Антиоксиданти

Най-популярни
Най-продавани
Най-голяма отстъпка
Най-евтини
Най-скъпи
Най-висок рейтинг
Показани 1 - 20 от общо 558 (28 Страници)

Терминът антиоксиданти обхваща широк спектър от молекули (атоми, свързани заедно с химически връзки), които защитават други молекули от химичен процес, наречен окисляване. Окисляването може да повреди жизненоважни молекули в нашите клетки, включително ДНК и протеини, които са отговорни за много процеси в тялото.

Молекули като ДНК са необходими, за да функционират правилно клетките, така че ако твърде много са повредени, клетката може да функционира неправилно или да умре. Ето защо антиоксидантите са важни. Те могат да предотвратят или намалят тази вреда. В организма, неконтролираното окисляване обикновено се причинява от силно реактивни молекули, известни като свободни радикали.

Всеки път, когато дишате, поглъщането на кислород причинява образуване на свободни радикали. Факторите на околната среда като замърсители, дима и някои химикали също допринасят за образуването им. Ако не бъдат овладени могат да сеят хаос на физика ви и да предизвикат множество заболявания, включително артрит, сърдечно-съдови заболявания, деменция и рак. Счита се, че приемът на антиоксиданти по формата на препарати, таблетки, хранителни добавки и други сходни продукти намалява тези рискове.

Антиоксидантите могат да предпазват от увреждане на клетките, които причиняват свободните радикали, известни като оксидативен стрес. Оксидативният стрес може да причини увреждане на тъканите, възпаление и клетъчна апоптоза или клетъчна смърт.

Видове антиоксиданти

Въпреки, че има десетки антиоксиданти, два са абсолютно незаменим: витамин С и Е. Тези витамини са партньори в защита, те имат синергични отношения, които работят заедно, така че общият им ефект е по-голям от сумата на техните индивидуални действия.

Други антиоксиданти като коензим Q10, акай, алфа-липоева киселина, зелен чах, резвератрол, куркумин също са от полза, те не само имат важни ползи за здравето, сами по себе си, но всъщност може да помогнат за подобряване на дейността на витамини C и E. В магазин 4fitness.bg ще намерите най-добрия антиоксидант на разумна цена.

Въпреки, че антиоксидантите могат да бъдат получени чрез хранителни средства, е почти невъзможно да се консумира достатъчно количество с хранителните вещества. Например, вие ще трябва да изпиете 11 чаши портокалов сок, за да получите дневната си нужда на витамин C или изядете повече от три килограма бадеми за необходимото количество витамин E! И тъй като е доказано, че при ниски дози (дори над необходимия прием за деня ) антиоксиданти не осигуряват достатъчна защита. Допълнителния прием на антиоксиданти чрез хранителни добавки и таблетки не е опция, то е необходимост. 

Акай

Акай е 100% натурална хранителна добавка с екстракти от тропически плодове Acai, отличен източник на хранителни вещества с мощна антиоксидантна сила. Той насърчава имунната система, подобрява обмяната на веществата, спомага за намаляване на излишнитите мазнини и подобрява цялостното здраве.

Акай съдържа екстракт от плодове Acai Berry, представляващи силни антиоксиданти, които стимулират имунната система и ускоряват метаболизма. Acai Berry е богат източник на ценни хранителни вещества, включително протеини, аминокиселини, витамини, минерали (калий, калций, магнезий, фосфор, мед, манган, бор и цинк), фибри, ензими и основни омега киселини.

Алфа-липоева киселина

За разлика от други препарати с антиоксиданти, които са разтворими или във вода или в мазнини, липоевата киселина е разтворима и в двете. Тази характеристика на алфа - липоевата киселина и позволява да бъде лесно абсорбирана и транспортирана през клетъчната мембрана. Тази уникална функция на липоевата киселина осигурява подкрепа срещу свободните радикали вътре и извън клетката, докато други антиоксиданти осигуряват подкрепа само извън клетката, а не вътре, където е необходимо по-голяма част от действието.

Co Q10

CoQ10 е антиоксидант, който тялото произвежда по естествен начин и съхранява в компоненти на клетката, наречени митохондрии. 

Приемът на антиоксиданти под формата на продукти с CoQ10 защитава и клетките в тялото, като неутрализира свободните радикали, което намалява оксидативния стрес в организма.

Зелен чай

Зеленият чай е втората най-консумирана напитка в света след кафето. Той съдържа мощни антиоксиданти, наречени полифеноли. Използва се като мощен енергетик поради съдържанието си на кофеин. Възпрепятства развитието на невродегенеративни болести като Алцхаймер и Паркинсон. Зелен Чай - Green Tea Extract предотвратява появата и развитието на атеросклероза и множествена склероза.

Куркумин

Куркуминът е мощен антиоксидант с действие срещу признаците на стареене. Подпомага възстановителните процеси, укрепва костите, нормализира кръвното налягане и предпазва от токсини. Куркуминът е основната активна съставка на билковата куркума. Лечебните свойства отдавна са известни в Индия и други части на Азия. Смята се, че качествените продукти с куркумин имат силни противовъзпалителни, антиоксидантни и дори противоракови свойства.

При нас ще намерите богато разнообразие от мощни антиоксиданти под формата на различни препарати, таблетки и хранителни добавки. Ние ще ви помогнем да изберете най-добрия антиоксидант според конкретните ви нужди!

Продуктът в момента е изчерпан. Въведете вашия имейл адрес по-долу и ние ще ви уведомим веднага щом продуктът е наличен.
Email
Телефон