суроватъчен (whey) протеин?

Суроватъчен протеин изолат(WPI) - Това е двойно преработен суроватъчен протеин с минимално количество или без лактоза и мазнини. В повечето случаи WPI съдържа 90% протеин в доза. Поради преработката на големи количества, в него липсват някои от високо полезните хранителни вещества, наблюдавани в суроватъчения протеин концентрат.

Суроватъчен протеин концентрат (WPC) - Този вид се счита за най-полезен. Той съдържа ниски нива на въглехидрати и мазнини, но умерени нива на лактоза и дори има собствен аромат. WPC обикновено съдържа около 75% протеин в доза.

Хидролизат на суроватъчен протеин (WPH) - По същество това е предварително усвоена версия на суроватъчен протеин. Този вид суроватъчен протеин се подлага на частична хидролиза, което улеснява тялото да го абсорбира и усвоява. Често се използва в бебешки храни и протеинови добавки. Този вид е най скъп и обикновено съдържа над 90% протеин в доза. 

За кого е подходящ суроватъчният протеин?

Ако в момента спортувате и ...

  • Искате да стимулирате мускулното възстановяване
  • Опитвате се да следите калориите си в опит да изградите стройна, силна физика
  • Старайте се да консумирате достатъчно протеини всеки ден
  • Търсите вкусен начин да задоволите желанието си към сладко и да потиснете апетита, докато се опитвате да свалите излишните килограми

Как да си изберете най-добрия суроватъчния (whey) протеин?

Производството на хранителни добавки стана огромна индустрия. Толкова много фирми предлагат суроватъчни протеини, че избора на качествен протеин стана наистина труден. Всяка година нови и нови форми се появяват на пазара. Само в нашият онлайн магазин 4Fitness Shop  може да намерите над 50 марки, суроватъчен протеин.

Ние от 4Fitness Shop съветваме да се доверявате на доказани производители с много години стаж и опит в този бранш. Не винаги най-рекламираният продукт е най-хубав. При избор на суроватъчен протеин, ние съветване да гледате внимателни съдържанието на протеините.

Какво е процентното съдържание на протеин в доза, колкото по-малко въглехидрати, захари и мазнини съдържа толкова по-добре. Хубаво е ако са добавени пробиотици и/или храносмилателни ензими. Обърнете внимание и с какво е подсладен. Едни от най-хубавите подсладители са стевия или сукралоза. Избягвайте подсладители като аспартам, ацесулфам к. Липсата на соя и глутен е желателно.

Другото важно нещо при избора на протеин е каква е вашата цел. Ако искате да покачвате килограми, по-добре да си вземете суроватъчен протеин концентрат или комбинация от концентрат и изолат. Тъй като суроватъчният протеин концентрат е с най-добър хранителен профил. Но ако сте решили да свалите малко мазнини и сте на хранителен режим с калориен недостиг, може би по-добрия вариант е да си купите суроватъчен протеин изолат, тъй като обикновено те не съдържат почти никакви мазнини, въглехидрати и захари, лактоза и глутен.

Какви са препоръчителните дневни дози на суроватъчните протеини?

Препоръчителната доза за суроватъчен протеин е от 30 до 60 грама на ден. В повечето случаи се препоръчва този протеин да се консумира веднага след тренировка или на закуска. Имайте предвид, че тази доза се препоръчва за здрави възрастни. Консумацията на суроватъчен протеин през устата се счита за най-добрият начин.

Приложение на суроватъчните протеини

Суроватъчните протеини са най-разпространените в днешно време. Могат да се ползват от почти всеки. Не е задължително да спортувате, за да приемате суроватъчен протеин. Много бременни жени го използват, за да си набавят необходимото количество белтъчини за деня. Може да го използвате в много рецепти за здравословни закуски и др.

Просто казано, суроватъчните протеинови прахове са проектирани да помогнат за увеличаване на консумацията на протеини. Те са удобни и лесни за използване, което ги прави страхотни опции за подпомагане на общите ви ежедневни протеинови нужди.

