Екдистерон / Левзея

Най-популярни
Най-продавани
Най-голяма отстъпка
Най-евтини
Най-скъпи
Най-висок рейтинг
Показани 1 - 19 от общо 19 (1 Страници)

Мараловият корен, който познаваме повече като Левзея, е известен на човека от древни времена. Още древните хора са открили неговото благотворно действие върху издръжливостта, силата и тонуса. Днес Leuzea е предпочитана добавка както и от любители спортисти, така и от професионалните културисти.

Има много приложения на тази билка, като най-често тя се приема под формата на капки и таблетки. Растителният екстракт се приема основно за повишаване на продуктивността в спорта, справяне с емоционалното и психическо напрежение, за по-бързо възстановяване и повишаване на силата и издръжливостта, но също и за полова мощ при мъжете.

Популярността на добавките Leuzea в бодибилдинга се дължи на високото съдържание на фитохексидони в растението. Тези стероидни съединения имат мощен анаболен ефект.

Rhaponticum carthamoides (руска левзея или корен от марал ) е билка, използвана в традиционната сибирска и руска медицина за укрепване на физическите показатели, особено след заболяване. В допълнение към това се използва за подобрение на силата, издръжливостта и за засилване на сексуалното здраве при мъжете.

Левзея: невероятни ползи за здравето и спортните постижения

Левзеята е източник на молекули, известни като екдистероиди, които са хормони от насекоми и раци, които се произвеждат в растенията, за да предотвратят изяждането им от тези вредители. Установени са повече от 150 екдистероиди в много растения и насекоми. Когато насекоми или раци ядат растение с екдистерон, те ще отслабнат, ще се разболеят и евентуално ще умрат, защото това кара телата им да произвеждат прекомерни количества от хормона.

Въпреки че са сортове "стероиди за насекоми", не е установено, че екдистероидите взаимодействат с естрогенните или андрогенните рецептори, нито влияят на нивата на тези хормони в организма.

С други думи казано, предлаганите в нашия магазин добавки с екстракт от левзея на изгодна цена не влияе негативно на хормоните. Няма негативни странични ефекти като арматизания, вирилизация, увреждане на черния дроб, свиване на тестисите и високо кръвно налягане. 

Обкновено търговското име на руска левзея или корен от марал се казва екдистерон. Той най-често се използва от спортисти, които искат да качат чиста мускулна маса и да свалят излишните мазнини, без да се налага да приемат стероиди.

Всъщност екдистеронът се продава като продукт, който произвежда тестостерон в тялото, без никакви странични ефекти. Спокойно можем да кажем, че това е хранителна добавка, която наистина работи и помага за покачване на сила и мускулна маса.

Екдистеронът също е растителен стерол. Растителните стероли са фитостероли и те имитират вида на холестерола, който се намира в човешкото тяло. Добрата новина тук е, че клинично доказано е, че фитостеролите намаляват нивата на холестерола в организма с 10% до 15%.

Лошата новина е, че ако приемате твърде много, тогава можете да причините проблеми със сърцето и да навредите на кръвоносните съдове. Това означава, че спазването на правилната доза е от съществено значение. 

Как действа изсушеният екстракт от корен от марал?

Екстрактът съдържа танини, флавоноиди, фитоекзони, гликозиди, алкалоиди, лигнини, органични киселини и витамини, които помагат на хората да останат концентрирани, бдителни и жизнени. И това важи особено за тези, които работят на стресова работа.

Екдистеронът е важна съставка на мараловия корен, тъй като позволява на ензимите, включващи ацетилхолин естераза и глутамат, да се синтезират в клетките, участващи в генерирането на енергия.

Когато един активно спортуващ човек приема екстракт Левзея, той увеличава протеиновия синтез в организма си. Протеините се натрупват в различни части на тялото и разбира се – основно в мускулите. Кръвообращението се засилва, съдовете се разширяват, мускулната маса расте. Увеличава се и общата издръжливост, което подобрява постиженията в спорта.

Дозировка на екдистерон 

Изследователите препоръчват да се приема екдистерон в доза 5 мг на кг телесно тегло. Следователно спортист с тегло 70 кг ще се нуждае от около 350 мг екдистерон, а атлет от 100 кг ще се нуждае от около 500 мг - значително повече от това, което се предоставя в повечето хранителни формули! Често се смесва с D-аспарагинова киселина или екстракт от Long-jack за увеличаване на ефектите и на двете. 

Основни ползни от приема

  • Има анаболен ефект, когато се приема в доза от около 5 mg на kg (т.е. 350 mg за мъж от 70 kg)
  • Погама за покачване на чиста мускулна маса и загуба на мазнини
  • Понижава нивата на къвна захар
  • Действа като антиоксидант и адаптоген 

Отслабване и мускулен растеж

Доказано е, че екдистеронът има анаболна активност и повишава синтеза на протеини. Много руски изследователи са сравнявали ефекта за покачване на мускулна маса на метандростенолон с екдистерон. Те са установили, че екдистеронът има по-широко анаболно действие върху мускулния протеин, отколкото метандростенолон.

