Хром пиколинат

Най-популярни
Най-продавани
Най-голяма отстъпка
Най-евтини
Най-скъпи
Най-висок рейтинг
Показани 1 - 20 от общо 31 (2 Страници)

Хром пиколинат е важен микроелемент, нужен за правилното функциониране на човешкия организъм. Той е от важно значение при обработката на различни форми на въглехидрати и мазнини. Основната роля на хром пиколинат е да помага на клетките в тялото да реагират по подходящ начин на инсулин (специфичен хормон, произведен в панкреаса).

Хром-пиколинатът дава възможност на инсулина да направи кръвната захар лесно достъпна за клетките под формата на основно гориво на тялото.

С увереност да се твърди, че хром пиколинат, предлаган на изгодна цена от 4Fitness Shop има важна роля за насърчаване на свалянето на тегло, потискане на апетита, намаляване на депресията, лечение на диабет и спомагане за предотвратяване на пагубни сърдечни заболявания. Следователно хромът под формата на хром-пиколинат пое ролята на популярна добавка.

Ролята на хром пиколинат в отслабването

Хранителните добавки с хром пиколинат основно се продават за отслaбване, особено при затлъстели лица, които винаги имат опасност да страдат от екстремни случаи на висока кръвна захар или диабет.

Намаляване на холестерола

При изследване на риска от сърдечни заболявания при здрави хора в сравнение с индивиди с глюкозна непоносимост изследователите са открили, че хромът индуцира редукция на триглицеридите , както и намаляване на общия и LDL (лошия)холестерола.

Забелязано е също, че добавянето на хром при тренировки с висока ефективност, извършвани от спортисти, подпомага намаляването на мазнините и увеличаване на чистата мускулна маса. Тези резултати са потвърдени и при деца с наднормено тегло, приемащи добавки с хром в продължение на 6 седмици.

Хромът помага на хора с лоша инсулинова сигнализация или инсулинова резистентност и може да помогне на хора със затлъстяване, причинено от тези нарушения на инсулина.

Хромът очевидно подобрява степента на изхвърляне на глюкоза и инсулин-стимулиращия сигнал в скелетните мускули. Изглежда, че за страдащите от инсулинови състояния хромът може да играе голяма роля за подпомагане на организма да регулира инсулиновата резистентност.

Намаляване на кръвната захар

Хромът увеличава действието на инсулина и дългосрочната употреба показва ефективно контролиране на нивата на кръвната захар. Когато ядем въглехидрати, те се разграждат до захари и се абсорбират в кръвта. Важно е тази захар да не се втурва твърде бързо в клетките на тялото, за да бъде изгорена като енергия.

Хромът има ефект върху този механизъм, тъй като забавя отделянето на захар от храната , като по този начин ефективно намалява желанието за захар. Поради този ефект хромовият пиколинат се използва широко в добавки за отслабване, заедно с други съставки, обикновено такива с по-директен ефект на изгаряне на мазнини.

Качества и предимства на хром пиколинат

  • Засилва ефекта на инсулина в нашето тяло
  • Подобрява усвояването на глюкозата
  • Намаля риска от сърдечни заболявания
  • Насърчава по-доброто кръвообращение и правилните нива на кръвната захар
  • Помага за натрупване на енергия, изгаряне на мазнини и изграждане на мускули
  • Потиска апетита и желанието за сладко

Препоръчителна дозировка и основни странични ефекти на хром пиколинат

Последните изследвания твърдят, че препоръчителната дневна доза трябва да е между 50 и 300 mcg (микрограма) при хранителен режим с 2000 калории. В тази доза приема на хром пиколинат не причинява никакви странични ефекти.

Продуктът в момента е изчерпан. Въведете вашия имейл адрес по-долу и ние ще ви уведомим веднага щом продуктът е наличен.
Email
Телефон