Фитнес аксесоари

Най-популярни
Най-продавани
Най-голяма отстъпка
Най-евтини
Най-скъпи
Най-висок рейтинг
Показани 1 - 20 от общо 654 (33 Страници)

Посещаването на фитнес зали в наши дни е вече част от ежедневието на все повече хора. Както млади, така и по-възрастни търсят начин за раздвижване и тренировка и все по-често стигат именно до фитнеса.

Страхотната новина е, че фитнесите са абсолютно достъпни за всеки, а вече можете да се снабдите и поглезите с редица фитнес аксесоари, които ще превърнат всяка тренировка в едно удовлетворяващо и приятно преживяване.

Тук ще поговорим за повечето от тях и ще посочим кои са необходими, ако сте решили тепърва да започнете да ходите на фитнес.

Лични спортни принадлежности за фитнес от първа необходимост

Като „прохождащи“ във фитнес залата ще се нуждаете от няколко основни аксесоари за фитнес, като например бутилка за вода и кърпа.

Шишетата за фитнес са много практични, леки и удобни за пренасяне. Чрез тях ще си спестите постоянната употреба на еднократните пластмасови бутилки за вода. Всеки спортист има нужда от едно удобно фитнес шише, за да може да приема достатъчно течности по време на своята тренировка.

Ще разполагате с огромен избор от бутилки за фитнес с различен капацитет, дизайн и начин на затваряне. За да си спестите проблеми от сорта на разливане на вода, ви препоръчваме да си намерите бутилка със затягащ се капак. Дизайнът и размерът можете да определите сами.

Кърпата също е важна част от задължителните фитнес аксесоари. Тренировките почти винаги водят до изпотяване и горене на калории, така че е добре да имате под ръка нещо, с което да попиете потта. Освен това, кърпата може да се използва и като постелка за упражнения.

Предлагат се кърпи с различни размери, цветове и материи. Можете да избирате между памучни, микрофибърни, бамбукови и други кърпи. Лесно ще намерите вариант, който да устройва лично вас.

Към този списък спортни аксесоари ще добавим и сак или чанта за фитнес, ако вече нямате нещо подходящо, разбира се. В случай, че предпочитате раница – това също е не лоша опция. Въпросът е, че ще имате нужда от нещо, в което да побирате дрехи за преобличане, хавлия, бутилка за вода и изобщо всичко, което ще носите във фитнеса.

Постелка за упражнения

Въпрос на личен избор е дали искате да имате ваша лична постелка или да използвате тези, с които разполага фитнес залата. Предимството на това да притежавате собствена е, че ще можете спокойно да правите поне част от тренировката си и у дома.

Протеинов шейкър

За тези от вас, които паралелно с тренировките ще спазват конкретен хранителен режим и ще се нуждаят от протеинови добавки, са създадени протеиновите шейкъри. Това са шейкъри, с помощта на които можете да разбиете протеиновата си добавка без никакъв проблем. Отново ще се изненадате от голямото разнообразие на видове шейкъри за протеин.

По-долу ще разгледаме някои допълнителни аксесоари за спорт.

Фитнес въже за скачане

Фитнес въжето за скачане е от често пренебрегваните спортни принадлежности, които обаче са добър помощник на спортиста, особено ако говорим за кардио тренировките. Можете да го използвате както в самата зала, така и за допълнителни упражнения у дома.

Предлагат се въжета с различни дължини, което ще улесни избора на подходящото за вас. Друг вариант е да си вземете въже с регулираща се дължина и да го напаснете спрямо нуждите си.

Ластици за тренировка

Фитнес ластиците за тренировки са от задължителните фитнес аксесоари за дома, които дават възможност за тренирането на широк спектър от мускулни групи и са изключително ефективни, когато става дума за укрепване на мускулите или за тяхното разтягане. Те често се използват и за възстановителни упражнения след травма или контузия. Практични са и не заемат много място.

В нашия магазин за фитнес аксесоари ще намерите както единични ластици с различна степен на съпротивление, така и комплекти, съдържащи повече ластици, ръкохватки и карабинери.

Те определено ще обогатят и разнообразят тренировъчния ви план. Въпреки че са сред предпочитаните фитнес аксесоари за жени, ластиците присъстват в много упражнения, практикувани от мъжете.

Фитнес ръкавици

Ръкавиците за фитнес ще са ви необходими, когато става дума за силови тренировки и вдигане на тежести. Те ще предпазват ръцете ви от изпотяване, което ще предотврати изпускането или изплъзването на уредите. Освен това вероятността от появата на мазоли и охлузвания ще намалее значително.

Спорни бинтове и бандажи

Това са еластични изделия, които служат за стягане и укрепване на ставите. При тренировки, изискващи повече време и по-голямо натоварване, тези изделия биха били в помощ на всеки спортист.

Фитнес колан

Това е още един изключително важен фитнес аксесоар. Неговото действие е да поддържа стегната коремната стена, както и да спомага за правилната стойка при упражнения от типа на клякане, гребане или мъртва тяга. Носенето на фитнес колан по време на тренировка ще намали риска от определени контузии и инциденти.

Масажни ролери

Нуждата от масажен ролер никак не е за пренебрегване. Това приспособление за масаж със сигурност ще облекчи напрежението в мускулите след една дълга и активна тренировка. Ще възвърне тяхната еластичност и ще спомогне за отпускането на схващания и крампи.

Жилетка с тежести

Жилетката с тежести се използва често за постигането на различни спортни цели и е сред популярните аксесоари за фитнес и спорт. Доста от спортистите носят такава жилетка, докато осъществяват тренировка си. Трябва да знаете, че не е задължително да сте професионален спортист, за да решите да ползвате фитнес жилетка.

Дори да сте начинаещ, може да стартирате с малко тежести и бавно и постепенно да ги увеличавате. Ако вашата цел е да отслабнете например, може спокойно да носите такава жилетка по време на бягане, с тегло до десетина килограма.

Продуктът в момента е изчерпан. Въведете вашия имейл адрес по-долу и ние ще ви уведомим веднага щом продуктът е наличен.
Email
Телефон