Суроватъчният протеин е един от двата протеина, които се срещат в млякото и се получава, когато млякото се коагулира, за да образува сирене. Определян е за пълноценен протеин с всички основни девет аминокиселини, присъстващи в него. Високата цена се обяснява с факта, че в сто грама мляко се съдържа едва един грам суроватъчен протеин.

Можете да проследите употребата на суроватъчния протеин чак до древни времена, когато дори Хипократ е консумирал суроватка. Консумацията на този естествен млечен серум също е била популярна практика в европейските страни през 19 век.

През 60-те години на следващото столетие популярността на суроватката започва да расте сред културистите. Водени от търсенето на спортуващите хора и съвременните технологии за преработка на млечните продукти, учените превърнаха суроватката от нежелан отпадъчен продукт в златна хранителна добавка за активно спортуващите.

Протеинът е макроелемент с голяма роля за изграждането на мускулна маса. Обикновено се съдържа в животински продукти, въпреки че се среща и в други източници, като ядки и бобови култури.

Съществуват три макроелемента: протеин, въглехидрати и мазнини. Те осигуряват нужната на тялото енергия под формата на калории. Човешкият организъм има нужда от големи количества макроелементи за поддържане на жизненоважни процеси. Протеинът представлява около 15% от човешкото тегло.

Фирмите за добавки предлагат много видове суроватъчен протеин и избирането на добавката, която най-добре отговаря на вашите цели, често е трудна задача. Суроватъчният протеинов концентрат е много често срещан вид на пазара. Той е чудесен вариант за повечето потребители, които нямат нищо против, че съдържа малко повече калории, въглехидрати и мазнини за една доза.

Ако търсите добавка с по-ниско съдържание на мазнини, холестерол и въглехидрати (в сравнение с концентрата), суроватъчния протеин изолат е чудесен вариант. И накрая, стои третият вид - суроватъчени протеин хидролизат. Той е тип изолат или концентрат, разграден на по-малки парчета, което дава възможност на протеините и аминокиселините да се абсорбират по-бързо.

Някои добавки предлагат комбинация от тези видове суроватъчен протеин на прах, балансиращ както аромата, макронутриентите и предимствата на всички видове. Ако се интересувате от вида суроватъчен протеин във вашата добавка, за повече информация.

Винаги може да се обърнете и към нашия екип, който ще ви насочи към точния вариант на суроватъчен протеин, съобразен с конкретните ви цели и нужда на организма.

Предимства от приема на суроватъчен протеин на прах

Има много ползи от приемането на суроватъчен протеин изолат, и изследователите постоянно намират нови възможни терапевтични свойства. Тук ние, от 4Fitness Shop, обясняваме какви биха могли да бъдат ползите от приема на най-добрия суроватъчен протеин.

Изграждане на чиста мускулна маса

Добавките със суроватъчен протеин, в комбинация с тренировки, спомагат за подобряване синтеза на мускулни протеини и насърчаване на растежа на чистата тъканна маса. Приемът на суроватъчен изолат стимулира и силата на тялото дори повече в сравнение с казеина.

Суроватъчен протеин за отслабване

Не приемайте това твърдение буквално. Не си мислете, че като пиете сурпватъчен протеин ще отслабнете. Суроватъчният протеин ще ви помогне да свалите ненужните мазнини, като в същото време ще качите чиста мускулна маса. Какво по-хубаво от това. Чиста мускулна маса, без мазнини.

При консумацията на протеин изолат той придава чувство за ситост, затова намалявате приеманото количество храна. Освен това, най-добрият суроватъчен протеин стимулира метаболитните процеси, помагайки на организма да гори повече калории. Същевременно помага за оформянето на чиста мускулна маса, докато губите излишни килограми.

Понижаване на холестерола

Високият холестерол, особено LDL, е рисков фактор за развитието сърдечни заболявания. В едно проучване при хора с наднормено тегло, приемът на 54 грама суроватъчен протеин дневно, за период от 12 седмици, е довел до драстично намаляване на общия и LDL холестерол.

