Гейнъри за покачване на тегло и мускулна маса / Mass Gainer

Най-популярни
Най-продавани
Най-голяма отстъпка
Най-евтини
Най-скъпи
Най-висок рейтинг
Показани 1 - 20 от общо 165 (9 Страници)

Качването на мускулна маса и сила е много трудно ако сте ектоморф. Този тип тяло може да се похвали с безумно бърз метаболизъм и високо калорични нужди. Понякога може да бъде предизвикателство да си набавите всички протеини, въглехидрати и мазнини, необходими за задоволяване на висококалоричните ви нужди само с храна. Затова се налага да приемате висококалорични хранителни добавки. Това са т.н. гейнъри за покачване на тегло и мускулна маса.

Ако искате да качвате килограми, не е достатъчно да приемате само протеин като хранителна добавка. Една доза протеин съдържа само 150-200 калории. Докато гейнърите за качване на тегло съдържат много повече калории. Тези калории обикновено идват в най-голяма степен от въглехидрати, след това протеини и мазнини.

Какво са гейнърите за покачване на мускулна маса / Мass gainer/

Mass Gainer е хранителна добавка за покачване на килограми. Те са най-подходящи за хора, които трудно качват тегло, нямат апетит или нямате време да се хранят редовно. Мас гейнърите са съставени основно от въглехидрати, протеини и мазнини. Съотношението на тези хранителни вещества зависи от производителите. Но най-често въглехидратите са 3 4 пъти повече от протеините.

Имам ли нужда от гейнър?

Това е чудесен въпрос и всеки един фитнес ентусиаст размишлява от време на време по този въпрос.

В кои случаи имате нужда от гейнъри за покачване на тегло и мускулна маса

  • Вие сте ектоморф и много трудно качвате килограми
  • Нямате време да се храните редовно и здравословно
  • Целта ви е да качвате килограми 

Какво да гледаме когато си купувате мас гейнър

Не всички гейнъри за качване на маса са еднакви. Най-евтините основно съдържат само въглехидрати, които са основно захари. Други, които имат съдържание на протеин в доза, използват евтин протеин концентрат.

Изберете си мас гейнър на малко по-висока цена, който съдържа качествени въглехидрати и протеини, с малко захари и мазнини. Освен това колкото повече протеин има едни гейнър за покачване на килограми е по-добре. Бонус е добавянето на креатин, омега 3, храносмилателни ензими.

Значението на протеина 

Не е важно да качите килограми, а колко от тези килограми са чиста мускулна маса. Затова е важно да изберете mass gainer с голямо съдържание на качествен протеин. Какво означава това? Изберете гейнър, които съдържа поне 20% протеин в доза. т.е ако дозата е 100 грама, поне 20 грама трябва да е протеин.

Също така от значение е и какъв е вида на протеина в дадения gainer. Най-често се използват комбинация от няколко вида протеини като суроватъчен протеин концентрат, изолат, казеин или млечен. Тези източници са добри. Избягвайте продукти, които съдържат основно соев протеин.

Значението на въглехидратите

Гейнърите за бързо покачване на мускулна маса от преди 10-15 години не са използвали нищо друго освен евтини, бързо усвоими въглехидрати като декстроза. В наши дни по-голямата част от mass gainer са изградени на основата на малтодекстрин; полизахарид, който най-често се получава от царевица, но може да се получи и от ориз, картофено нишесте, пшеница или дори тапиока.

Ако е възможно, опитайте се да избягвате хранителни добавки за покачване на килограми, които съдържат само евтините въглехидрати. Декстрозата, малтодекстринът са с висок гликемичен индекс, който просто вдига нивата на инсулин и кръвна захар, което води до натрупване на мазнини.

Колко въглехидрати трябва да има в една доза

Що се отнася до количеството въглехидрати в мас гейнърите, ще намерите широк спектър от примерни дози. Някои масови производители използват съотношение 1: 1 на въглехидрати към протеини, докато други достигат до 4: 1 или дори 5: 1 въглехидрати към протеин, в определени случаи. Объркани какво имаме предвид, погледнете този пример:

Нека да кажем, че вашият гейнър за покачване на тегло има 20 грама протеин на порция. „Съотношение 4: 1“ на въглехидрати към протеини означава, че всяка порция от вашия мас гейнър ще осигури 80 грама въглехидрати!

Много производители посочват огромни примерни дози от порядъка на 200 - 300 грама. Това са безумни дози, които на практика не могат да се усвоят правилно. И освен това заблуждават потребителите, че мас гейнъра ще им стигне за много малко време. Затова дозата си я определяйте вие спрямо вашите нужди и потребности. Не надвишавайте 30 грама протеин и 100 грама въглехидрати на доза, защото няма да ги усвоите правилно.

Значението на мазнините

Мазнините са основен макронутриент на тялото, който играе съществена роля в производството на хормони и също така помага за смазване на ставите ви. Имаше време, когато мазнините идващи от храната бяха отхвърляни от лекари и спортисти, но тези дни са отдавна отминали в по-голямата си част. Мазнините не само са от съществено значение, но са невероятно ароматни и съдържат много калории на грам. Всъщност мазнините са макроелементите, съдържащи 9 калории на грам. Това прави мазнините чудесен избор за включване в гейнърите за покачване на килограми.

