Кверцетин / Quercetin

Най-популярни
Най-продавани
Най-голяма отстъпка
Най-евтини
Най-скъпи
Най-висок рейтинг
Показани 1 - 20 от общо 26 (2 Страници)

Кверцетин е естествен пигмент, който принадлежи към групата на флавоноидите и присъства в много плодове, зеленчуци и зърнени храни. Има много ползи за здравето, в това число намалени рискове от сърдечни заболявания, рак и мозъчни заболявания.

Благоприятните ефекти на кверцетин идва от свойството му да функционира като антиоксидант вътре в тялото ви. Антиоксидантите са съединения, които имат способността да се свързват и неутрализират свободните радикали.

Свободните радикали са опасни молекули, които увреждат клетките, когато техните нива са прекалено високи. Това може да доведе до различни хронични състояния, включително сърдечни заболявания, рак и диабет.

Кверцетин е най-разпространеният флавоноид в хранителния режим на хората

Изчислено е, че средностатистически човек консумира 10–100 mg от него през различни хранителни източници. Храни, които обикновено съдържат quercetin, са цитрусови плодове, череши, ябълки, грозде, лук, броколи, каперси и чай. Тъй като това количество не е достатъчно, кверцетин се предлага и като хранителна добавка под формата на прах и таблетки.

Хората приемат Quercetin поради няколко причини, включително подсилване на имунната система, борба с възпалението, борба с алергиите, подпомагане на физическата активност и поддържане на общото здравословно състояние.

Ползи от приема на Quercetin

Кверцетин се бори със свободните радикали и може да намали възпалението

Quercetin, който ще намерите при нас на изгодна цена, има антиоксидантни свойства. Свободните радикали могат да направят много повече от увреждане на вашите клетки. Според различни проучвания, натрупването на много свободни радикали води до активиране на гени, които насърчават възпалението. По този начин, високите нива на свободните радикали биха довели до редица заболявания.

Облекчава симптомите на алергия

Кверцетинът може да бъде ефективен антихистамин, тъй като ограничава отделянето на хистамин от клетките. Тези антиалергични свойства показват, че quercetin може да бъде от полза при лекуване на бронхит и астма.

Намалява на риска от рак

Quercetin има противоракови свойства, спомагащи да се предотврати разпространението на ракови клетки и растежа на тумора. Приемайте по 500 до 1000 мг на ден, като превенция срещу рака и туморните клетки. Разгледайте в нашия онлайн магазин всички видове кверцетин на ексклузивна цена.

Понижава риска от хронични мозъчни нарушения

Оксидативният стрес допринася за развитието на невродегенеративни заболявания. Натрупването на много свободни радикали води до възникване на оксидативен стрес. Антиоксидантните свойства на кверцетина могат да помогнат в борбата със свободните радикали и да намали риска от невродегенеративни заболявания, като Алцхаймер и Паркинсон.

Регулира кръвното налягане

Високото кръвно налягане засяга един от трима възрастни. Проучване сочи, че приемът на 500 мг кверцетин на ден, намалява кръвното налягане и риска от сърдечни заболявания.

Предотвратява инфекции

Кверцетинът има антибактериални свойства, които са ефективни срещу почти всички видове бактерии.

Къде може да купим от тези таблетки и какви са примерните дози?

Можете да закупите кверцетин като хранителна добавка от нашия онлайн магазин 4fitness.bg. Типичните дози варират от 500-1000 мг на ден. За по-добро усвояване комбинирайте quercetin с витамин С или храносмилателни ензими като бромелаин.

Хората могат да получат кверцетин чрез диетата си, като ядат разнообразни плодове и зеленчуци всеки ден. Лукът има най-високо ниво на кверцетин, съдържащ приблизително 300 мг на килограм. Това означава, че за да си набавите необходимото количество quercetin, трябва да изядете поне 2 кг лук. Едва ли ще го направите, така че най-добре си купете кверцетин таблетки от 4 Fitness.

Дефицитът на кверцетин води ли до косопад?

Дефицитът на биофлавоноида може да бъде основна причина за дифузния косопад. Ако фитохормона липсва, това може да доведе до намалено снабдяване с кислород на кръвта.

Загубата на коса е резултат от ниско съдържание на кислород в кръвта и следователно е непряк страничен ефект. Тъй като кверцетинът инхибира простагландин D2, той може да помогне при косопад чрез високо ниво на този хормон.

Обратно, липсата на кверцетин води до косопад, тъй като образуването на простагландин D2 не се инхибира и се получава увреждане на космените фоликули.

Безопасно ли е да приемате кверцетин под формата на добавки?

Оралният прием на кверцетин се счита за безопасен. Тъй като в естествената си форма той е напълно безвреден, когато се приема под формата на добавка в правилната доза не се очакват странични ефекти.

Такива могат да възникнат, ако го приемате в много високи концентрации. Както при всяка друга съставка или храна количеството определя далите ще ви навредят, или не. Високите дози кверцетин могат да бъдат токсични и да причинят от леко до тежко главоболие. Ето защо не трябва да надвишавате препоръките на производителя.

Вижте още: най добрите хранителни добавки

Продуктът в момента е изчерпан. Въведете вашия имейл адрес по-долу и ние ще ви уведомим веднага щом продуктът е наличен.
Email
Телефон