Аргинин / L Arginine

Най-популярни
Най-продавани
Най-голяма отстъпка
Най-евтини
Най-скъпи
Най-висок рейтинг
Показани 1 - 20 от общо 113 (6 Страници)

Аминокиселината аргинин е много важна за правилното функциониране на тялото ни. Тя играе основна роля в изграждането на протеините. Протеините от своя страна са важни за изграждането на мускулите и възстановяването на тъканите.

Arginine има и друга много важна функция за тялото – спомага за отделянето на азотен оксид в кръвта. Азотният оксид разширява кръвоносните съдове в кръвния поток. Това е важно за покачването на мускулна маса, високо кръвно налягане, лечение на еректилна дисфунция и сърдечна недостатъчност. 

Човешкият организъм произвежда самостоятелно аргинин. Хората също получават arginine чрез храната, която консумират. Но понякога човек може да се нуждае от повече L Arginine, отколкото организма може да произведе или да си набави с храната. Това не е толкова опасно, тъй като може да си набавите ел аргинин чрез прием на хранителни добавки. При нас ще намерите голямо разнообразие от аргинин на достъпна цена под формата на таблетки, прах или капсули.

Аргинин увеличава кръвния поток на работещите мускули

Аргининът е полу-есенциална аминокиселина. Тя има множество положителни ефекти върху тялото ни – по-добро представяне в фитнес залата, увеличаване на производството на HGH, положителен ефект върху имунната система, ускорено възстановяване и т.н.

Аргининът повишава производството на азотен окис. Той увеличава кръвния поток в работещите мускули и от там по-добра доставка на хранителни вещества, хормони и кислород, което е много полезно за културисти по време на тренировката и възстановяването.

При приемане на аргининови продукти е доказано, че това повишава силата на културистите. Аргининът е много важен при подрастващите, тъй като поддържа нормалния растеж, като стимулира произвеждането на соматотрофин. Играе важна роля при метаболизма.

Проучване, направено в Университета на Торино, Италия показа, че приемането на аргинин води до увеличаване на производство на HGH. Хората подложени на това проучване са имали три пъти по-високи нива на хормона на растежа над средния за тяхната възрастова група.

Основни ползи от приема на Л аргинин

  • Мускулен растеж

Тъй като аргининът е необходим за синтеза на повечето протеини, той спомага за растежа на мускулна маса. От друга страна, L arginine помага за отделянето на хормона на растежа и насърчава метаболизма на мазнините. В крайна сметка приемът на Л Аргинин ще помогне за изграждането на мускулеста физика с малко подкожни мазнини. Също така ще ви даде повече сила, необходима за вдигането на големи тежести.

  • Напомпване и издръжливост

Аргининът подобрява издръжливостта и мускулната кондиция, тъй като стимулира отделянето на азотен оксид в кръвта. Оксидът разширява кръвоносните съдове когато се отделя. Това понижава кръвното налягане и повишава кръвния поток към трениращите мускули, т.е. се напомпвате по-добре. Увеличаването на кръвния поток означава, че кислородът и хранителните вещества се доставят на мускулите ви по най-ефективния начин. Това помага за покачване на мускулна маса, предпазване на мускулите от разпад и подобряване на възстановяването. 

  • Подсилване на имунната система

L Arginine подобрява имунитета, като така подпомага цялостното здраве. Той подобрява ефективността на клетките на имунната система. Вдигането на големи тежести подлага тялото на постоянен стрес. Това увеличава шансовете ви за инфекции и увреждане на мускулната маса. Ето защо е от голямо значение да имате здрава имунна система.

  • Помага за отделянето на хормона на растежа

Много проучвания доказват, че приемът на аргинин преди сън повишава нивата на хормона на растежа поне 100%. Приемайте Arginine в комбинация с L-ornithine и L-glutamine за оптимални резултати. 

Кой може да използва L-аргинин 

Л-аргининът е популярен сред културистите и силовите атлети , но се използва широко от хора, които искат да увеличат притока на кръв в работещите мускули с цел по-добро напомпване. 

Кога да го приемаме 

Приемът на аргинин е препоръчително да се прави половин час преди тренировка, за да подобри напомпването на мускулите ви и издръжливостта. Приемайте между 3 и 5 грама.

Продуктът в момента е изчерпан. Въведете вашия имейл адрес по-долу и ние ще ви уведомим веднага щом продуктът е наличен.
Email
Телефон