Омега / Omega 3-6-9

Най-популярни
Най-продавани
Най-голяма отстъпка
Най-евтини
Най-скъпи
Най-висок рейтинг
Показани 1 - 20 от общо 36 (2 Страници)

Омега 3 6 9 са ненаситени мастни киселини, които изпълняват редица важни функции в човешкия организъм. И трите вида мазнини имат ползи за здравето, но е много важно те да бъдат приемани в правилните пропорции, така че да се постигне добър баланс.

Ето защо специалистите препоръчват прием на хранителна добавка с омега 3-6-9, тъй като съотношението в тези продукти е добре премерено. Обикновено, то е от порядъка на 2-1-1.

Добавките с omega мастни киселини обикновено съдържат ейкозапентаеновата киселина (EPA), докозахексаеновата киселина (DHA), алфа-линоленова киселина (ALA), линолова киселина (LA) и олеинова киселина (OA).

Първите 3 киселини (EPA, DHA и ALA) са есенциални полиненаситени мастни киселини, които не могат да бъдат произведени от тялото и трябва задължително да се набавят отвън, чрез храната или под формата на добавка. Всички те са известни още като омега-3 полиненаситени мастни киселини.

Четвъртата киселина (LA) също е полиненаситена есенциална мастна киселина, която подобно на предходните 3 мазнини, не може да се синтезира ин-витро в тялото и трябва да бъде внасяна отвън. Тя е представител на omega-6 мастните киселини.

Последната мазнина (OA) е представител на мононенаситените неесенциални мастни киселини. Обикновено, тя може да бъде произведена в човешкото тяло, но само при достатъчно наличие на гореизброените есенциални мазнини. Тази мастна киселина е известна като омега-9.

Какви са здравословните ползи от добавките с омега 3 6 9?

Хранителните добавки с omega-3-6-9 са едни от най-приеманите добавки в световен мащаб. Ползите им за здравето на организма са многобройни, като те оказват благоприятно въздействие върху почти всички тъкани, органи и системи в човешкото тяло.

Мастните киселини от семейството на омега 3 6 9 предлагани при нас на изгодна цена, са свързани с подобрена мозъчна функция, подсилена костна система, подобрена сърдечна дейност, по-здрава и еластична кожа, коса и нокти, подсилен имунитет, както и с понижен риск от развитие на някои видове рак, диабет тип 2 и затлъстяване.

Ето и някои от най-изразените здравословни ползи от приема на добавка с омега 3-6-9 под формата на капсули и таблетки:

  • Подобряват мозъчната функция - добавката с омега 3-6-9 подобрява когнитивната функция и понижава риска от развитие на деменция, психични заболявания и депресия. Редовният прием на омега мастни киселини стимулира мисловната функция, подобрява концентрацията, засилва паметта и улеснява вземането на решения.
  • Подобрява сърдечната дейност - омега 3 6 9 мастните киселини имат голям принос за нормалната работа на сърдечния мускул. Тези полезни мазнини понижават нивата на лошия LDL холестерол, повишават нивата на добрия HDL холестерол, намаляват съдържанието на триглицеридите в кръвта и дори регулират кръвното налягане. Крайният резултат е понижен риск от атеросклероза, хипертония, инфаркт и инсулт.
  • Подсилват костната система - идеално средство срещу остеопороза, артрит и скелетни фрактури. Омега мастните киселини са също толкова важни за костите и ставите, колкото са важни и микроелементите калций, фосфор, магнезий и витамин D. Хората, които приемат редовно добавка с омега 3 6 9, се радват на по-здрави и плътни кости, по-добре смазани стави и понижена загуба на костна маса, свързана с напредването на възрастта.
  • Подпомагат отслабването - омега мастните киселини са идеални помощници в борбата с излишните килограми. Тези полезни мазнии понижават апетита, удължават чувството на ситост, засилват метаболизма и промотират топенето на мазнините. Изследванията индикират, че хората, които приемат редовно омега 3 6 9 за отслабване, изгарят по-голямо количество калории през деня и се радват на по-тънка талия и по-нисък процент периферни и висцерални мазнини.

Дневен препоръчителен прием

Дневният препоръчителен прием на капсули и таблетки омега 3 6 9 варира при различните добавки и зависи от фактори, като количество и вид на мастните киселини, както и от здравословното състояние и житейски етап на потребителя. Обикновено, специалистите препоръчват дневен прием от порядъка на 500 - 1000 мг.

Добре е да вземате добавката по време на хранене, понеже мазнините от храната допринасят за по-доброто усвояване на омега киселините. За най-добри резултати се запознайте подробно с препоръките на производителя, преди употреба.

Имайте предвид, че омега мастните киселини са силно оксидативни, което означава, че продължителното излагане на въздух, може да понижи качеството на добавките. Съхранявайте добавките с omega-3-6-9 на тъмно и прохладно място, най-добре в хладилника.

Повечето производители добавят витамин Е към хранителните добавки с омега мастни киселини, тъй като този витамин е мощен антиоксидант и допринася за понижаване на оксидацията и удължаване срока на годност.

На пазара се среща голямо разнообразие от таблетки и капсули с омега 3-6-9, но преди покупка се информирайте добре, тъй като не всички добавки притежават нужното качество и чисти съставки.

В нашия магазин ще намерите добавки с омега 3-6-9, на най-добрата цена. Богатият ни асортимент включва както капсули, така и таблетки. Всички наши продукти са с доказан произход и съдържат съставки в най-чиста форма.

Какво представляват Омега 3-6-9 маслата?

Омега 3-6-9 маслата са хранителни добавки, които съдържат комбинация от мазнини от различни източници, включително омега-3, омега-6 и омега-9 мастни киселини. Тези мастни киселини са важни за оптималното функциониране на организма и се считат за "добри" мастни киселини, които подпомагат здравето на сърцето, мозъка, ставите и кожата.

Какви са източниците на Омега 3-6-9 мастни киселини?

Омега 3 мастните киселини се намират предимно в риба като сьомга, треска, скумрия и сардели. Омега 6 мастните киселини се срещат в растителни масла като слънчогледово, царевично и соево масло, както и в ядкови и семена. Омега 9 мастните киселини се намират в маслиново масло, авокадо, ядки и семена.

Продуктът в момента е изчерпан. Въведете вашия имейл адрес по-долу и ние ще ви уведомим веднага щом продуктът е наличен.
Email
Телефон