Витамини от А до Я

Най-популярни
Най-продавани
Най-голяма отстъпка
Най-евтини
Най-скъпи
Най-висок рейтинг
Показани 1 - 20 от общо 490 (25 Страници)

Витамините са най-популярните добавки на пазара днес, но наистина ли имаме нужда от тях? В следващите редове ще разгледаме подробно всички видове витамини и как може да си ги набавим с храната.

Ако се храните балансирано и ядете достатъчно количество храна, то тогава вероятно вие приемате препоръчителната дневна доза от всички необходими витамини. Ако приемате достатъчно количество витамини чрез храната, тогава няма да имате допълнителна полза при вземането на мултивитамини, защото тялото ви не може да съхранява излишъкът за бъдеща употреба.

От друга страна, ако ядете еднообразна храна (като културистите например), или ако сте на диета и приема на калории падне под необходимото ниво(калориен дефицит), тогава има голям шанс, че ще имате дефицит на витамини.

Витамините са от съществено значение за вашето здраве и благополучие. Те улесняват трансфера на енергия, предотвратяват заболявания и действат като ко-ензими за подпомагане на много химични реакции. Съществен недостатък от тези микроелементи може да доведе до тежко заболяване.

Препоръчително е да се вземат ежедневно витамини и минерали, независимо от техните хранителни навици. Единственият начин да разберете дали един човек има недостиг от някоя от микроелементи е чрез изследване на кръвта, но това отнема време. Едни добри витамини действат като застраховка срещу евентуални недостатъци.

Витамини – какво са те?

Витамините са органични съединения, които помагат за регулиране на мазнините, въглехидрати и протеиновия метаболизъм в тялото. Те не могат да бъдат получени от организма и трябва да се осигурят от храната, която ядем - за щастие ние се нуждаем от малки количества от тези витамини.

Витамините не са източник на енергия, но те играят важна роля в освобождаването на енергия, съхранена в други храни, които ядем. В допълнение, нашите ензими, нервната, хормоналната и имунната системи са зависими от витамини за регулиране и контрол. Поради това витамините са от съществено значение за доброто здраве, благополучие и растеж.

Защо трябва да приемаме витамини като хранителни добавки?

Нашето тяло се нуждае от витамини и минерали, за да функционира правилно. Дефицитът им е често срещан при смяната на сезоните и това води до някои неприятни последици за здравето.

Средно един възрастен човек се нуждае от 250 грама зеленчуци, 200 грама плодове, 100 грама ядки, 50 грама маслини, протеини под формата на яйца, месо или риба, 2 лъжици пълнозърнести  продукти, 3 пълнозърнести сандвичи и напитки без захар дневно.

Проучванията показват, че средностатистическият европеец консумира едва 130 грама зеленчуци дневно, 130 грама плодове, ядки и маслини. Това обаче е твърде малко, за да получите достатъчно витамини, минерали и фибри.

Истината е, че колкото и да се стараем да се храним правилно и по-рядко да посягаме към храните, за които знаем, че ни вредят, трудно успяваме да си осигурим нужното разнообразие полезни вещества. Тук могат да ви помогнат нашите витамини от А до Я на изгодна цена. Не забравяйте, че те биха имали ефект, само ако допълват здравословното хранене, а не се опитват да го заместят.

Дори най-добрите витамини на пазара не биха могли да компенсират нездравословния начин на живот. Имайте предвид това, когато се опитвате да откриете причините за чупливите нокти, слабата коса, повехналата кожа, липсата на енергия и настроение, хроничната умора, сърцебиенето и задуха.

Състояния, при които тялото не разполага с достатъчно хранителни вещества:

  1. Храносмилателни проблеми

Има редица състояния като синдром на раздразненото черво, колит и болест на Крон, при които хранителните вещества не се абсорбират от храната. Ако червата не функционират оптимално, те не могат да бъдат усвоени или поне не напълно.

  1. Хранене основно с преработени храни

Съвременният човек консумира прекалено много преработени храни, които не съдържат почти нищо от необходимите за него хранителни вещества. Освен това тяхното храносмилане отнема някои минерали от организма, които не се възстановяват от този тип храна.

  1. Стрес

Когато сте подложени на силен стрес, тялото ви влиза в режим на пестене на енергия, което означава по-малко храносмилателни сокове за преработката на храната ви. И това е така, защото по време на стрес храносмилането не е приоритет за организма. Това означава, че когато се храните в такова състояние, хранителните вещества не се абсорбират правилно и това води до техния дефицит.

  1. Лошо качество на плодовете и зеленчуците

Хранителните вещества в плодовете и зеленчуците са намалели значително през последните години. Повечето плодове и зеленчуци се берат, преди да са узрели, съхраняват се дълго време, което пък означава, че водоразтворимите им витамини се губят. В земеделието се използват прекалено много пестициди, а почвата има едностранен хранителен профил заради интензивното й използване.

Дори да консумираме достатъчно количество плодове и зеленчуци, всъщност не знаем какво точно получаваме от тях. Разбира се, когато отглеждаме храната си сами и разполагаме с богата и плодородна градина, можем да сме спокойни за здравето си. Колко от нас обаче разполагат с това?

