CLA / Конюгирана Линолова Киселина

Най-популярни
Най-продавани
Най-голяма отстъпка
Най-евтини
Най-скъпи
Най-висок рейтинг
Показани 1 - 20 от общо 57 (3 Страници)

Конюгирана линолова киселина, известна още като CLA, отдавна се намира приложение в здравната и фитнес общността. Най-често се използва за изгаряне на мазнините, подобряване на ефективността на упражненията и за покачване на мускулна маса. Използва се както от спортисти, така и от обикновени хора. Хранителните добавки, съдържащи CLA могат да помогнат при загубата на тегло и да извлечете максимума от тренировката си.

Какво е CLA?

Не е тайна, че трансмазнините влияят на здравето и благополучието. Тези съединения променят вашите кръвни липиди, което води до по-висок риск от сърдечни заболявания. Американската сърдечна асоциация заявява, че трансмастните киселини могат да допринесат за диабет, инсулт и повишени нива на холестерол.

Има обаче едно изключение. Конюгираната линолова киселина, трансмастна киселина, всъщност може да подобри вашето здраве. Това натурално съединение се предлага като помощно средство за отслабване и подобряване на производителността.

Предлаганите от 4Fitness Shop добавки с CLA на изгодна цена, могат да помогнат за намаляване на телесните мазнини и временно да повишат нивата на тестостерон, когато се използват като част от тренировъчна програма за издръжливост. Някои проучвания посочват, че може да подобри състава на тялото и да намали загубата на мускули.

Отслабване

Конюгираната линолова киселина се рекламира силно като средство за изгаряне на мазнини. Изследователите предполагат, че CLA може да помогне за отслабване, като потиска производството на мазнини, увеличава изгарянето на мазнини и потиска апетита.

Доказано е, че тази мастна киселина увеличава разхода на енергия, окисляването на мазнините. Освен това е доказано, че приемането на хранители добавки с CLA в комбинация с упражнения може да намали възпалението и да подобри контрола на апетита чрез намаляване на нивата на лептин и инсулин. Учените посочват, че тези добавки действат най-добре, когато се комбинират с редовни упражнения. Те не само ограничават глада, но и увеличават синтеза на протеини и спомагат за намаляване на мастната маса и телесното тегло.

Подобрява ли ефективността на упражненията?

Нарастващ брой изследвания потвърждава ролята на тази киселина за отслабване. Наскоро е публикувано проучване, което доказва, че CLA в комбинация с високопротеинова нискокалорична диета води до по-бързо намаляване на нивата на телесните мазнини в сравнение само ако сте на същата диета.

Независимо дали сте професионалист или фитнес ентусиаст, ако искате да имате стройна и атлетична физика и да извлечете максимума от тренировките си, приемът на CLA е препоръчителен.

Хранителните добавки с CLA могат да помогнат, особено когато се използват като част от балансирана диета и тренировъчна програма. Ще можете по-лесно да поддържате теглото си, да изгаряте повече калории във фитнеса и да имате по-повече енергия. 

Скорошно проучване доказва, че CLA не само подпомага загубата на мазнини, но и засилва мускулния метаболизъм и физическата работа. В същото време намалява разграждането на протеините, което помага за подобряване на мускулната сила и качество. Това не е вълшебна хранителна добавка, но ще ви доближи до постигане на целите ви. 

Производство на тестостерон 

Освен употребата на конюгираната линолова киселина при отслабване, привържениците и смятат, че тя може да повиши атлетичните постижения, като стимулира производството на тестостерон.

Примерни дози и препоръки

Конюгираната линолова киселина не може да се произвежда самостоятелно от организма. Това значи, че трябва да си набавяте това хранително вещество от храната или чрез хранителни добавки. Според повечето проучвания няма точна примерна доза за CLA.  Работещата доза ако целта ви е отслабване и намаляване на апетита е от 1 до 3-4 грама на ден.

Какво да гледате като избирате

Ако решите да изпробвате CLA хранителни добавки, намерете марка, тествана и одобрена от признат сертифициращ орган като САЩ Pharmacopeia (USP), NSF International или ConsumerLab. Това осигурява възможно най-високо качество и безопасност.

Продуктът в момента е изчерпан. Въведете вашия имейл адрес по-долу и ние ще ви уведомим веднага щом продуктът е наличен.
Email
Телефон