Желателно е да увеличите приемът на протеин, когато приемате екдистерон, тъй като той повишава протеиновия синтез. Направени са много изследвания, които доказват, че когато спортистите комбинират високо протеинова диета с екдистерон, чистата мускулна маса се увеличава с 6-7%, а телесните мазнини намаляват с 10%. 

Не влияе на хормоните

За разлика от употребата на анаболни стероиди, екдистеронът изглежда не влияе на хормоните. Екдистероидите имат много по-голям профил на безопасност от андрогенните стероиди поради липсата на андрогенност.

Понижава нивата на кръвна захар 

Изследователите са открили също, че екдистеронът може да помогне за понижаване на нивата на кръвната глюкоза, без да променя нивата на инсулин. В скорошно проучване екдистерон понижава нивата на кръвната захар, когато са били в нормални (5,5 mmol / l) и умерени граници (11,1-16,7mmol / l), но не и когато са били във високия диапазон (22,2 mmol / l). Следователно, това може да бъде от полза при лечението на диабет тип II и може да подпомогне загубата на тегло.

 

Подобряване на спортните резултати

Веществата в добавките Leuzea повишават степента на адаптация на организма към по-високите интензивности, влияят върху физическите възможности на организма да се справи с натоварването и да се възстанови по-бързо след него.

Екстрактът от левзея активира обмена на протеини, разширява съдовия канал и увеличава броя на капилярите. Всичко това може да доведе до значително увеличаване на мускулната маса за сметка на мастната маса по време на тренировка.

Активните съставки на екстракта противодействат и на физическата и умствена умора и изглежда имат анаболен ефект, който е сравним с този на някои стероиди, но без вредните странични ефекти.

Антиоксидантно действие

Левзеята е „уловител” на свободни радикали и може да намали значително щетите от оксидативния стрес.

Тези странични продукти са резултат от различни телесни функции, включително вашата имунна система. Възникват и по време на дейности, които са ни жизнено необходими и полезни за нас, като храносмилането и спорта. Могат да бъдат провокирани и от твърде силния стрес, замърсения въздух, цигарения дим и вредните слънчеви лъчи.

Тук добавките с левзея могат да ни помогнат действително, като подобрят антиоксидантната ни защита.

Намаляване на безпокойството и тревожността

Левзеята има свойството да намалява тревожността и безпокойството, като увеличава прага на търпимост при нервно напрежение. С това може да ви помогне да се справите с постоянното вътрешно безпокойство, раздразнителността и потиснатото настроение.

Подпомагане на мъжката плодовитост

Импотентността е много сериозен проблем в наши дни и при лечението й се използват предимно стероиди. Много фактори влияят върху мъжката плодовитост, като в половината от случаите не могат да се намерят добри медицински обяснения за нейния спад.

Екстрактът от Левзея подобрява мъжкото здраве, увеличава потентността и либидото. Разликата е осезаема при мъжете, прекарали инфаркт. Коренът от марал се е превърнал в ефективно и полезно решение при лечението на еректилна дисфункция, тъй като няма никакви странични ефекти.

Ако искате да тренирате натурално,без да използвате анаболни-андрогенни стероиди, да качите чиста мускулна маса, без мазнини, тогава помислете за прием на екстракт от Левзея. В нашия онлайн магазин 4Fitness Shop, може да намерите голямо разнообразие от марки, които предлагат качествен екдистерон на ексклузивна цена. Освен това за да имате още по-добри резултати, може да комбинирате екдистерон с трибулус, мака, диаспартова киселина (DAA) и др.

Подкрепа в борбата с рака

Левзея може да помогне при някои видове рак, тъй като потенциално може да инхибира раковите клетки и да потиска растежа им. Растението е особено ефективно при рак на гърдата.

Подкрепа на сърдечното здраве и балансиране на кръвното налягане

Екстрактът от левзея има обещаващо действие при хора със съдови проблеми, аритмии и високо кръвно налягане.

Намаляване на алкохолната зависимост

Левзея може да помогне и при хора, които се борят с алкохолна зависимост. Пристрастените към алкохола могат да се почувстват по-добре след употреба на корени от марал и да се справят по-лесно със зависимостта си. 

И все пак, за кого е препоръчителен екстрактът от левзея?

  • За спортистите, които искат по-бърз мускулен растеж
  • За всички, които търсят поддържаща добавка за възстановяване след интензивни тренировки
  • За хората, изложени на системен силен стрес, които се борят с негативните му последици
  • За мъжете с ниско либидо и намаляваща потентност
  • За всеки, който иска цялостно да подобри здравето си, да повиши антиоксидантната си защита и да подкрепи имунитета си. 

Добавките с левзея са подходящи не само за хора, които спортуват активно, но и за всички, които искат да повишат физическите си способности. И тъй като нямат странични ефекти, можете да ги приемате и по-дълго време. Разбира се, не си позволявайте злоупотреби с препоръчителната доза.

Продуктът в момента е изчерпан. Въведете вашия имейл адрес по-долу и ние ще ви уведомим веднага щом продуктът е наличен.
Email
Телефон