MSM / Метилсулфонилметан

Най-популярни
Най-продавани
Най-голяма отстъпка
Най-евтини
Най-скъпи
Най-висок рейтинг
Показани 1 - 20 от общо 24 (2 Страници)

Може би малко от вас са чували за добавката MSM. Знаете ли, че тази хранителна добавка, известна още като метилсулфонилметан има супер много ползи за здравето ни. Използва се за лечение на буквално десетки заболявания, болезнени симптоми и болести.

Какво представлява MSM?

Метилсулфонилметанът, по-известен като MSM, обикновено се продава под формата на прах или под формата на капсули. Той се среща и естествено в тялото ви.

Когато се приготвя в търговската мрежа, се използва за приготвяне на популярна добавка за здравето на ставите поради своите противовъзпалителни ефекти. Много ползи от хранителните добавки на MSM се дължат на неговата биологично активна сяра, която е четвъртият най-изобилен минерал в човешкото тяло. Сярата е необходима за много различни критични телесни функции всеки ден и метил сулфонил метан се счита за донор на сяра.

Във форма на хранителни добавки често се използва заедно с други съставки, които поддържат здравето на ставите и заздравяването на съединителната тъкан - включително глюкозамин / хондроитин.

Предлаганите в нашия магазин добавки с MSM на изгодна цена намаляват възпалението и подпомагат антиоксидантните процеси. Но употребите на метилсулфонилметан не спират дотук. Проучванията доказват редица други ползи.

Какви са ползите за здравето от приема на метилсулфонилметан?

Ползите от нашите MSM добавки на чудесна цена включват: понижаване на хроничното възпаление, лечение на остеоартрит и болки в ставите, подобряване на имунната функция, повишаване на енергийните нива, подобряване на храносмилателните проблеми като синдром на пропускливи черва, лечение на кожни проблеми като розацея, алергии и рани, намаляване на мускулни болки и спазми, възстановяване на растежа на косата и подпомагане на тялото да се адаптира към стресa и обща антиоксидантна подкрепа.

Да започнем с най-популярната полза за здравето на МСМ хранителна добавка - ролята му на противовъзпалително средство.

Намалява възпалението като лекува остеоартрит и болки в ставите

Възпалението е естественият отговор на тялото ви при инфекция и се характеризира със зачервяване и подуване в засегнатата област.

Ролята на MSM в облекчаването на болката в ставите е документирана в редица проучвания. Скорошно проучване установи, че МСМ помага в облекчаване болките при остеоартрит. Също така може да помогне за образуване на съединителна тъкан и да поправи ставите, сухожилията и връзките.

Приемът на МСМ капсули могат да помогнат за лечение на артрит, защото помагат на тялото да формира нова ставна и мускулна тъкан, като същевременно намалява възпалителните реакции, които допринасят за подуване и скованост. Сярата също въздейства върху имунната система и улеснява нормалната клетъчна активност.

Поддържа имунната система

Ролята на MSM в поддръжката на имунната система не е пряка. Вместо това, МСМ помага за регулиране на свободните радикали и антиоксиданти - за правилния имунен отговор по време на инфекции е необходим здравословен баланс и на двете. Съединения на базата на сяра имат подобна роля.

Подобрява храносмилателните проблеми

Метилсулфонилметан може да помогне за възстановяване на лигавицата на храносмилателния тракт и понижаване на възпалителните реакции в отговор на алергични реакции към определени храни.

Също така е полезно за подпомагане на лечението на синдром на пропускливи черва, тъй като може да помогне за спиране на частиците от изтичане на червата през малките отвори.

Подобрява здравето на кожата

Кремовете на основата на сяра не са нищо ново в дерматологията - локалната сяра има противовъзпалителни свойства и може да се използва за различни кожни състояния.

Едно проучване установи, че сесиите за пилинг с пирувинова киселина и MSM подобряват еластичността и бръчките на кожата. Комбинациите на МСМ с други хранителни вещества в същото проучване показват подобрения при зачервена кожа и други състояния.

Намалява мускулната болка / спазмите и подобрява възстановяването при упражнения

Едно проучване, включващо предимно жени, установи, че приемането на МСМ капсули три седмици преди това спомага за намаляване на мускулната болка след маратон. Друго проучване потвърди, че MSM помага за намаляване на мускулното увреждане след упражнения.