Компенсирайте липсите с нашите витамини от А до Я

Ние предлагаме богато разнообразие от най-добрите марки витамини от А до Я под формата на хранителни добавки. При нас ще откриете всичко необходимо за вашето здраве и ще си осигурите най-добрата превенция срещу вируси и патогени.

Витамин С

Този важен витамин е широко застъпен в нашия асортимент от категория витамини а до зет. Предлагаме го под формата на прах за широка употреба, като таблетки и капсули, които се приемат лесно с повече вода.

На всяка опаковка можете да прочетете състава, а ако имате повече въпроси, не пропускайте да ни потърсите. Изберете чист витамин С или с различни екстракти за по-приятен вкус и аромат. Обикновено се приема по една капсула дневно с течности като профилактика.

Приемайте витамин С при настинка и грип, при стрес и хронична умора, ако пушите или спортувате активно. Антиоксидантите в него ще ви помогнат да се радвате на добър външен вид и да боледувате значително по-рядко.

Витамин Д

Вероятно ви е направил впечатление богатият ни избор от витамин Д като хранителна добавка? Ние предлагаме най-добрите витамини от тази група, включително и в комбинация с калций, витамин К2, витамин А, витамин Е под формата на таблетки и капсули. Открийте най-добрата комбинация за своите нужди и поръчайте от нас с гарантирано качество и бърза доставка.

Витамин В

Витамините от група В превръщат храната в енергия, така че да се чувствате енергични през целия ден. Те поддържат кожата, косата и мозъка ни и са най-добрата превенция срещу болестта на Алцхаймер. Ако искате да имате отлична памет, здрава нервна система и устойчивост на стрес, не пропускайте да се възползвате от нашите страхотни витамини.

Предлагаме ви чудесен Vitamin B-Complex с добавка от витамин С, Е и калций. Една таблетка дневно ще защити организма ви от свободните радикали, ще подпомогне червените кръвни клетки и нервната система и ще подобри имунната ви система.

Разгледайте и останалите ни предложения за подкрепа на цялостното ви здраве. Витамин В1-В6 - В12 е страхотна хранителна добавка, една опаковка от която е достатъчна за ефективен подкрепящ курс.

Витамин Е

Тялото не може да произвежда само всички витамини от  а - я и витамин Е е точно от тях. Мастноразтворимият витамин играе роля в производството на червени кръвни клетки и поддържането на мускулите и другите тъкани. Той предпазва клетките от увреждане, причинено от окисляването на ненаситените мастни киселини, и е важен за клетъчния метаболизъм и резистентност.

Ние предлагаме най-добрите и хубави витамини А до Я, като нашите предложения за витамин Е са с доказано качество, от водещи производители и изключително лесни за употреба.

Вижте нашия витамин Е на гел капсули с максимална честота в удобни разфасовки. На всяка опаковка можете да откриете състава, а ако имате някакви притеснения, можете да се обърнете към личния си лекар. Не превишавайте дневната доза и използвайте витамините само по предназначение.

Омега-3

Когато говорим за качествени хранителни добавки, няма как да пропуснем и Омега-3 мастните киселини. Нашите добавки за с високо качество и мощно противовъзпалително действие.

Обърнете внимание и на изгодните цени на нашите витамини и се възползвайте от страхотните ни намаления.

Най-добрите витамини за възрастни

Всеки витамин играе важна роля в процесите на нашия организъм. Има периоди, през които се нуждаем от повече витамин С и Д, и такива, когато трябва да приемаме повече витамини от група В.

Ние се стараем да поддържаме добър асортимент от витамини от А до Я за възрастни, така че да откриете на едно място най-добрите хранителни добавки за вас и вашето семейство. Независимо дали търсите подкрепа за спортните си резултати, или искате да подсилите косата и ноктите си, ние ще ви предложим подходящи продукти.

Ако не сте сигурни в действието на дадена хранителна добавка, изберете малка опаковка. Обърнете внимание, че големите опаковки са по-изгодни, а и ви спестяват време да поръчвате отново.

С нашите витамини от а до z ще си осигурите най-добрата грижа и ще се радвате на крепко здраве, а сега и на невероятни цени. Винаги правете почивка след първия курс и продължете да се храните здравословно.

Понякога дефицитът на витамини и минерали не е толкова видим, затова можете да приемате хранителни добавки целогодишно, като правите съответните почивки. С вит А до Я ще забравите за косопада, лошото настроение, чупливите нокти, анемията, честото боледуване и липсата на енергия.

Помнете, че грижата винаги започва отвътре. Правилната храна и качествените хранителни добавки са начинът да останете устойчиви на стреса и ежедневното напрежение. Бъдете силни, смели и енергични с витамини от а до зет на страхотна цена само от нас. Поръчайте своята порция здраве, за да се радвате пълноценно на живота.

Витамините се делят на два вида: разтворими във вода и мастно-разтворим.

