Хондроитин

Най-популярни
Най-продавани
Най-голяма отстъпка
Най-евтини
Най-скъпи
Най-висок рейтинг
Показани 1 - 4 от общо 4 (1 Страници)

Хондроитин е вид комплексен захарид, който се среща естествено в съединителната тъкан на бозайниците, в това число и при хората. Много често, с напредването на възрастта или поради редица други фактори, производството на хондроитин в тялото намалява значително.

Това, от своя страна, е предпоставка за развитието на нежелани патологични състояния на костната система. В резултат на това, хондроитинът се предлага под формата на добавка, която всъщност предлага най-доброто лечение на остеоартрит, за момента.

Добавките с хондроитин съдържат много по-високи дози от веществото, в сравнение с някои хранителни източници или способностите на тялото за лично производство. Обикновено, хондроитинът се приема в комбинация с глюкозамин. В повечето случаи, продуктите с хондроитин и глюкозамин се добиват от животински източници, като говеждия хрущял или акула.

Какви са ползите от приема на добавка с хондроитин?

Редица клинични изследвания показват, че суплементирането с хондроитинова добавка, при наличието на остеоартрит, предлага особено ефективен метод за лечение на болестта.

Установено е, че редовният прием на хондроитин с глюкозамин, от хора с остеоартрит, води до увеличена подвижност на ставите, понижена болка и намалена нужда от прием на болкоуспокояващи.

Начинът, по който хондроитинът действа благоприятно върху костната система, е чрез понижаване на активността на някои ензими и метаболити, които са свързани с разграждането на ставния колаген.

В допълнение, захаридът изразява противовъзпалителни свойства, намалява разграждането на хрущяла и промотира процесите, свързани с неговото възстановяване. Също така е установено, че приемът на хондроитин в комбинация с глюкозамин в дългосрочен план, може да забави по-нататъшното развитие на остеоартрита.

Какви са препоръчителните дневни дози?

На този етап, строго определена дневна доза на хондроитин липсва. В повечето случаи, специалистите препоръчват дневни дози от порядъка на 1000 - 2000 милиграма, разделени на няколко равни части през деня. За най-добри резултати се посъветвайте с личния си лекар или диетолог, преди употреба.

Наблюдават ли се странични ефекти?

Хондроитинът е напълно естествено вещество и обикновено не се свързва с нежелани странични ефекти. В някои редки случаи, може да се наблюдава наличието на стомашен дискомфорт, диария, кожни обриви, газообразуване и главоболие. Тези симптоми обаче обикновено се дължат на предозиране.

За хората, които приемат медикаменти за разреждане на кръвта или страдат от астма, се препоръчва да говорят с личния си лекар, преди да пристъпят към суплементиране с хондроитин.

Продукти с хондроитин и глюкозамин

Пазара за хранителни добавки изобилства от продукти с хондроитин. Имайте предвид обаче, че не всички притежават нужното качество или са етикирани правилно. В някои случаи дори се наблюдава пълна липса на активните вещества, за които се твърди, че са налични в добавката. Ето защо, преди да пристъпите към покупка, се информирайте добре.

В нашия онлайн магазин 4fitness.bg можете да намерите добавки с хондроитин и глюкозамин с най-високо качество и най-добра цена. Една от най-добрите хондроитинови добавки, която можете да намерите на българския пазар в момента е тази на американската компания Biotech.

Всяка капсула осигурява на тялото 400 милиграма хондроитин и 605 милиграма глюкозамин. Добавката подобрява ставната функция и укрепва структурата. За още по-задоволителни резултати и по-добра ефективност, продуктът е подсилен с магнезий, калций и манган.

Продуктът в момента е изчерпан. Въведете вашия имейл адрес по-долу и ние ще ви уведомим веднага щом продуктът е наличен.
Email
Телефон