Акай Бери / Acai Berry

Най-популярни
Най-продавани
Най-голяма отстъпка
Най-евтини
Най-скъпи
Най-висок рейтинг
Показани 1 - 8 от общо 8 (1 Страници)

Акай Бери са най-известни с това, че са богати на много антиоксиданти, като например. антоцианини, полифеноли и витамини А, С и Е. В сравнение с боровинките, богати на антиоксиданти, Acai berry имат повече протеин, калций, желязо и витамини C и A. Освен това са с много ниско съдържание на захар.

Както споменахме по-горе, Акай Бери съдъраж един вид антиоксидант, известен като антоцианини, който придава на плодовете техния тъмно лилав цвят. Антоцианините не се съдържат само за Acai berry, а и във всички лилави, сини и червени плодове и зеленчуци.

Изследванията показват, че този флавоноид може да играе значителна роля за предотвратяване на заболявания като рак, диабет и сърдечно-съдови и неврологични заболявания.

Акай са с високо съдържание на мазнини, особено когато ги сравнявате с други плодове. Съдържат 5 грама мазнини в 100 грама (приблизително ½ чаша) замразено пюре от Acai. За справка, половината от голямото авокадо има около 15 грама мазнини.

Повечето от мазнините, които ще намерите в тези плодове, са ненаситени. Те включват омега-3, 6s и 9s, като алфа-линоленова киселина (ALA) и олеинова киселина. Те също съдържат палмитинова киселина, наситена мазнина, която се намира в плодовете на палмите. Палмитиновата киселина представлява 20 до 30% от мазнините в нашите тела.

Като цяло Acai съдържат различни микроелементи и микроелементи важни за човешкото тяло.

Полезни са за кожата

Както споменахме по-рано, Акай Бери съдържат много антиоксиданти, както и витамините A, C и E, които са важни за здравето на кожата. Спомняте ли си антоцианите? Флавоноидът, който придава на тези плодове техния лилав оттенък? Те са много добри в борбата със свободните радикали.

Свободните радикали не само унищожават клетките, но ускоряват стареенето на кожата. Тъмните петна, бръчките, фините линии са свързани с увреждането на свободните радикали.

Съдържанието на витамин С в Acai също допринася за естественото ви производство на колаген. Колагенът е най-разпространеният протеин в организма и придава на кожата структурата, гъвкавостта и разтягането. Колкото по-възрастни сме, толкова по-малко колаген произвежда кожата ни, което обяснява защо сме толкова податливи на бръчки.

Също така плодовете от акай съдържат и витамин Е. Този антиоксидант предпазва от увреждане на слънцето, като абсорбира вредните UV лъчи. 

Полезни са за мозъка

Полифенолите в Acai berry могат да защитят мозъка ви от често срещаните неврологични заболявания.

Доказано е, че екстрактът от Акай Бери, който можете да намерите при нас на изгодна цена, предотвратява натрупването на бета-амилоид. Бета амилоидите са протеини, участващи в развитието на болестта на Алцхаймер. Те се струпват заедно и по същество издуват мозъчните ви пътища. Това нарушава мозъчните ви клетки от общуване, води до възпаление в мозъка и кара мозъчните клетки да умират.

Полезни за сърцето

Доказано е, че хранителните добавки от Acai berry намаляват „лошия“ LDL холестерол. Това има смисъл, тъй като плодовете съдържат растителни стероли - холестеролообразни съединения, срещани в плодове, зеленчуци, ядки и зърнени храни. Те предотвратяват усвояването на диетичния холестерол от организма.

През 2011 г е направено проучване върху възрастни с наднормено тегло. Изследователите хранели всеки участник по 100 грама каша от Акай два пъти дневно в в рамките на месец. След 30 дни участниците имат по-ниски нива на инсулин и нива на кръвна захар на гладно, отколкото когато са започнали. Освен това общият холестерол, LDL холестеролът и скокът на кръвната захар, които преди това са изпитвали след хранене, са намалени.

В друго проучване през 2018 г изследователите дават на четиридесет здрави жени на възраст между 21 и 27 години, 200 грама каша Acai дневно в продължение на месец. Яденето на acai berry засили "добрия" метаболизъм на HDL холестерола при жените, който защитава сърцето. Освен това, те са имали повишаване на антиоксидантната активност.

Подобряват притока на кръв през тялото

Как работи това? Полифенолите в acai berry могат да стимулират производството на азотен оксид в ендотелни клетки (тези, намиращи се във вътрешната лигавица на артериите и кръвоносните съдове), което спомага за отпускане на артериите. Това може да се отрази положително върху кръвното налягане, което е добре за сърцето.

Полезни са за храносмилателната ви система

Фибрите и антиоксидантите в Акай Бери са полезни за червата ви. Това предполага, че Acai berry може да действа като пребиотик в дебелото черво. Това означава, че имат способността да хранят добрите ви бактерии в червата, което подобрява цялостното ви храносмилателно здраве.

Вижте още: магазин хранителни добавки

Продуктът в момента е изчерпан. Въведете вашия имейл адрес по-долу и ние ще ви уведомим веднага щом продуктът е наличен.
Email
Телефон