Хранителни добавки за прочистване на черния дроб

Най-популярни
Най-продавани
Най-голяма отстъпка
Най-евтини
Най-скъпи
Най-висок рейтинг
Показани 1 - 20 от общо 114 (6 Страници)

Черният дроб е най-големият вътрешен орган в човешкото тяло. Той представлява основната система за филтриране на токсините в отпадъчни продукти, пречистването на кръвта и метаболизирането на хранителните вещества и медикаменти.

Почти всичко, което влиза в тялото ни преминава първо през черния дроб за преработка. Този важен орган осигурява на организма някои от най-важните протеини, както и други метаболитни съединения. Ето защо е от първостепенна важност да поддържате черния си дроб в оптимално здраве.

Някои от най-честите патологични състояния на черния дроб биват инфекциозни заболявания, като хепатит, чернодробна цироза, чернодробна стеатоза (затлъстял черен дроб), паразитозата, както и рак на черния дроб. Всички тези заболявания могат да бъдат избегнати до голяма степен с правилен начин на живот и хранителен режим.

За много хора обаче спазването на здравословни хранителни навици и начин на живот може да се окаже трудоемка задача, особено в забързания свят, в който живеем. Ето защо, специалистите препоръчват приема на хранителни добавки за прочистване на черния дроб, като допълнителна превантивна мярка срещу чернодробни заболявания.

Клиничните изследвания индикират, че детоксикиращите добавки за черен дроб могат да помогнат за облекчаване на симптомите, свързани с хепатологичните заболявания, както и да понижат значително риска от развитие на сериозни чернодробни болести.

Какво представляват качествените хранителни добавки за пречистване на черния дроб?

За разлика от конвенционалните лекарствени продукти, хранителните добавки за прочистване на черния дроб съдържат натурални съставки, извлечени директно от природата, като техният прием обикновено не е свързван с нежелани странични ефекти.

Тези естествени продукти промотират здравето на филтриращия орган и предпазват от нежелани патологични състояния. В допълнение към това, много от натуралните добавки за здрав черен дроб изразяват и много други благоприятни за здравето свойства.

Коя е най-добрата хранителна добавка за черния дроб?

Някои от най-качествените добавки за черния дроб са тези, в чийто състав влизат бял трън, С-аденозил-Л-метионин, гъбите Рейши, Шийтаке и Майтаке, билката чанка пиедра, корен от глухарче, както и комбинации от тях.

Ето и някои от най-често използваните суплементи за здрав черен дроб, в България.

Бял трън (Milk thistle)

Суплементите, съдържащи бял трън, са сред най-добрите хранителни добавки за черен дроб. Растението е вид цъфтяща билка, принадлежаща към семейството на маргаритките и амброзията. Вирее основно в средиземноморските райони.

Белият трън се използва най-вече при проблеми с черен дроб и жлъчен мехур. Основната активна съставка на билката е силимарин. Силимаринът е биоактивно съединение с мощни антиоксидантни и противовъзпалителни свойства. Помага при лечение на цироза, стеатоза, жълтеница, хепатит и проблеми със жлъчката.

Клиничните проучвания индикират, че редовният прием на добавка с бял трън от порядъка на 400 - 600 мг. дневно, значително понижава риска от развитие на хепатологични заболявания.

С-аденозил-Л-метионин (S-Adenosyl-L-methionine)

S-аденозил-L-метионинът (SAMe) е съединение, което се намира естествено в организма. Биоактивното съединение помага за оптималното производство и регулация на хормоните и поддържането на клетъчните мембрани в добра форма и структура. Предлага се и като хранителна добавка за подобряване на чернодробната функция и общото здраве на храносмилателната система.

Препоръчителната дневна доза е от порядъка на 600 - 1200 мг. За най-добри резултати, преди употреба прочетете внимателно указанията на фирмата производител или се допитайте до здравословен специалист.

Рейши, Шийтаке, Майтаке (Reishi Shiitake Maitake)

Гъбите Рейши, Шийтаке и Майтаке се използват в източната медицина от хилядолетия. Клиничните изследвания индикират, че тези представители на фунгите подсилват имунната система чрез въздействието си върху белите кръвни клетки, особено при болни хора, страдащи от различни ракови заболявания или сърдечни болести.

Повечето изследвания, в областта на хепатологията, показват, че тези гъби оказват благоприятно въздействие върху нивата на лошия холестерол, кръвната захар и антиоксидантите, както и върху цялостното здраве на черния дроб.

Препоръчителната дневна доза е от порядъка на 350 - 700 мг., в зависимост от самата добавка за черен дроб и вашия общ здравословен статус. Винаги спазвайте препоръките на производителя или съветите на специалистите.

Чанка пиедра (Chanca piedra)

Чанка пиедра (Phyllanthus niruri) е билка, която се среща основно в тропическите райони на Южна Америка. Използва се при наличието на камъни в бъбреците, патологични състояния на пикочните пътища, храносмилателната система и черния дроб.

Не са известни странични ефекти от използването на добавки с чанка пиедра. Приемът на прекомерно големи количества обаче може да предизвика стомашен дискомфорт. Препоръчителната дневна доза е от порядъка на 500 - 1500 мг., като тя зависи от различни фактори, като възраст и здравословно състояние.

Корен от глухарче (Dandelion root)

Коренът от глухарче се използва в традиционната китайска и индианска медицина от хилядолетия за лечение на стомашни, гастро-интестинални и чернодробни заболявания.

Специалистите откриват, че този растителен представител може да помогне при лечението на много заболявания, включително младежки пъпки, кожни екземи, стомашни киселини, високи нива на холестерол, стомашно-чревни разстройства, диабет тип 2 и различни видове рак.

Приемът на прекалено високи дози от такава добавка за черния дроб може да доведе до нежелани странични ефекти, като стомашни неразположения и гадене. Препоръчителната дневна доза е от порядъка на 500 - 1000 мг. Желателно е да не превишавате упоменатата доза и да се запознаете добре с препоръките на производителя.

Какви са препоръчителните дневни дози?

Препоръчителният дневен прием при различните хранителни добавки за черния дроб са различни. Те зависят основно от фактори, като активно вещество, формата под която се приемат, вашият здравословен статус и възраст.

Препоръчваме ви да прочетете внимателно указанията на производителя, преди да преминете към редовна употреба на добавката.

Има ли странични ефекти от приема?

Добрите хранителни добавки за детоксикация на черен дроб са напълно натурални и техният прием обикновено не се свързва с нежелани странични ефекти. Добре е да се консултирате с личния си лекар или специалист, ако страдате от хронични заболявания или приемате други лекарствени продукти.

Приемът на прекалено големи количества е силно противопоказен. Също така, не бива да прибягвате към случайни хранителни добавки за прочистване на черен дроб.

От нашия онлайн магазин можете да поръчате висококачествени добавки за прочистване и детоксикация на черния дроб на супер цени. Всички продукти, които предлагаме, са проучени и използват съставки в най-чиста форма.

Продуктът в момента е изчерпан. Въведете вашия имейл адрес по-долу и ние ще ви уведомим веднага щом продуктът е наличен.
Email
Телефон