Метил Сулфонил Метан и общата антиоксидантна подкрепа

Много от ползите за здравето на МСМ имат едно общо: обща антиоксидантна подкрепа. Антиоксидантите могат да помогнат в борбата със свободните радикали, които причиняват увреждане на кожата, мускулите и ставите ви. Нищо чудно, че метил сулфонил метан има толкова много ползи за здравето!

Как работи една МСМ хранителна добавка?

При нас ще намерите добавки MSM на ексклузивна цена, които снабдяват тялото с допълнителна сяра за създаване на метионин , който помага при важни телесни процеси като получаване на други химикали, образуване на съединителна тъкан, синтезиране / метаболизиране на храни и усвояване на хранителни вещества, които да се използват за енергия.

Всички имаме сяра в телата си по всяко време, но нивата ни на сяра могат да спаднат, когато остаряваме, когато сме подложени на стрес и ако спазваме диета с ниско съдържание на хранителни вещества. Основните хранителни източници на сяра са аминокиселините, наречени метионин и цистеин.

Примерни дози и странични ефекти

Обикновено 500 милиграма MSM, приемани два до три пъти дневно , е началната доза, препоръчвана за лечение на остеоартрит.

Има малък риск от появата на странични ефекти от МСМ хранителна добавка, тъй като обикновено се понася добре.

За какви здравословни проблеми се използва MSM?

MSM (Метилсулфонилметан) се използва за различни здравословни проблеми и състояния. Ето някои от основните области, в които се прилага:

  • Ставни заболявания: MSM се използва често при състояния като артрит, ревматизъм и възпалителни заболявания на ставите. Той може да помогне за намаляване на възпалението и болката в ставите, както и за подобряване на гъвкавостта и функционалността на ставите.
  • Здраве на кожата, косата и ноктите: MSM се използва за подобряване на здравето и външния вид на кожата, косата и ноктите. Той може да помогне за стимулиране на производството на колаген и еластин, които са важни за здравето на кожата, както и за заздравяване и растеж на косата и ноктите.
  • Алергии и дихателни проблеми: Някои хора използват MSM за облекчаване на симптоми на алергии и дихателни проблеми. Смята се, че MSM може да помогне за намаляване на възпалението в дихателните пътища и улесняване на дихателната функция.
  • Здраве на храносмилателната система: MSM може да подпомогне здравето на храносмилателната система, като подобри храносмилането, намали възпалението в червата и поддържа здрав баланс на кишечната флора.
  • Имунна система и общо здраве: MSM се свързва с подобрение на имунната функция и общото здравословно състояние на организма. Той може да подобри антиоксидантната защита, да укрепи имунната система и да помогне за борбата срещу възпалителни процеси в организма.

Колко време е необходимо за постигане на резултати при приемане на MSM?

Времето, необходимо за постигане на резултати при приемане на MSM (Метилсулфонилметан), може да варира в зависимост от няколко фактора, включително:

  • Здравословно състояние: Ако имате съществени здравословни проблеми, може да отнеме повече време да забележите ползите от приемането на MSM. В такива случаи е възможно да се наложи продължителен период на прием.
  • Дозировка: Ефективността на MSM може да зависи от дозата, която приемате. Повечето хора започват с препоръчителната доза, указана на опаковката или съобразена с препоръките на лекар или фармацевт. Възможно е да се наложи да регулирате дозата с времето, в зависимост от вашите индивидуални нужди и реакция.
  • Постоянство на приемане: Редовният и постоянен прием на MSM е важен за постигане на резултати. Дългосрочното приложение може да бъде необходимо, за да се постигне оптимална полза от веществото.
  • Индивидуална реакция: Всяка личност е уникална, и реакцията на организма на MSM може да се различава от човек до човек. Някои хора може да забележат положителни резултати след сравнително кратко време, докато за други може да отнеме повече време да усетят ефектите.
Продуктът в момента е изчерпан. Въведете вашия имейл адрес по-долу и ние ще ви уведомим веднага щом продуктът е наличен.
Email
Телефон