Инозин / Inosine

Най-популярни
Най-продавани
Най-голяма отстъпка
Най-евтини
Най-скъпи
Най-висок рейтинг
Показани 1 - 8 от общо 8 (1 Страници)

Инозин (inosine) е вид нуклеозид, познат още под името хипоксантин рибозид, който се среща естествено в мускулната тъкан. Състои се от пурин и рибоза, които са едни от основните източници на енергия в тялото.

Клиничните изследвания показват, че веществото подобрява употребата на кислород от органите при физически натоварвания и води до по-добро кръвоснабдяване на мускулите.

Инозинът, под формата на добавка, стимулира синтеза на енергия, допринася за понижаване на умората и изтощението, промотира работата на сърдечния мускул при физическо натоварване, засилва концентрацията, намалява болката в мускулите и подобрява тяхната работоспособност.

Най-често, спортистите и фитнес любителите използват добавка с инозин около 30 минути преди тренировка, като действието му може да продължи от 2 до 4 часа.

Продуктът е особено популярен сред хората, практикуващи различни видове спорт, с цел подобряване на енергията, силата, издръжливостта и възстановяването.

Какви са ползите от прима на фитнес добавка с инозин?

Инозинът е отличен помощник за повишаване на енергийните нива на тялото, увеличаване на силата, удължаване на издръжливостта, понижаване на умората и ускоряване на възстановителните процеси, вследствие на тежки физически натоварвания.

Той се нарежда сред най-популярните и търсени фитнес добавки, както от професионалните спортисти, така и от фитнес любителите. Ползите са многобройни, а резултатите са забележими още след първите няколко приема.

В допълнение, инозинът води до повишени нива на урат в тялото. Уратът, известен още като пикочна киселина, изразява мощно антиоксидантно действие и е отговорен за осигуряването на над 50% от антиоксидантния защитен капацитет на организма.

По този начин можете да натоварвате мускулите си, без да се притеснявате за повишения оксидативен стрес, вследствие на физическите упражнения.

Сред най-изразените ползи от приема на инозин се нареждат:

 • Повишава мускулната ефективност и работоспособност
 • Подобрява употребата на наличния кислород от тялото
 • Понижава болките и спазмите в мускулите
 • Увеличава издръжливостта, силата и възстановяването
 • Стимулира енергийния синтез на клетъчно ниво
 • Понижава чувството на умора, отпадналост и изтощение
 • Подобрява концентрацията и психичния фокус
 • Повишава производителността при тежки физически натоварвания

Кои са най-добрите таблетки инозин?

Пазарът за фитнес добавки изобилства от продукти с инозин. Не всички обаче притежават нужното качество и чисти съставки. Преди да пристъпите към покупка обаче, е препоръчително да се информирате добре.

Ето и някои от най-качествените таблетки с инозин, които можете да намерите на българския пазар:

 • AMIX NUTRITION Inosine 100 капсули
 • CVETITA HERBAL InQsine-M - 80 веган капсули / 500 мг
 • NATURALICO Inosine 60 капсули
 • NUTREND Inosine 500 мг / 100 капсули
 • PURE NUTRITION 100% Pure Inosine / 500 мг / 100 капсули
 • SWANSON Inositol 100 капсули
 • ULTIMATE NUTRITION Premium Inosine 500 мг 100 капсули

Всяка една от тези добавки е с доказано високо качество и използва съставки в най-чиста форма. Преди употреба се запознайте добре с препоръките на производителя и следвайте инструкциите на опаковката.

Препоръчителен дневен прием

Препоръчителният дневен прием на инозинови добавки обикновено е от порядъка на 1000 милиграма. Повечето суплементи съдържат 500 мг. от активното вещество за таблетка или капсула.

Това означава прием от 2 таблетки дневно, за предпочитане на два пъти и непосредствено преди тренировка. Добавките с инозин не се препоръчват за деца, бременни или кърмещи.

В нашия онлайн магазин 4fitness.bg можете да намерите най-добрите таблетки с инозин на най-разумна цена.

Продуктът в момента е изчерпан. Въведете вашия имейл адрес по-долу и ние ще ви уведомим веднага щом продуктът е наличен.
Email
Телефон