Астматични проблеми

Суроватъчният протеин може да подобри имунитета при хората с астма. Поради своя богат състав на незаменими аминокиселини, суроватъчният протеин засилва и укрепва имунната защита, която започва да реагира по-добре на хронични заболявания като астма.

Нормализиране на кръвното налягане

Високото високото кръвно налягане е една от основните причини за появата на сърдечни заболявания. Различни научни изследвания доказват, че приемът на млечни продукти като суроватъчен протеин изолат спомага понижаването на кръвното налягане.

Този ефект се приписва на група биоактивни пептиди в млечните продукти, под наименованието „ангиотензин-конвертиращи ензимни инхибитори“. В суроватъчните протеини АСЕ-инхибиторите се наричат лактокинини.

Помага при диабет тип 2

Диабетът от втори тип е хронична болест, която се влияе от висока кръвна захар и неправилна функция за усвояване на инсулина. Хормонът инсулин, чиято функция е да стимулира усвояването на кръвната захар в клетките, като го поддържа в нормални граници.

Установено е, че суроватъчният протеин е ефикасен за намаляване на кръвната захар, повишавайки едновременно инсулиновото ниво, така и възприятието към неговите съставки. В резултат на това, суроватъчният протеин би могъл да се използва за допълнително третиране на организма при наличие на диабет тип 2.

Повишено ниво на антиоксидация

Антиоксидантът е вещество, което действа срещу окисляването в тялото, намалявайки оксидативния стрес и редуцирайки възможността от развитието на различни хронични болести. Едно от най-важните антиоксидантни вещества при човека е глутатионът. В сравнение с повечето антиоксиданти, които получаваме от храната, глутатионът се произвежда от тялото.

В човешкото тяло производството на глутатион зависи от получаването на определени аминокиселини, в това число и цистеин, който понякога е с недостатъчно производство. Поради тази причина храните, богати на цистеин, като суроватъчен протеин, могат да повишат натуралната антиоксидантна защитна сила на организма.

Суроватъчен протеин изолат в различни видове и цени

Ако търсите качествен суроватъчен протеин на прах, изолат или хидролизат, тогава разгледайте отлична ни селекция онлайн с различни продукти на супер цени. При нас може да намерите суроватъчни протеини от марки като ALLMAX NUTRITION, AMIX NUTRITION, BIOTECH USA, DYMATIZE, MUTANT, SAN и други.

Има ли странични ефекти от приема на суроватъчни протеини?

Поради високата филтрация на суроватъчния протеин изолат, от млечната захар не остава почти нищо. Това означава, че не се очакват странични ефекти, свързани с непоносимост към лактоза.

Суроватъчният протеин изолат е една от най-добрите хранителни добавки на пазара и е напълно безопасен за продължителна употреба. Ако сте с добро здраве, няма защо да се притеснявате от нежелани странични ефекти.

В случай че страдате от бъбречни или чернодробни заболявания, трябва предварително да се консултирате с вашия лекар.

Суроватъчният протеин изолат ли е единственият начин за оптимален прием на протеини?

Протеиновите шейкове могат да бъдат добър и лесен начин да си осигурите нужното количество протеини. Може да направите това и с пълноценна и здравословна диета всеки ден, разбира се. За съжаление това често се оказва твърде сложна задача.

Суроватъчният протеин изолат от друга страна е лесно смилаем, което го прави практично решение преди и след тренировка. Той е и идеален старт на деня.

В зависимост от вашите цели и ежедневна диета, можете да приемате нашите страхотни добавки суроватъчен протеин изолат за ускоряване или подпомагане на възстановяването на мускулите, мускулен растеж или поддържане на мускулите.

Продуктът в момента е изчерпан. Въведете вашия имейл адрес по-долу и ние ще ви уведомим веднага щом продуктът е наличен.
Email
Телефон