Зелен чай

Най-популярни
Най-продавани
Най-голяма отстъпка
Най-евтини
Най-скъпи
Най-висок рейтинг
Показани 1 - 20 от общо 41 (3 Страници)

Зеленият чай придоби огромна популярност като всеобщ здравен еликсир, рекламиран за отслабване и предотвратяване на различни заболявания. Зелен чай се приготвя от неферментиралите листа, които съдържат най-висока концентрация на антиоксиданти, известни като полифони. Антиоксидантите в нашето тяло ни защитават, те са вещества, които унищожават свободните радикали, опасни съединения, които влизат в тялото и могат да причинят вреда.

Силата на всеки качествен зелен чай е в това, че съдържа изобилие от катехинови полифеноли, по-специално епигалокатехин галат (EGCG). Това е изключително мощен антиоксидант, тъй като инхибира растежа на раковите клетки, и може да ги убие, без да вреди на здравата тъкан. EGCG също е ефективен за понижаване нивото на лош холестерол и потиска образуването на анормални кръвни съсиреци, които са основната причина за инфаркт и инсулт. По тази причина е добре да бъде приеман зелен чай от хора, който има повишен риск от тези здравословни състояния.

Практически погледнато, няма разлика между приема на екстракт от зелен чай като хранителна добавка и пиенето му в естествен вид. Основни приложения:

  • Загубата на мазнини – отслабване
  • Подобряване на здравето на сърцето
  • Предотвратяване на хронични заболявания и рак

Основни ползи от приема на екстракт от зелен чай

Диабет

Зеленият чай очевидно помага за регулирането на нивата на глюкозата, забавяйки повишаването на кръвната захар след хранене. Това би могло да предотврати високи инсулинови шипове и вследствие запазване на мазнини.

Отслабване

Добавките с екстракт от зелен чай за отслабване, предлагани на супер цена в нашия магазин, ускоряват метаболизма ви. Полифенолът, който се съдържа в него, помага за окисляването на мазнините и скоростта, с която организмът превръща приеманата храна в енергия, а не в излишни мазнини.

Естествен стимулант

Зеленият чай е естествен източник на кофеин, което го прави страхотен начин да се освежите, когато се чувствате уморени. Хубавото е, че съдържа по-малко кофеин, отколкото кафето и може да пиете зелен чай дори и следобед, без да се притеснявате от трудно заспиване вечерта.

Може да помогне в борбата с рака

Вашите клетки естествено натрупват окислителни увреждания по време на редовен клетъчен метаболизъм. Клас молекули, наречени антиоксиданти, могат да предотвратят това увреждане. Един от най-мощните антиоксиданти се нарича епигалокатехин галат (EGCG). Зеленият чай съдържа изобилие от него.

Балансира съотношението на добрия и лошия холестерол

Въпреки, че точните механизми на този ефект са неизвестни, изглежда, фитонутриентите в зеления чай са свързани с балансираните нива на LDL и HDL холестерол, спомагайки за поддържането им в здравословен диапазон.

Стабилизира нивата на кръвната захар

Доказано е, че флавоноидите в зеления чай, включително епигалокатехин галат, намаляват производството на глюкоза в черния дроб. Това означава, че вашето тяло балансира кръвната захар по-ефективно, поддържайки нивата на глюкозата си в здравословен диапазон.

Примерни дози

Хранителните добавки от зелен чай за отслабване и здраве се правят, като се извличат полезните вещества и се затварят в капсули, които да се приемат перорално. Смята се, че средната доза кофеин е около 200 мг. Дозировките на катехини в добавки могат да варират от 5 до 1200 мг. По отношение на средната доза, 90 до 300 мг са често срещани. Вече 800 мг или повече се смята за висока доза и води до по-голям риск от вредни странични ефекти.

В нашия магазин има голямо разнообразие от продукти със зелен чай за отслабване и здраве на най-добрата цена и качество.

Вижте още: онлайн магазин за хранителни добавки

Продуктът в момента е изчерпан. Въведете вашия имейл адрес по-долу и ние ще ви уведомим веднага щом продуктът е наличен.
Email
Телефон