Изотонични напитки

Най-популярни
Най-продавани
Най-голяма отстъпка
Най-евтини
Най-скъпи
Най-висок рейтинг
Показани 1 - 20 от общо 55 (3 Страници)

Основните съставки, които всички изотонични напитки съдържат, които повишават атлетичните показатели, са електролити, въглехидрати, витамини и минерали. Спортистите могат да получат много ползи от спортните напитки, докато са физически активни. Сред най-важните от тези аспекти са:

Възстановяване на електролитния баланс в тялото

Електролитите са соли, които естествено са част от телесните течности. Когато спортист (или който и да е друг човек) се изпоти, електролитите се губят чрез потта. Ако електролитите се загубят твърде бързо, тялото няма способността да ги възстановява толкова бързо, колкото са били загубени.

Качествената изотонична напитка съдържа електролити като хлорид, натрий и калий, които помагат за попълване на загубените електролити от потта. Въвеждането на електролитите обратно в тялото помага да се предотврати появата на дехидратация. Дехидратацията може да се превърне в много сериозен проблем, ако не се хидратирате правилно и редовно. Електролитите помагат за увеличаване на абсорбцията на течности в кръвта.

Човек, който спортува, може бързо да се дехидратира, само за 30 минути. Затова се препоръчва спортистите да започнат да пият изотонична напитка още преди да започнат своята дейност.

Зареждане с енергия

Всеки, който някога е спортувал, знае, че умората може да настъпи бързо. Една от причините за това е, че упражненията повишават метаболизма и когато метаболизмът на човек работи извънредно, той разгражда бързо въглехидратите. Въглехидратите са един от основните източници на енергия за организма.

Изотоничните напитки съдържат въглехидрати, които може да използвате като източник на гориво. Заменяйки загубените въглехидрати, тялото може да продължи да работи ефективно и спортистът има повече енергия да завърши дейността си.

Възстановяват загубените витамини и минерали

Човешкото тяло също черпи енергия от различни витамини и минерали, които се съдържат само в определени храни, напитки или добавки. Нашите изотонични напитки съдържат тези витамини и минерали, които помагат на тялото да работи ефективно по време на активност.

Утоляват жаждата

Когато спортувате, тялото ви губи важни течности и ожаднявате. Съставките, които се намират в изотоничните напитки, могат да утолят жаждата толкова ефективно, колкото водата, след което се чувствате по-освежен и енергизиран.

Изотоничните напитки не преминават през тяло толкова бързо, колкото водата

Водата може да утоли жаждата, но не попълва нито един от загубените електролити, въглехидрати, витамини или минерали, които спортните напитки съдъжат. Въпреки че всички тези неща се губят по време на изпотяване, те също могат да бъдат загубени чрез уриниране.

Водата предизвиква по-често уриниране, отколкото спортните напитки. Следователно спортните изотонични напитки не само попълват тези важни електролити, въглехидрати, витамини или минерали, но също така могат да помогнат на тялото да ги задържи по-дълго време.

Продуктът в момента е изчерпан. Въведете вашия имейл адрес по-долу и ние ще ви уведомим веднага щом продуктът е наличен.
Email
Телефон