Водоразтворими

Тези витамини не може да се съхраняват в тялото и трябва да бъдат редовно набавяни чрез храната. Това са витамините B и С.

Мастноразтворими

Тези витамини се съхраняват в организма и включват витамините А, D, Е и К.. Въпреки че тези витамини могат да се съхраняват, те трябва да бъде част от здравословна диета.

От къде може да си добавим витамините и каква роля играе всеки от тях?

Витамин А

Открити в две форми Ретинол и Бета каротинът

Този мастноразтворим витамин се натрупва в черния дроб, където може да престои дълъг период от време. Витамин A, намиращ се в храна от животински произход, е известен като предварително образуван. Той се абсорбира под формата на ретинол, една от неговите най-лесно усвоими (активни) форми.

Витамин А е необходим за здрава кожа и тъкани, поддържа нощното виждане, помага на тялото да създаде ефективни бариери срещу инфекция, поддържайки здрава имунна функция. В допълнение, той предотвратява инфекции и е необходимо за имунната система.

Хранителни източници: рибено масло, черен дроб, моркови, сирене и тъмно зелени листни зеленчуци, люти чушки, сладки картофи и други.

Витамин В1 - тиамин

Използва се за енергийния метаболизъм, особено от въглехидратите.

Хранителни източници: Хляб, картофи, мляко, месо (особено свинско месо), карантии, изцяло от зърнени култури зърнени закуски.

Витамин B2 - рибофлавин

От съществено значение за използването на енергия от храни, особено мазнини и протеини.

Хранителни източници: мляко, месо (особено черния дроб) и яйца.

Ниацин

Известен също като витамин РР (никотинова киселина)

Необходим за енергийния метаболизъм.

Хранителни източници: Месо, картофи, хляб и обогатени зърнени закуски.

Пантотенова киселина

Също известен като витамин В5

Енергийния метаболизъм и производството на невротрансмитерите на нервната система.

Хранителни източници: мая, черния дроб, пълнозърнести храни, зеленчуци и ядки. В действителност тя се намира в почти всички храни.

Витамин В6

Нaмерен като група от съединения, включително пиридоксин

Необходим за протеиновия метаболизъм, по-специално на хемоглобин.

Хранителни източници: картофи, зеленчуци, месо, мляко и риба.

Биотин

Познат още като витамин B7 или витамин H

Използва се за метаболизма на мазнините.

Хранителни източници: черен дроб и бъбреци, пълнозърнести храни и ядки.

Фолиева киселина

Известен също като витамин B9 или M

Необходима за производството на кръв (червени кръвни клетки), нервната система, синтез на ДНК.

Хранителни източници: субпродукти и сурови зелени зеленчуци.

Витамин B12

Намерен като група от съединения, включително цианкобаламин и хидроксокобаламин.

Използва се за производството на кръв (червени кръвни клетки), нервната система, синтез на ДНК.

Хранителни източници: черен дроб, мляко, риба и яйца.

Витамин С

Намерен като група от съединения, включително аскорбинова киселина.

Необходим за поддържането на съединителната тъкан (включително сухожилия, връзки, и хрущяли). В допълнение, той помага зарастване на рани, производството на хормони, имунната система и предпазва витамини А и Е.

Хранителни източници: пресни плодове, особено цитрусови плодове и зеленчуци (особено картофи).

Витамин D

Намерен в две основни форми: холекалциферол и ергокалциферол.

Използва се за растежа и поддържането на костите и зъбите чрез регулиране на усвояването и метаболизма на калция.

Хранителни източници: мазна риба, яйца, мляко, обогатени зърнени закуски и др. Също така е създаден в организма чрез действието на слънчевата светлина върху кожата.

Витамин E

Намерен като група от съединения, наречени токофероли.

Използват се за защита на клетъчните мембрани и мазнини от окислително увреждане, защита на витамин А, имунната система и нервната система.

Хранителни източници: растителни масла, яйца, пълнозърнести храни, зелените зеленчуци и ядки.

Витамин К

обхваща няколко съединения, включително филохинон

Необходим за нормалното съсирване на кръвта и енергийния метаболизъм.

Хранителни източници: тъмно зелени листни зеленчуци, черен дроб, месо, картофи и зърнени култури.

Нека да обобщим

  1. Повечето витамини не могат да бъдат произведени от организма ни, така че трябва да си ги набавим с храната
  2. Балансираната диета трябва да ви осигури всички витамини, от които имаме нужда
  3. Мастно-разтворимите витамини, като витамините А, D, Е и К, се съхраняват в мастните депа на организма, така че те могат да се натрупват и да доведат до сериозни странични ефекти. , ако се приемат в големи количества
  4. Витамините от група B и C са разтворими във вода , които не мога да се съхраняват в организма, така че ако вземете повече от това, от което тялото ви се нуждае те просто ще се отделят.
  5. При избора на добавка, изберете добре балансирани мултивитамини
Продуктът в момента е изчерпан. Въведете вашия имейл адрес по-долу и ние ще ви уведомим веднага щом продуктът е наличен.
Email
Телефон