Allmax nutrition Taurine 400 грама  на супер цена

Allmax nutrition Taurine 400 грама

26.00 лв.
Allmax nutrition
Наличност:
Неналичен
Производител:
Код:
220
Категория:
Аминокиселини
Подкатегория:
В свободна форма
Уведоми ме при наличност
Безплатна доставка и подарък за поръчки над 75лв
Безплатна консултация 0884 171 998
100% гаранция за високо качество
Проверка на пратката преди плащане

Виж съставките на продукта

Какво е таурин и за какво служи?

Тауринът всъщност е втората най-разпространена аминокиселина в организма (първата е глутамин), намираща се във високи концентрации в скелетните мускули и мозъка, където подпомага транспортирането на калий, калций, натрий и магнезий, което почти я (таурина) квалифицира като невротрансмитер.

До сега тауринът се счита за неесенциална аминокиселина, тъй като значително количество от нея се произвежда в черния дроб и мозъка. Но тъй като тауринът се изчерпва при тежък физически стрес, можем условно да го квалифицираме като есенциална аминокиселина. Тъй като количеството на естествено произвеждания таурин в организма не е достатъчно, за да се постигне оптимално ниво на това хранително вещество, хората трябва да се стремят да го получат чрез диетата си (най-вече от месо и морски дарове) и качествени хранителни добавки.

Тауринът може значително да подобри цялостното ви здравословно състояние и затова се смята, че спазвайки диета с високо съдържание на таурин е една от основните причини за дълголетие, наблюдаващо се в част от японското население. Това не е изненадващо, тъй като много изследвания доказват голямото влияние на таурина върху много психически и физически състояния.

Едно проучване направено през 2012 г. показва, че тауринът е една от най-важните аминокиселини в човешкото тяло и приемането на допълнителни количества под формата на хранителни добавки, може да осигури значителни ползи за здравето като възстановяване на инсулиновата чувствителност, предпазване от сърдечно-съдови заболявания и предотвратяване на развитието на чернодробно заболяване.

Свойства и характеристики на ALLMAX TAURINE

  • По-малко стрес, по-малко складиране на мазнини
  • Повече сила и издръжливост
  • Подобрено възстановяване
  • Балансира нивата на кръвната захар и кръвното налягане

По-малко стрес, по-малко складиране на мазнини

Тауринът улеснява производството на невротрансмитера GABA, като по този начин помага за регулирането на тревожността и стреса, предотвратявайки покачването на кортизола (хормона на стреса) и адреналина. Изследванията показват, че ниските нива на таурин водят до хронично свръх възбудена нервна система, което е свързанo с високи нива на кортизол и увеличаване на телесните мазнини.  Tауринът подпомага процеса на метаболизиране на мазнините, което води до по-релефна и по-дефинирана физика. Това означава, че приемането на таурин може да ви помогне да намалите нивото на тревожност и да отслабнете по-успешно по едно и също време.

Повече сила и издръжливост

Много проучвания доказват, че ако приемате по 4 г. таурин на ден ще имате повече сила, издръжливост и ще се уморявате по-малко. Тауринът позволява по-голямо освобождаване на калций, което от своя страна усилва контракциите в тренирания мускул. Освен това тауринът намалява мускулната умора и подобрява процеса на възстановяване. В същото време е доказано, че тауринът повишава производството на тестостерон, което е от съществено значение за развитието на мускулната маса.

Подобрено възстановяване

Тауринът притежава антиоксидантни свойства. Той е много ефективен при елиминирането на свободните радикали и поддържането на клетките здрави и правилното добавяне на таурин значително ще намали оксидативния стрес и умората в мускулната тъкан, като намали възпалението, свързано с клетъчните увреждания. Приемайки между 1,500-3,000 милиграма таурин на ден ще ви помогне да се възстановите по-бързо след интензивна тренировка.

Оксидативният стрес се предизвиква, когато равновесието в организма се наруши и след изчерпването на антиоксидантите нивото на свободните радикали се повиши. Той може да доведе до много проблеми и увреждания на клетките. Това, от своя страна, е сред основните причинители на стареенето и развитието на различни заболявания.

Балансира нивата на кръвната захар и кръвното налягане

Тауринът е основната добавка за подобряване на чувствителността към инсулин, поради анорексигенния му ефект върху хипоталамуса, който подобрява метаболизма, както и антиоксидантния му ефект. Тауринът действително осигурява много благоприятни ефекти върху глюкозния метаболизъм чрез антиоксидантните му действия, противовъзпалителни ефекти,  и ефекти върху глюкозната хомеостаза.

Също така, добавянето на таурин води до значително по-малко артериална скованост и по-добър кръвен поток и подобрява производството на благоприятен азотен оксид (eNOS), който отпуска циркулационната система и балансира кръвното налягане. 

Защо да изберем ALLMAX - TAURINE

ALLMAX Essentials Taurine е чист, безцветен, без аромат, неподсладен бял кристален прах, който се смесва лесно, което ви позволява да го добавите към всичко, което желаете. Подобно на глутамин, той може също да се счита за условно есенциална аминокиселина по време на интензивна физическа активнос, когато тялото може да има нужда от допълнителен таурин поради повишеното физическо натоварване.

Как се приема ALLMAX - TAURINE и кой може да го пие?

Приемайте по 3 грама таурин 30 минути преди физическо натоварване или 30 минути преди хранене.

Всеки който спортува може да използва таурин. Не е препоръчително да се приема от бременни жени и кърмачки. 

  • Aĸo ce пoявят cтpaнични eфeĸти, пpeycтaнoвeтe yпoтpeбaтa нa пpoдyĸтa и нeзaбaвнo ce cвъpжeтe c ĸвaлифициpaн мeдицинcĸи cлyжитeл!
  • Прочети етикета на български преди употреба!

Напишете мнение

Рейтинг Лош           Добър
Продуктът в момента е изчерпан. Въведете вашия имейл адрес по-долу и ние ще ви уведомим веднага щом продуктът е наличен.
Email
Телефон