Но, точно както предупредихме с протеини и въглехидрати, има добри качествени мазнини, които трябва да приемате, и мазнини с лошо качество, които определено искате да избягвате.

Също така, както обяснихме с въглехидратите, вие ще намерите широка гама от съдържание на мазнини, когато става дума за гейнъри за покачване на мускулна маса, и да персонализирате своя избор, за да отговаря на вашите конкретни нужди от калории и макронутриенти. Някои производители включват само малко количество мазнини ( 2,5 г), докато други могат да включват до 12-15 грама мазнини.

Сега, какъв тип мазнини трябва да търсите в гейнърите за покачване на килограми?

Добрият вид мазнини включва кокосово масло на прах, средноверижен прах с триглицериди (MCT), есенциални мастни киселини (EFA), ленено масло на прах и наситени мазнини, които са особено полезни за подпомагане производството на мускулно изграждащи хормони като тестостерон.

Мазнини които трябва да избягвате са трансмазнини. Този вид мазнини увеличава значително риска от сърдечни заболявания.

Какви други съставки е добре да се съдържат в един гейнър за качване на тегло

Фибри

Фибрите са от съществено значение, няма две мнения за това. Фибрите могат да понижат нивата на холестерола и да намалят повишаването на кръвната захар след хранене с високо съдържание на въглехидрати. Добър пример са glucomannan, psyllium Husk, chitosan. Всички тези фибри може да намерите в нашия онлайн магазин.

Докато повечето протеинови прахове съдържат най-много 1-2 г фибри, хранителните добавки за покачване на килограми съдържат значително повече фибри или поне би трябвало. Включването на фибри помага да се забави скокът на кръвната глюкоза, който ще изпитате, когато поглъщате 100 грама въглехидрати за период от няколко минути.

Консумирането на висококалорични храни с ниско съдържание на фибри може да доведе до запек, така че със сигурност си струва да си набавяте фибри всеки ден.

Храносмилателни ензими

Храносмилателните ензими ще помогнат за по-доброто усвояване на гейнъра за покачване на тегло, тъй като стандартната доза на едни мас гейнър е над 500 калории. Най-често срещаните храносмилателни ензими, които може да намерите в един мас гейнър са протеаза, амилаза, лактаза, амоноген. 

Креатин монохидрат

Креатин монохидрат е най-проучваната и използвана хранителна добавка, когато става дума за покачване на сила и мускулна маса. Така че е плюс ако се съдържа във вашия гейнър за покачване на килограми.

За щастие, повечето масови производители включват креатин монохидрат в доза между 3-5 грама, точното количество, необходимо ежедневно, за да получите ползите от креатина. Освен това приема на креатин в комбинация с въглехидрати подобрява усвояването му от организма.

Кога да използвате Mass Gainers

Сутрин, обед или вечер, най-добрия гейнър осигурява много калории, от които се нуждаете по всяко време на деня, за да поддържате възстановяването и растежа на мускулите.

Целият смисъл на използването на Mass Gainer, предлаган при нас на изгодна цена, е да ви помогне да отговаряте на високите си изисквания за калории, като по този начин подпомагате растежа на мускулите. Като такъв, използвайте го по всяко време на деня, което е най-удобно за вас лично. Най-често се приема сутрин, веднага след тренировка или непосредствено преди лягане.

Много ектоморфи, които се борят да си набавят калориите всеки ден, просто се събуждат и преди да правят каквото и да било друго, пият една доза мас гейнър на покачване на мускулна маса, за да започнат деня. Това осигурява на тялото ви протеини и въглехидрати, от които се нуждае, за да захрани тялото си, за да започне деня. Първото пиене на мас гейнър сутрин също е добър начин да си набавите калориите, ако сте един от онези хора, които никога не са гладни.

Работят ли гейнърите за покачване на тегло и мускулна маса при жените?

Жените често се затрудняват да усвоят достатъчно енергия под формата на калории, особено при интензивни тренировки. Изискването за калории може да достигне до доста големи размери. В резултат на това жените не рядко просто не успяват да достигнат желаното тегло.

Нашите усилватели на тегло могат да помогнат и на дамите, които тренират упорито, да изградят мускули и маса. Ако искате просто тонизирано и атлетично тяло и малко повече извивки, гейнърите за покачване на тегло също са добро решение.

Жените по правило се нуждаят от повече усилия, за да стимулират растежа на мускулите. За тях средствата за увеличаване на теглото са просто, удобно и лесно решение за компенсиране на допълнителните нужди от калории.

С мляко или вода да приемате нашите гейнъри за покачване на тегло и мускулна маса?

Препоръчително: с мляко! Единственото изключение би било за хората с непоносимост към лактоза. Може да откриете алтернатива, разбира се, като соево мляко, но водата същото ще свърши работа.

Причините да използвате мляко са например, че млечната мазнина насърчава разграждането и е чудесна за растеж на мускулите.

Продуктът в момента е изчерпан. Въведете вашия имейл адрес по-долу и ние ще ви уведомим веднага щом продуктът е наличен.
Email
Телефон