Витамини за мъже

Най-популярни
Най-продавани
Най-голяма отстъпка
Най-евтини
Най-скъпи
Най-висок рейтинг
Показани 1 - 20 от общо 47 (3 Страници)

Мултивитамините са най-популярната хранителна добавка в света и като такава лесно може да  намерите богата гама от витамини за мъже, които да отговарят на всяка възраст и начин на живот в нашия онлайн магазин 4Fitness Shop на изгодна цена.

Витамините се превърнаха в основна част от домакинството в много части на света и проучванията дори установиха, че повече от една трета от всички българи приемат мултивитамини всеки ден с надеждата да подобрят здравето си, да се предпазят от болести и да обогатят диетата си с всички витамини и минерали, които може да липсват.

Мултивитамините са вид хранителна добавка, която съдържа комбинация от витамини, минерали антиоксиданти и други хранителни вещества, използвани за поддържане на по-добро здраве.

Повечето хора използват мъжки витамини, за да подпомогнат попълването на хранителни пропуски и да предотвратят недостиг на ключови витамини и минерали. Те също са свързани с редица ползи за здравето и могат да помогнат за насърчаване на по-добро здраве на очите, подобряване на паметта и поддържане на здравината на костите през целия период на живота.

Мултивитамините се предлагат в хапче, капсула, прах, течна или дори инжекционна форма, а различни форми се предлагат, за да отговарят на хранителните нужди на почти всеки, независимо от възраст, пол или здравословен статус.

Вашите хранителни нужди могат да варират в зависимост от много различни фактори. Поради тази причина най-добрите витамини за мъже над 50 години може да бъде напълно различен от най-добрия мултивитамин за жени. Затова са създадени мултивитамини както за мъже, така и за жени. 

За щастие, има много видове витамини за мъже, които са на разположение за всяка възраст и начин на живот. Всъщност можете лесно да намерите мултивитамини за културизъм и натрупване на мускули , както и добавки, създадени специално за хора с бъбречни заболявания, и дори витаминни добавки, направени за подобряване на здравето на косата, кожата и ноктите ви.

Те могат да бъдат намерени в таблетка, прах, капсула или течна форма, което улеснява намирането на нещо, което работи за всеки. Плюс това, различните добавки съдържат различни смеси от витамини и минерали, така че можете да използвате мултивитамините си, за да съобразите специфичните си здравословни цели.

Основни разлики между мултивитамини за жени и мултивитамини за мъже

Може би сте чували за препоръчителни дневни дози или RDA. RDA показва от колко витамини и минерали се нуждаем всеки ден. Насоките за RDA варират в зависимост от пола и възрастта, тъй като мъжете и жените се нуждаят от различни нива на хранителни вещества.

Например, жените са склонни да губят костна плътност с по-бърза скорост от мъжете след 30-годишна възраст и може да се възползват от витамин, който осигурява повече калций. Мъжете, от друга страна, са склонни да дават приоритет на здравето на мускулите. Някои здравословни проблеми, като имунното здраве и антиоксидантната подкрепа, са важни и за двата пола. Най-добрият мултивитамин за вас е този, който осигурява подкрепа за притесненията, които ви вълнуват.

Най-голямата разлика между различните витамини за мъже и жени е количеството желязо, което съдържат. Когато една жена е в периода на менопауза, тя губи значително количество желязо, което трябва да бъде прието чрез хранителни добавки.

Нека да видим какво да търсим в мултивитамините за здравето на мъжете и мултивитамините за здравето на жените.

Мултивитамини за мъже: 

 • Vitamin E – мощен антиоксидант, здраве за простатата
 • Saw Palmetto – здраве за простатата
 • Nettles – коприва – здраве за простатата
 • Pygeum - здраве за простатата
 • Magnesium – проиводство на енергия, отпускане на мускулите

Мултивитамини за жени:

 • Calcium – подпомага здравето на костите и женското здраве
 • Iron – помага за производството на кръв и транспорт на кислород
 • Biotin – здраве за коса, кожа, нокти
 • Evening Primrose Oil – понижава кръвното налягане, холестерол и триглицериди
 • Iron – жените се нуждаят повече от желязо особено когато са в период на менопауза

Основни ползи от мултивитамини:

 • Коригират хранителните дефицити
 • Поддържат здравословна бременност
 • Насърчават правилния растеж и развитие
 • Помагат да се поддържа здравината на костите
 • Помагат да се поддържа здравината на косата, кожата и ноктите
 • Подобрява мозъчната функция
 • Укрепват здравето на очите
 • Подобряват здравето на сърцето

Какво да гледате когато си избирате мъжки витамини

Налични са много различни форми на витамини за мъже, което улеснява намирането на такава, които са подходящи за вас. Капсулите и таблетките са най-често срещаните видове, но можете също да изберете да приемате течен мултивитамин, ако имате затруднения при преглъщането или предпочитате да го добавяте към сокове или смутита.

Избирането на най-добрите витамини за мъже е един сигурен начин да сте уверени, че получавате най-доброто качество за вашите пари. Ако имате специални хранителни нужди, може да искате да помислите за мултивитамин, пригоден за вас.

Освен това, не забравяйте да проверите внимателно етикета на мултивитаминните съставки, за да сте сигурни, че добавката ви не е пълна с изкуствени пълнители и добавки , които често се използват за удължаване на срока на годност и намаляване на разходите, но могат да доведат до изчерпване на хранителната стойност на вашия мултивитамин.

В идеалния случай мултивитамините също трябва да бъдат ферментирали , което означава, че те са преминали естествен процес, който им позволява да бъдат усвоени по-ефективно.

Избягвайте формули, съдържащи желязо и калций. Желязото се свързва с калция и нарушава усвояването му, така че приемането на мултивитамин с желязо и калций едновременно никога не е добра идея. Вместо това изберете мултивитамин, който съдържа само единия вид и ако е необходимо, вземете другия минерал по друго време на деня.

Накратко

 • Мултивитамините са хранителни добавки, които съдържат микс от витамини, минерали и други хранителни вещества, за да подпомогнат по-доброто здраве.
 • Те могат да помогнат за коригиране на хранителните дефицити, да поддържат здравословна бременност, да насърчат правилния растеж и развитие и да подобрят здравето на мозъка, очите, сърцето и костите.
 • Тъй като хранителните нужди могат да варират в зависимост от редица различни фактори, най-добрият витамин за мъжете и най-добрият витамин за жените може да е малко по-различен.
 • Специални мултивитамини се предлагат и за по-възрастни, деца, хора с определени здравословни състояния и такива с уникални нужди от хранителни вещества.
 • За най-добри резултати не забравяйте да намерите мултивитамини без пълнители и добавки и произведени от истински източници на пълноценна храна.
Продуктът в момента е изчерпан. Въведете вашия имейл адрес по-долу и ние ще ви уведомим веднага щом продуктът е наличен.
Email
Телефон