Азотни бустери и напомпващи добавки

Най-популярни
Най-продавани
Най-голяма отстъпка
Най-евтини
Най-скъпи
Най-висок рейтинг
Показани 1 - 20 от общо 396 (20 Страници)

Голяма част от хората тренират след работа, уморени от дългия ден в офиса. Много често поради тази причина, хората се отказват да спортуват. За щастие има хранителни добавки като например азотен бустер, които се приемат преди тренировка, за да ви дадат повече енергия. Освен това те, ще ви помогнат да се напомпате, да имате повече сила, концентрация и фокус. Всичко това води до много по-добра и ефективна тренировка, качване на мускулна маса и по-лесно възстановяване на мускулите.

Повечето предтренировъчни напомпващи добавки се предлагат под формата на прах или на течност (в шот, готов за консумация). Приемат се 30-40 минути преди тренировка. Има стотици формули, но почти всички съдържат същите основни съставки. Най-добрия азотен бустер съдържа аргинин, бета-аланин, аминокиселини, креатин, цитрулин, кофеин и други стимулнати. Дозировките зависят от различните производители.

На пазара се предлагат много азотни бустери и добавки, в зависимост от тяхното действие и съставки. Някои от тях се пият главно за по-добро напомпване и сила по време на тренировка. Те основно съдържат аргинин, аргинин алфа-кето глутарат (AAKG), цитрулин малат и креатин. Други се пият повече за енергия, фокус и концентрация. Те съдържат бета-аланини, кофеин, тирозин, таурин и др. Трети вид пък се използват за по-добра издръжливост и възстановяване. Основните съставки при тях са креатин, аминокиселините bcaa и глутамин, цитрулин малат, бета-аланини и др. Предлагат се и комплексни формули, които спомагат за всички тези ползи и съдържат всички тези съставки.

Азотни добавки - готови формули

Ако търсите азотен бустер на изгодна цена, в нашия онлайн магазин ще откриете различни видове. Търсенето на подходящ за вас продукт може да бъде трудна задача, тъй като повечето напомпващи азотни бустери, които ще видите, съдържат много съставки.

Когато избирате азотен бустер, обърнете внимание не само на съставките, които съдържа, но и на това в какви количества ги съдържа. Най-важното нещо в приема на напомпващ азотен бустер е, той да бъде дозиран правилно според референтните дози, определени от науката. Казано по друг начин, дозите трябва да са работещи, да усещате ефект от азотния бустер. Това означава, че трябва да разгледате съставките и дозите на етикета.

Някои добавки съдържат „патентовани смеси“, които прикриват точното количество на всяка съставка. Т.е са изброени всички съставки, но не пише в какви количества са. Това означава, че няма да знаете какво точно приемате, така че е най-добре да избягвате тези азотни - напомпващи бустери.

Можете също да разгледате етикета, за да видите дали добавката е тествана от независима лаборатория. Ако добавката е тествана, тя трябва да съдържа лого от услугата за тестване на етикета.

Направете сами азотен бустер

Повечето хора тренират вечер след работа. Лошото е, че някои от тях не могат да спят добре, след като са пили азотен бустер, тъй като повечето от тях съдържат доста кофеин. За съжаление е много трудно да откриете азотни бустери без кофеин и други стимуланти. Затова понякога е добра практика да си направите ваш азотен бустер и да го дозирате както на вас ви харесва.

По този начин ще знаете както точно приемате и в какви дози ги приемате. За да си направите азотен бустер без стимуланти и да имате много добри резултати може да комбинирате креатин, аргинин, бета аланини и/или цитрулин малат.

По-долу ще изброим всички основни съставки на качествените азотни напомпващи добавки, как действат, в какви дози трябва да ги ползваме и въз основа на тази информация, вие да можете сами да си направите най-добрия за вас азотен бустер.

  1. Креатин

Почти всеки азотен бустер съдържа креатин. Някои от тях съдържат един вид, други комбинация от много видове. Креатинът ще ви даде повече сила, енергия и възстановяване. Благодарение на него ще може да вдигате по-големи тежести, да тренирате по интензивно и да се възстановявате по-качествено. Всичко това води до качване на чиста мускулна маса. Препоръчителната доза на креатина в един азотен бустер зависи от вида на креатина, но варира между 2 и 5 грама. Най-често се използват креатин монохидрат, креатин етил естер, креатин хидрохлорид и kre-alkalyn.

  1. Аргинин

Аргининът е аминокиселина, която се приема главно от спортисти за по-ефективно напомпване на мускулите докато тренират. Това е много важно, тъй като по-доброто напомпване води до по-добро достигане на хранителните вещества до мускулите. А от там по-голям мускулен растеж и възстановяване. Най-често използваните форми на аргинин в един азотен бустер са чист аргинин, аргинин алфа-кетоглутарат (aakg), аргинин хидрохлорид (HCL). Работещите дози на аргинин е между 3 и 5 грама.

  1. Цитрулин

Цитрулин малат намалява натрупването на млечна киселина в организма. Това спомага за по-продължителни и интензивни тренировки. Освен това, след като се усвои от организма, цитрулинът се превръща в аргинин. Това означава, че приемът на цитрулин преди тренировка ще ви даде същите ползи като аргинин. По-добро напомпване, следователно по-голям растеж на мускулите и по-добро възстановяване.

Препоръчителните дози на цитрулин зависят дали съдържа чист цитрулин или цитрулин малат. тъй като 1,75 грама цитрулинов малат осигурява 1 грам L-цитрулин. Най-работещата доза е 5 до 8 грама цитрулин малат да бъдат приети полочин час преди тренировка.

  1. Бета-аланин

Ако се чудите от коя съставка ви се появяват иглички по тялото и започва да ви сърбят ушите и главата, е вече знаете, тази съставка е бета-аланин. Тя ви дава повече енергия, сила и възстановяване. Присъства в почти всеки азотен бустер, защото се усеща веднага и работи. Препоръчителната доза е между 3 и 5 грама, приета половин час преди тренировка.

  1. Кофеин

С помощта на кофеина ще имате повече сила, енергия и фокус за една по-добра тренировка. Освен това кофеинът спомага да изгорите повече мазнини, тъй като той ще ви забърза метаболизма. Препоръчителните дневни дози на кофеин са между 100 и 200 мг.

Вече знаете кои са основните съставки на един добрите азотни бустер и напомпващи добавки. В зависимост от вашата цел, може да си изберете подходящ за вас азотен бустер на достъпна цена в магазин 4 Fitness. Ако не желаете да приемате кофеин, може да потърсите азотен бустер без кофеин или да си направите свой собствен и да го дозирате както на вас ви харесва за оптимални резултати.

Вижте всички фитнес добавки.

Продуктът в момента е изчерпан. Въведете вашия имейл адрес по-долу и ние ще ви уведомим веднага щом продуктът е наличен.
Email
Телефон