Фитнес шейкъри и бутилки

Най-популярни
Най-продавани
Най-голяма отстъпка
Най-евтини
Най-скъпи
Най-висок рейтинг
Показани 1 - 20 от общо 133 (7 Страници)

Протеиновите шейкъри, както и фитнес бутилките за вода са една неизменна част от антуража на всеки привърженик на тренировките във фитнес залата. Особено за тези от вас, които освен тренировките спазват стриктен хранителен режим, който налага приемането на определени хранителни вещества под формата на шейк.

Един шейкър за протеин всъщност представлява удобна, преносима бутилка за многократна употреба, в която можете да разбиете своята протеинова напитка навсякъде и по всяко време. Фитнес шейкърът е съставен от няколко разделения, в които се съхраняват отделните съставки. Например прах или капсули, както и течността.

На пазара в момента се предлага огромно разнообразие от шейкъри за фитнес при отлично съотношение качество/цена. Важно е да знаете как именно да изберете подходящия за вас протеинов шейкър като имате предвид някои основни техни характеристики.

Обем на шейкъра

Малките шейкъри са с размери 200 – 300мл, но обикновено шейкър с капацитет 500мл би бил оптимален вариант, който е подходящ както за начинаещи, така и за напреднали. Този обем е абсолютно достатъчен за приготвянето на единична порция. Следват варианти със съвместимост от 600мл, 700мл, 800мл, 900мл, които са предназначени за по-специфични видове протеини, изискващи по-голям обем за приготвянето им.

Материал и форма

Следва да обърнете внимание на материалът, от който е направен самият шейкър. Той е не по-малко важен от обема, най – вече защото е свързан с вашето лично удобство. Най-разпространените опции са пластмасовите шейкъри, металните, силиконови или стъклени.

Ако се спрете на пластмасов шейкър, обърнете внимание на качеството на пластмасата. Естествено, материалът определя тежестта на протеиновият шейкър, за това трябва да прецените какво би ви устройвало. Не пренебрегвайте и формата. Важно е тя да е удобна за хващане и също така да не се изплъзва лесно от ръцете ви.

Почистване и поддръжка на протеинов шейкър

След като сте се спрели на материала, от който да е направен вашият шейкър, помислете за това дали той е лесен за почистване. Уверете се дали има специални препоръки за поддръжка. Например дали може да се мие в миялна машина или не, също така и за оптималния срок на употреба.

Затваряне на капака

Никой притежател на шейкър за протеини не би искал да се сблъсква с изтичане или разливане на сместа от шейкъра. Точно за това трябва да прецените дали метода за затваряне на чашата е достатъчно надежден. Добър вариант са тези, чието капаче се усуква. Това би гарантирало липсата на изтичане на течността и лесното транспортиране на самата шейкър бутилка например в раница.

Разделения

Ще попаднете на различни видове шейкъри за протеин с различен брой разделения в тях. Естествено, за да направите правилният избор трябва да сте наясно какви протеини и спортни храни ще ползвате. Можете да избирате между модели с две, три или повече камери.

При тези с две отделения е ясно, че в едното се поставя течността, а в другото – праха. Трикамерните шейкъри са с допълнително отделение за съхраняване на таблетки или капсули. Тези, притежаващи например четвърто отделение могат да съхраняват и допълнителна смес.

Дизайн

Дизайнът на шейкърите за протеини може да бъде много разнообразен и днешния пазар предлага достатъчно варианти, които биха задоволили всеки спортист.

Допълнителни екстри

В зависимост от това дали сте начинаещ или професионалист, може да помислите за някои допълнителни екстри, които биха направили вашия шейкър за протеин още по – практичен и удобен за употреба.

  • Наличието на пружина или наличието на мрежа в шейкъра ще допринесе за съставянето на по – хомогенна и добре разбита смес.
  • Разделителна или измервателна скала също ще е от полза за спазването на правилните пропорции при приготвянето на протеиновия коктейл.

Добри марки шейкъри

Ще срещнете изобилие от марки, предлагащи този продукт, но някои от тях, с които няма да сбъркате са AMIX NUTRITION, NUTREND, BIOTECH USA, Battery Nutrition.

Шейкър – цена

Да поставим въпроса за евтин шейкър. Цената може да варира в зависимост от материала и марката. Може да намерите достъпен и качествен шейкър за разбиване на протеини в порядъка на 6 – 10 лева. Разбира се, ако държите на по – високо качество, допълнено с определени екстри и уникален дизайн, ориентировъчната цена започва от 15 – 20 лева и на горе. Всичко зависи от вашите лични изисквания.

Когато избирате фитнес бутилка за вода вече е достатъчно да се съобразите само с някои от посочените по – горе характеристики. Например обем, материал, начин на затваряне и дизайн. Можете да избирате между малки фитнес шишета – 500мл, до големи с обем литър или повече.

По-тежките , например от 2 литра, са със специално пригодени дръжки за по-лесно пренасяне. Направете своя избор спрямо това колко често ще ползвате вашето фитнес шише.

Тези аксесоари определено ще допринесат за вашата качествена и спокойна тренировка. Когато имате на разположение един добър шейкър за протеини и удобна фитнес бутилка за вода всяко посещение в залата ще ви носи удовлетворение и добри резултати.

Продуктът в момента е изчерпан. Въведете вашия имейл адрес по-долу и ние ще ви уведомим веднага щом продуктът е наличен.
Email
Телефон